https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Teh fig nikar ne zaužijte

29.05.2022 ob 6:05  

Zveza potrošnikov Slovenije opozarja na odpoklic suhih fig, ki so bile odpoklicane zaradi presežene vrednosti aflatoksinov.

Razlog odpoklica

Aflatoksini so strupi, ki jih izločajo plesni, predvsem Aspergillus flavus in Aspergillus parasiticus. Aflatoksini so genotoksični in rakotvorni, pojavljajo pa se v živilih, ki so bila onesnažena z plesnijo pred ali po nabiranju. Največkrat se pojavljajo v oreščkih, koruzi, rižu, figah, začimbah, tudi surovih rastlinskih oljih iz navedenih oreščkov, kakavovih zrnih, živil, večinoma iz dežel z vročim in vlažnim tropskim oziroma subtropskim podnebjem.

Podatki o izdelku

Ime živila: Fige suhe Natura, 200 g
Rok uporabe: 30.12.2022
Proizvajalec: Marjan Voće d.o.o.
Izdelek je bil v prodaji: Trgovska veriga Tuš

Zvezi potrošnikov Slovenije svetuje, da v primeru, če imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

*Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2022 ob 8:35 gost

      Tak že vse prodajajo v trgovinaj oporecno samo da je dobiček.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2022 ob 16:39 Petra gost

      Hvaležna sem vam za tovrstne objave. Žal je premalo zavedanja o hrani katero jemo, predvsem pa premalo nadzora pri živilih. V zadnjem času izstopajo tržnice z domačo zelenjavo, katero rast spodbujajo z obilico vode, rasnimi hormoni in radiatorji v pokritih halah. Zelenjava je popolnoma nič vredna , prepoznaš jo zgolj po obliki, po okusu nikakor. Cene pa tako zasoljene, neoznačene in brez računov, da jih bi moralo biti sram. Tukaj so povsem brez nadzora.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.