https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Kakšne so kazni zaradi nešportnega vedenja navijačev?

Murska Sobota, 30.5.2022  

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je zaradi dogajanja v zadnjih dveh krogih prve slovenske lige državnega prvenstva Maribor kaznoval z dvema domačima tekma brez gledalcev v novi ligaški sezoni. Eno domačo tekmo bo brez gledalcev v novi sezoni odigrala tudi Olimpija. Oba kluba bosta plačala tudi visoki globi, prav tako tudi NŠ Mura.

Državni prvaki Mariborčani so prejeli kazni zaradi dogodkov po 35. in 36. krogu Prve lige Telemach. Po 35. krogu je disciplinski sodnik ugotovil nešportno in neprimerno vedenje navijačev. Šlo je za prižiganje bakel, bakle odvržene na igrišče, metanje pvc-zvitkov na igrišče, vdor navijačev na igrišče in poškodovanje, napad na varnostnika ter pomanjkljivo organizacijo tekme. Disciplinski sodnik je vodstvu vijoličastih izdal globo v višini 6.450 evrov ter jim odredil kazen igranja ene domače tekme brez gledalcev

Tudi po 36. krogu so Mariborčani dobili najvišjo kazen. Gre za disciplinski ukrep igranja domače tekme brez gledalcev. Plačati bodo morali še dodatnih 9.200 evrov, vsega skupaj torej 15.650 evrov. Tudi tokrat zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, žaljivega obnašanje do nasprotnih navijačev, prižiganja bakel, bakle odvržene na igrišče, povzročitev močne detonacije, večkratna povzročitev prekinitve tekme, polivanje drugega pomočnika sodnika s pivom, vdor na igrišče po tekmi in povzročanje splošne ogroženosti udeležencev tekme, metanje bakel med navijaško skupino nasprotne ekipe, spopad z varnostniki, obmetavanje gledalcev z različnimi predmeti.

Kaznovana tudi Olimpija

Za dogajanje v 35. krogu 1. SNL bo vodstvo NK Olimpija Ljubljana moralo plačati 4.900 evrov ter prav tako odigrati eno domačo tekmo brez gledalcev na tribunah. Gre za nešportno in neprimerno vedenje navijačev, kot so prižiganje večjega števila bakel, metanje papirnatih trakov na igrišče, povzročitev prekinitve tekme, vdor navijačev na igrišče po koncu tekme, napad na policiste, in pomanjkljivo organizacijo tekme.

Tudi NŠ Mura bo morala seči v blagajno

Zaradi šestih rumenih kartonov, ki so jih v 35. krogu 1. SNL prejeli igralci Mure, bo vodstvo murskosoboškega prvoligaša prisiljeno plačati 360 evrov. Mura je bila kaznovana tudi po zadnjem krogu prvenstva z globo v višini 1.000 evrov. Tudi v tem primeru je vzrok nešportno in neprimerno vedenje navijačev, in sicer prižiganje večjega števila bakel ter večkratno žaljivo obnašanje do nasprotnih navijačev.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2022 ob 12:42 Magyar Bacsi gost

      Golazen štajerska.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2022 ob 12:45 gost

      Preblage kazni. Kake tri mesece brez navijaske skupine pa te bodo drugic premislili ce se splaca. Brez veze se kaznuje ostali del obcinstva. Ne pred praznimi tribunami ampak tri mesece brez navijaske skupine bi bolj zaleglo, kak to da kaznujejo vse ostale gledalce, ki z huliganizmom nimajo nic.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.05.2022 ob 13:34 gost gost

        če je pa bil videonadzor na tekmi pa vse kršitelje najti, jih identificirati, ter prepovedati vstop na športne prireditve, tako kot v angliji, le tako se lahko red napravi.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.05.2022 ob 13:37 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Kazen brez navijaške skupine je brez veze te bi se pa rzkropili po cejlon stadioni. Odvzem točk je edijno ka bi jin dalo misliti pa posameznikon po par tisoč Evrov či nema pa zatvor pa bi se hitro zmirili.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.05.2022 ob 13:24 gost

      Ne razumem,zakaj klub plača kazen in ne posameznik? Če naredim s službenim avtom prekršek,sam placam kazen in ne delodajalec!To je narobe svet!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.05.2022 ob 13:39 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Ka ne razmiš klub podpejra navijaško skupino se pravi ka je odgovorenm ne mejšaj se skuper služba je drujgo.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.05.2022 ob 14:20 123 gost

      Ti keri si dal minus najbrž nimaš vozniškega

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.05.2022 ob 15:36 NEJ KRIV KLUB gost

      Kazniti posameznike, ki so napravili prekršek, ker pa jih za to plačani ljudje POLICIJA - TOŽILSTVO - SODSTVO niso sposobni je najbolj enostavno in sigurno kazniti klub, huligani pa bodo še naprej noreli.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.05.2022 ob 15:39 gost

      Zdaj ko bo hotela policija mene kaznovati za prekršek, naj kaznuje cestno podjetje po tej logiki. PREKLETI BUTALCI.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.05.2022 ob 16:37 gost

      Naj van nikak razloži, ka nete se vkriž pisali in se štritali. Tekma že kak vsaka z Mariboron je bila tudi ta tekma visokoga rizika in se je že naprej znalo. ka de sranje, za to ka se je Maribori šlo za 1.mesto.Klub Mura, varnostniki in Policija, moreta zagotoviti varnost vseh gledalcev in navijačov na tekmi, pika. Če tega nemreš varovati oz. zavarovati, tekme nesmej biti oz. bi mogli tekmo odpovedati ali prekinoti in sploj Viole ne pistiti na stadion. Mi da smo lani v Maribori bi prvaki, niti eden navijač je nej stopo na igrišče in nej bilo niti enoga incidenta.Tu so pa od vdora na igrišče Viol, bakle, zastavice in še marsikaj drugo letelo na gribune južne i severne tribune. Če bi bognedaj, moje dejte to baklo v glavo dobilo ali pa ge, ges tožin klub, Varnostno službo in tudi Policijo.Ges razmin Policijo, če bi oni začali prazniti tribuno Viol, da so še si bili za ograjo ajde, ali kak pa so prek in to je masa 200 lujdi je to žmetno in tej policaji nemajo šans, zato tudi nej so intervenerali kak bi mogli. Niti eni so nej opravili svoje delo, žalostno, zelo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.05.2022 ob 16:43 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Trj kazni je doloučila NZS ka se pa tijče kazni od policije tou še sledi. Samo se bojin ka do tej kazni premale zaradi naše zakonodaje in nesposobnih sodnijkov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.05.2022 ob 18:14 gost

      Štajerci vedno v Soboti delajo probleme. Več jih nej pistiti v Soboto in pika. Kot so pred leti naredili z navijači Gorice.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.05.2022 ob 19:13 avlee gost

      gyuguyyiufyurtyuyiuyiuy

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.05.2022 ob 20:44 gost

      Sobočanci, vas kdo sploh mara razen mlinarjev?????? Nemrejo vas videti Gorgone, Viole, Teroristi iz Gorice , Tifozi Koper, celjski Grofje, Dragonsi, nihče vas ne prenaša zanimivo ne. Še vogri Gorgone majo več prijateljev kak vi, Goričane pa Koprčane.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.05.2022 ob 21:49 gost

      A VAS GORGONE, VIOLE SPLOH KDO MARA, KER VEDNO DELATE NEMIR IN UNIČUJETE TRIBUNE-----------MEČETE BAKLJE ----------SRAMOTA. VIOLAM BITREBALO PREPOVEDATI VSTOP NA STADIONE---------------HEJSEL---------SRAMOTA.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.05.2022 ob 16:06 gost

      KOUTER SPET V Muri. V Turčiji bil preslab pri tamkajšnjem 2 ligašu domov na posojo, malo bi me bilo sram. 😱Iz M. B igralci bolj uspejo Kolmanič ZDA igra vse tekme spremljam SLO nogometaše v inozemstvu. Majer tudi v ITA........ 👍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.