https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V prometni nesreči umrl 60-letni voznik mopeda

15.06.2022 ob 16:00  

Pomurski policisti so bili danes ob 15.44 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču za naselje Satahovci, na cesti od naselja Krog v smeri Tišine. V prometni nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesa z motorjem. Zdravnik je na kraju potrdil smrt voznika kolesa z motorjem.

Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, kateri je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 60-letnega voznika mopeda. Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca.

Zoper 28-letnega voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Pokojni udeleženec je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah (tretja v dobrem tednu dni). V enakem obdobju lanskega leta je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč. Zato policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo vozite previdno ter zbrano in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti. Posebna pozornost pa naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil.

* Fotografije so simbolične

    Fotogalerija