https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Poslovil se je nekdanji slovenski nogometni reprezentant

05.06.2022 ob 11:00  

Umrl je nekdanji slovenski reprezentant Goran Sankovič.

S Policijske uprave Celje so v soboto popoldne sporočili, da je od petka zjutraj pogrešan 42-letni Celjan. V soboto popoldne so iskalno akcijo prekinili, saj so pogrešano osebo našli mrtvo. Gre za Sankoviča.

"Sankovič je med letoma 1996 in 2001 igral za matični CMC Publikum iz Celja, nato pa je odšel v tujino. Sprva je eno sezono igral na Češkem pri Slavii iz Prage, nato med letoma 2002 in 2004 v Grčiji za Akratitos in Panionios.

Sankovič je bil član različnih selekcij slovenske nogometne reprezentance in kapetan vseh mlajših kategorij. Za ekipo do 21 let je na 23 nastopih dosegel zadetek, za člansko izbrano vrsto pa je igral med letoma 2001 in 2002, zbral je pet nastopov.

Vir: NK Celje

S slovensko reprezentanco se je leta 2002 udeležil svetovnega prvenstva, na katerem pa ni igral. Zaradi hujše poškodbe kolena je leta 2004 sklenil nogometno kariero, a ostal v nogometu. Organiziral je letne in zimske priprave za športne ekipe, kot registriran posrednik pa se je ukvarjal tudi z delom športnega agenta.

V sezoni 2006/07 je bil športni direktor nogometnega kluba Publikum Celje," navaja STA.

* Naslovna fotografija je simbolična (Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2022 ob 12:21 gost

      Koliko več je človek drugim razdal , toliko več je zase nabral

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.