https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Športna oblačila – zgolj za treniranje ali novi modni trend?

30.05.2022 ob 13:50  

Kdo si ne želi iti v službo ali mesto zgolj v sproščeni trenirki in navadni športni majici? V športnih oblačilih se večina počuti odlično, zato se običajno tudi takoj preoblečemo, ko pridemo domov.


Ker so športna oblačila postala novi modni trend, ki nas naredijo bolj sproščene, se v njih zelo dobro počutimo. V športnih hlačah in športni majici bomo zagotovo bolj sproščeni, kot v srajci, ki je nismo vajeni ali hlačah, ki nas pogosto tiščijo v pasu.

Ker se oblikovalci športnih oblačil ukvarjajo s športnimi pajkicami in majicami, so seveda tudi športna oblačila začela prodirati na delovna mesta in obiske rednih družinskih srečanj.

Obstaja veliko služb, kjer ne boste mogli nikoli priti v športnih oblačilih. Veliko pa je delovnih mest, kjer nimate določenih pravil oblačenja ali interakcije s strankami in lahko pridete oblečeni, kakor želite.

Z gotovostjo lahko trdimo, da so športna oblačila postala modni hit. Če imate vsaj nekaj kreativne žilice, se lahko z nekaj dobrimi idejami in lepimi kosi športnih oblačil, oblečete za vse priložnosti. V svoji omari morate imeti le nekaj različnih kombinacij športnih majic in hlač oziroma pajkic. Že nekaj časa so v modi tudi legice z visokim pasom in sijajem, ki jih brez težav oblečete na večerjo ali sprehod v mesto.

Športna oblačila za trening ali vsakdanje življenje?

Dandanes ni več bistveno, da poskrbimo le za oblačila, ki so namenjena treningu fitnesa ali vadbe, ki jo obiskujemo. Športna oblačila so postala pravi modni trend tudi v vsakdanjem življenju in ne le med treniranjem.

Na treningu nosimo športna oblačila tudi zaradi varnosti, predvsem ko gre za športne copate. Slabi čevlji vam namreč lahko pokvarijo vaš aktivni dan. Pri večini športov je prav obutev najpomembnejši kos opreme, kajti s pravo obutvijo ne bo prišlo do žulja, zvina ali celo zloma.

Ker trg športnih oblačil izjemno hitro raste, bolj kot katerakoli druga panoga, to pomembno vpliva tudi na svetovno modo. Dober pokazatelj je tudi ta, da luksuzne blagovne znamke oblikujejo modo za prosti čas in šport, čeprav so se prej posvečali zgolj visoki modi. Predstavljajo kolekcijo športnih copat, pajkic, dodatkov za telovadbo in ogromno druge športne opreme, ki je bila prej v domeni zgolj športnih znamk.

Modni trendi športnih oblačil

Če nismo pretirano potrošniško naravnani, si želimo več udobja in elegance v enem. V ponudbi je ogromno športnih znamk, ki vse to tudi omogočajo.

Ker je razlika med delavnimi in športnimi oblačili čedalje manjša, se tudi modne smernice premikajo v omenjeno smer. Tudi v podjetju Under Armour želijo ugoditi tej zahtevi - s športnim izgledom je možno dobiti tako trend kot kvaliteto oblačil.

Nedvomno je, da tudi Under Armour kreira smernice športnega oblačenja. Sledi modnim trendom, ki se vsako leto spreminjajo in dopolnjujejo. Gre za trend, ki mu pravimo »athleisure«. Ne gre le za oblačenje pri športnih aktivnostih, ampak gre za modo in stil oblačenja.

Ker se veliki športni proizvajalci tega zavedajo, se osredotočajo na prefinjena športna oblačila. S takšnimi oblačili se lahko sprehodimo skozi mesto, gremo na pijačo, trening ali pohod na bližnjo goro. Proizvajalci športnih oblačil se zavedajo, da je ključno slediti novim smernicam in to jim zagotovo uspeva!

Lastnost athleisure oblačil je, da so preprosta in udobna. Sem spadajo predvsem:

  • Modne trenirke
  • Športne pajkice ali legice
  • Športni copati
  • Športni nedrčki

Trenutni trendi kažejo, da postajajo tudi športni copati velik hit. Petke niso več tako priljubljene, saj niso tako udobne kot športni copati. Tudi na poslovnih sestankih in dogodkih, vse več žensk nosi superge in ne visokih petk, saj jim te ne nudijo želenega udobja.

Prednosti uporabe športnih oblačil

Ker imamo pri športnih oblačilih veliko svobode glede izbire oblačil, saj je možna zelo široka paleta oblačil, prevladujejo predvsem naravni materiali (lan, bombaž). Tu je slog oblačenja lahkotnejši.

Vseeno pretirano športno oblačenje ni primerno za vsako priložnost, zato je potrebno paziti na pravo mero in priložnost. Če se bomo oblekli športno za v službo, je seveda pomembno, da so športna oblačila funkcionalna, čista in urejena.

Obstajajo določena pravila, ki jih moramo upoštevati, čeprav niso tako stroga, kot to velja v strogem poslovnem svetu. Seveda nam moda, prestiž in blagovna znamka narekujejo cene, zato je tudi od našega finančnega stanja odvisno, v kaj se bomo oblekli.

Oblačila za vsak dan

Kodeks oblačenja se je skozi leta zelo spremenil in strogih omejitev ni več. Ne bomo ravno videli sodnika ali odvetnika v »supergah«, so pa tudi drugi poklici (pisarniško delo, trgovina, multimedija, komerciala,..), kjer se je trend popolnoma obrnil.

Meja med službo in prostim časom je vse tanjša in z njo se manjša tudi vrsta oblačil, ki je predpisana za določeno delovno pozicijo.

Gre za drugačen življenjski slog, ki se bo še spreminjal in težko je z gotovostjo vedeti, v katero smer!

Veliko znanih znamk se bo v prihodnosti še bolj posvečala athleisure modi in s tem še dodatno povečala željo potrošnikov po izbranih kosih oblačil. To lahko vidimo tudi, ko znane osebnosti oblečejo nekaj novega in prodaja podobnih oblačil skokovito naraste!

Kljub temu, da v Sloveniji nismo na vrhu modnih trendov in sledenju le-teh, pa tudi mi počasi korakamo v to smer in se zavedamo, da moramo poskrbeti za svoje udobje in počutje s pravimi športnimi oblačili - pa naj si gre za trening ali sprehod skozi mesto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.