https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Arriva zahteva opravičilo in preklic navedb Avtobusnega prometa Murska Sobota

20.05.2022 ob 16:55  

Družba Arriva zaradi "neresničnih in skrajno žaljivih" informacij o njej in njenem sodelovanju na razpisu ministrstva za infrastrukturo za podelitev koncesije na področju javnega linijskega prevoza od Avtobusnega prometa Murska Sobota zahteva opravičilo in preklic, sicer bo svoje interese zavarovala po sodni poti, so sporočili.

Sporočilo za javnost v celoti objavljamo. V preteklih dveh mesecih direktor družbe Avtobusni promet MS d.d., Darko Kovač, v številnih medijih podaja neresnične, skrajno žaljive in hkrati zlonamerne informacije v zvezi z družbo Arriva d.o.o. in njenim sodelovanjem na razpisu Ministrstva za infrastrukturo za podelitev koncesije na področju javnega linijskega prevoza.

Jasno je, da je družba Arriva d.o.o. na tem razpisu uspela na povsem zakonit način. Ponudila je najugodnejšo ceno, ki jo je izračunala na temelju dejanskih kazalcev in stroškov. Trditve podjetja, ki na razpisu ni uspelo, da gre za predatorsko oziroma dumpinško ceno, so povsem neresnične in zato zlonamerne. Prav tako v ozadju ni bilo nikakršnih dogovarjanj ali drugih nezakonitosti, na katere v svojih izjavah nakazuje direktor AP MS d.d.. Da očitki niso resnični, je bilo (in je) direktorju AP MS d.d., Darku Kovaču, dobro znano.

Zaradi škode, ki jo je družba Arriva d.o.o. utrpela zaradi opisanih nezakonitih posegov v njen ugled in dobro ime, je družba Arriva d.o.o. že pozvala AP MS d.d., da se za neresnične izjave opraviči ter jih prekliče. V kolikor AP MS d.d. tega ne bo storil, bo družba Arriva d.o.o. primorana svoje pravice in interese zavarovati po sodni poti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2022 ob 21:12 Gajdar gost

      Arriva d.o.o. prevzema vse šoferje AP MS d.d., dobijo enkrat višji regres kot doslej in 13. plačo, tudi plača se jim poveča. Seveda pa Arriva d.o.o. ne rabi nesposobnega vodstva in preštevilne administracije AP MS d.d. Ker AP MS d.d. (in predvsem njen direktor Darko Kovač) ni bila sposobna izvesti reorganizacije in racionalizacije poslovanja predvsem na področju uprave in vodenja, je bila predraga in je izpadla iz posla. Če imaš vitko in sposobno upravo, lahko z nizko ceno premagaš še tako močno konkurenco, ker si konkurenčen.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2022 ob 22:08 Micka gost

      Kak ste pametni Gajdar!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.