https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Ethnotrip predstavlja novo skladbo Mlin na Muri

29.05.2022 ob 18:00  

Prekmurska zasedba Ethnotrip je lani s skladbo Srce napovedalo novo zgoščenko, ki bo izšla jeseni. Na tej bo našla svoje mesto tudi pesem Mlin na Muri, za katero so posneli videospot.


Besedilo Mlin na Muri je delo nekaj let nazaj preminulega Marka Kočarja, sicer dober znanec članov zasedbe. »Veseli smo, da Markova pesem ni šla v pozabo in da njegove besede preko naše glasbe še vedno zvenijo.« pravi pevka Tjaša, ki je tudi avtorica glasbe. »Pesem je preprosta a kljub temu ima sporočilo. Govori o tradiciji mlinarstva in mlinov na Muri, ki je šlo že skoraj popolnoma v pozabo.« Aranžma je delo celotnega benda, poseben pečat skladbi pa je dal cimbalist Dani Kolarič.

Videospot, ki je delo Jožeta Glažarja, je bil v večji meri posnet v Veržeju, saj je sam projekt nastal prav v sodelovanju z občino Veržej. »Glavni protagonist« videospota je Babičev mlin in pa majhni mlinčki, ki so jih izdelali učenci OŠ III Murska Sobota in njihovi učiteljici Mihela Ružič in pevka Tjaša.

Na Muri je bilo nekoč skoraj 100 mlinov, danes na obrežju reke Mure pri nas najdemo le še dva in eden od teh je prav Babičev mlin v Veržeju. Mlin še vedno obratuje in je odprt za obiskovalce, pred kratkim pa je bilo obnovljeno tudi mlinsko kolo, ki ga bodo, ko bo to omogočala narava, ponovno dali v vodo. Ethnotrip si želijo, da njihova skladba ponovno opozori na to pomembno kulturno dediščino.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2022 ob 21:16 šmrk gost

      Bole sluzavo nemre biti

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2022 ob 21:51 gost

      ŠTO JE PA TOU ?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2022 ob 22:31 gost

      Tej Petovar pa rejsan sakšo kozlarijo sponzorejra 🙈🙈🙈

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.05.2022 ob 18:37 gost

      SAMOPROMOCIJA !!!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.