https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes mineva sto dni od začetka vojne v Ukrajini

03.06.2022 ob 10:00  

Danes mineva sto dni, odkar je ruski predsednik Vladimir Putin 24. februarja sprožil invazijo na Ukrajino z besedami, da gre za posebno vojaško operacijo "za demilitarizacijo in denacifikacijo" zahodne sosede. Po prvih napovedih, da bodo ruske sile v le nekaj dneh prevzele nadzor nad državo, sta se zdaj obe strani znašli v vojni izčrpavanja.

Za mnoge Ukrajince je trenutna invazija le podaljšek oboroženih spopadov, ki so izbruhnili v začetku leta 2014 in se končali z rusko priključitvijo Krima. Podoben scenarij se je takrat obetal v regijah Lugansk in Doneck, kjer so separatisti razglasili neodvisnost, a se je fronta po mednarodnem posredovanju ustalila.

Oktobra lani se je Rusija odločila presekati status quo. Ob meji z Ukrajino je začela kopičiti enote, oblasti pa so objavile vrsto zahtev, med drugim, da naj se zveza Nata odreče nadaljnjemu širjenju. V Natu so te zahteve zavrnili, Putin pa je 24. februarja odredil napotitev vojakov v Ukrajino.

Kljub splošnemu pričakovanju, da bo ruska vojska hitro porazila ukrajinske sile, se to ni zgodilo. Po petih tednih vojne je Rusija opustila obleganje Kijeva, kmalu zatem pa so v javnost prišla poročila, da so v kijevskem predmestju Buča našli veliko število trupel civilistov.

Ruska vojska se je po začetnih ponižujočih porazih in počasnemu napredovanju v okolici Kijeva in na severu države aprila osredotočila na "popolno osvoboditev" Donbasa. Po skoraj stotih dneh vojne je tako ruska ofenziva zdaj videti bolj usklajena.

Ruske sile so si zagotovile kopenski most med Donbasom in Krimom, ki ga bodo Ukrajinci težko osvobodili. Po besedah ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega pa naj bi Rusija sedaj nadzirala že petino ozemlja Ukrajine.

Ruska invazija je za seboj že pustila daljnosežne posledice. Razmere so prerasle v humanitarno krizo, spremenile so svetovno prehransko in energetsko varnost ter sprožajo vprašanja o strukturi globalne varnosti, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2022 ob 10:36 JAKA gost

      Angela je prvi krivec , da je stanje EU po 2015 postalo prava katastrofa . Še sedaj , seveda če je je res lepo sodeluje z Putinom , seveda na tiho , a vse bo prišlo na dan . Da je takšna gospodarska sila postala suženj Putinu in emigrantom si pa nikoli nisem predstavljal . Hitler bi jo sigurno odpeljal na ogled notranjosti ,,,, peči ,,, Prodana duša je postala te države , v mojih očeh pa izgubila ves rating . In kdo bo sedaj kaznoval početje Garmanije , ker se ne drži dogovorov ? Me prav zanima ! Rusi vedno prinesejo samo bedo , smrt , upostošenje , revščino in okupacijo .

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2022 ob 10:40 Karel K. gost

      V Bruslju se še vedno medsebojno prijateljsko ljubijo in se besedno nategujejo, ali bi sprožili ukrepe kot je zavračanje nakupa plina in nafte od Rusije. Kot izgleda jim ta Ruska invazija pride prav, da ohranijo to diktatorski9 ekonomski sistem na temelju katerega bogatijo posamezniki. Prav jim pride tudi, da se obnašajo bolj kot diktatorji kot pa demokrati. Upoštevajo neka pravila odločanja s konsenzom, če je ena država proti potem je vse propadlo. Ukrajini ne dajo orožja. Še dobro, da so ZDA koliko toliko prisebne in jim dajejo orožje, da se lahko branijo, to pa pomeni, da Evropo spet rešujejo ZDA kot pred 80. leti ko je Putinu podoben diktator in zločinec obvladoval Evropo, Kako dolgo še se bodo v teh Bruseljskih sobanah ljubili in se zabavali namesto, da bi ukrepali in to resno.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2022 ob 11:19 gost

      Pa kaj res nihče ne more že enkrat ustaviti tega prokletega Putina ?

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2022 ob 14:38 123 gost

        Vi keri ste proti Ukrajini, poglejte čas vojne za Slovenijo, Janša z kompltnim štabom v kleti vsi premožnejši pa čez mejo

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2022 ob 11:34 gost

      Zelenski narkoman uničil je Ukrajino.Američani dobro služijo a EU propada.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.06.2022 ob 11:43 Vuk Rupnik gost

      Sicer so mi tudi Ukrajinci antipatični isto kot Rusi samo sranje delajo, skorumpirana država, vseeno bi se na Ukrajinskem mestu poslužil umazane taktike zob za zob. Vem, da se sliši grozno, a Ukrajinci bi z raketami in napadi z letali zradirati vsaj eno rusko mesto prek meje in ga porušiti do tal, ne glede na civilne žtve. Vojna bi se v hipu končala, ker bi v Rusiji prišlo do notranjega udara in upora ljudstva proti Putinu. Na žalost je to edina možnost Ukrajine, da se vojna na hitro konča.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.06.2022 ob 12:23 gost

      Kratka vojna niti teoretično nikoli ni bila možna . Vojne tega tipa trajajo 5 - 10 let po navadi z nekim kompromisom . Ukrajina je po velikosti druga največja evropska država , takoj za Rusijo . Rusi so enostavno umetno raztegnili fronto , kar jim je omogočilo , da lažje eleminirajo nazije na južnem delu fronte .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2022 ob 12:50 Karel K. gost

        Pa ti si od glave do pet naci ko ukrajince imenuječ nacije, ko se borijo za svojo svobodo. Kot izgleda prihaja do konfrontacije kvalitete orožja obeh strani na plečih Ukrajincev.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.06.2022 ob 12:50 gost

      ja in? so spekli torto ??glupi naslov,kot da SLAVITE 100 dni vojne

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.06.2022 ob 13:03 gost

      Žalostno da v 21 stoletju govorimo o vojni kera nebi smela zaseda ti prvo mesto v medijaj. Vse kar se dogaja na pragu Evrope se dogaja zato ker se nikoli ne končajo zadeve dokonca ko se začnejo. Vedno samo neka meglena pogajanja na kerih pa ostane žerjavici ki jo lahko vsak ki ima 5 minut cajta zaneti.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2022 ob 14:07 Karel K. gost

        Točno to je glavni problem Evrope, ko ne rešuje problemov na začetku v kali ampak se na ta način ob problemih počutijo potrebni in pomembni, da nekaj delajo. potem pa ko problemi eakalirajo pa tulijo, da so tisti kateri so jih podpirali diktatorji, morilci, zločinci. Merklova se je zdaj oglasila, in rekla, da to ni dobro kar dela Putin celih 14 let pa sta se redno dobivala, sestajala, se telefonsko zabavala in je Merklova Putina podpirala pri pripravi na to vojno. Zahodu je tudi dobro teknilo, ko so Ruski oligarhi z pomočjo putina kradli ruskemu narodu denar in ga prinašala v Evropo, so kupovali drago nepremičnine, jahte, nogometne klube, hotele, cela stanovanjska naselja. Medtem so Ukrajino zanemarili so jo poniževali. Takrat niso govorili, da Ukrajina pripada Evropi.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.06.2022 ob 13:23 mafija gost

      Jebeš Ukrajino, banda mafijska in šovinistična se je spečala z Američani, da bi podkurili Rusom. Pa še prepovedali so ruščino v Donbasu 8 milijonom Rusom, zaprli vse ruske in druge narodnostne šole, 300.000 Tatarov, 300.000 Belorusov, 150.000 Madžarov, 150.000 Romunov, 150.000 Bolgarov, 100.000 Poljakov, 100.000 Židov. Malo so se zajebali, podobno kak Srbi. Prepovedali so ruščino, zdaj bodo pa zgubili ozemlje z Ruskim prebivalstvom. Tak jim treba, itak so pol države od Stalina, Lenina pa Hruščova dobili v darilo.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.06.2022 ob 14:14 Vuk Rupnik gost

      To je vse res kaj praviš, a še vedno ne opravičuje početja Rusov, množičnih pobojev civilistov, porušenje mest, posilstva vse to na tujem ozemlju, ki nikoli ni bilo Rusko, enostavno ni opravičila za ta gnusna dejanja, kak koli Ukrajinci niso angelčki, daleč od tega, kak bi se Rusi počutili, če bi jim Ukrajinci vrnili, pa do tal porušili eno rusko mesto na Ruskem teritoriju. Med tema dvema narodoma nikoli ne bo miru, tak kot med Srbi pa Hrvati ne.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.06.2022 ob 19:56 mafija gost

        Ne vemo, koliko je gnusnih dejanj, na kateri strani in kdo jih bolj gnusno izvaja, to kar mi beremo in vidimo, je vojaška propaganda. Zelenski pa tuli v eter, kaj mu Američani ukažejo, tuli, kak bodo zmagali, a zgubljajo celi jug. Rusi napredujejo 10-20 km sakši dan. Sicer pa dvomim, da je sploh kaj razlike med Rusi in Ukrajinci.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.06.2022 ob 14:53 gost

      Živa katastrofa je ta vojna

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.06.2022 ob 14:54 gost

      V dar so dobili samo Krim od Hruščova tak da ne bluzi nekaj na pamet.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.