https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mateja Šavel Kos še vedno ni direktorica MIKK-a, Šteiner vložil tožbo

Murska Sobota  

Mag. Dominik Šteiner, zdajšnji direktor MIKK-a, je vložil tožbo na upravno sodišče, sklep o nastopu mandata Šavel Kosove pa naj ne bi bil izvršljiv. 


Mag. Mateja Šavel Kos, ki so jo murskosoboški mestni svetniki prejšnji mesec sicer potrdili za novo direktorico MIKK-a uradno še vedno ni prevzela te vloge. Pred kratkim bi morala podpisati pogodbo o zaposlitvi z MIKK-om, a se to ni zgodilo. Njen odvetnik naj bi predhodno ugotovil, da je sklep o imenovanju, ki ga je podpisal župan Anton Štihec, nezakonit. 

Sklep v svojem bistvenem delu vsebuje zavezo, da njen mandat nastopi, ko je sklep pravnomočen. V praksi  to pomeni, da z vložitvijo tožbe Dominika Šteinerja sklep ne postane izvršljiv, s tem pa ni podlage za podpis pogodbe. Šteiner je po naših informacijah na upravno sodišče podal tožbo, sam pa zadeve ne želi komentirati.

    Komentarji

    1. Chevapcic
      27.10.2011 ob 9:47 Chevapcic

      .. glih san se spitavo zadnjih par dni nazaj, kak je na stvari in če je že prišlo do menjave .. mhm, znimivo .. ;-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.