https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Odprli retrospektivno razstavo festivala RePannonia

Milošičev trg, 16.06.2022 ob 9:50  

V sredo, 15. junija 2022, je v pritličju stavbe na Milošičevem trgu 6 v Ljutomeru (nasproti slaščičarne Flo Cukeraj), potekalo odprtje razstave kiparskih del mednarodnih umetnikov, ki so nastala v okviru festivala RePannonia.

“RePannonia”: panonska školjka, ostanek panonskega morja, valovanje žitnih polj, duh časa, neskončna ravnica, 60 milijonov let, panonska barka, panonska ura … «

Vizija festivala RePannonia je plod ustvarjanja Roberta Juraka v domači delavnici, kjer je poleg rednega dela s kovino začutil željo po umetniški svobodi oblikovanja različnih materialov. 

Na razstavah svojih umetniških del je navezal stike z isto mislečimi ljudmi, s katerimi se je povezal v Društvo 29a, ki je leta 2016 izvedlo prvo mednarodno kiparsko kolonijo. Med leti 2016 in 2019 se je vsako leto kiparske kolonije festivala RePannonia udeležilo več deset priznanih mednarodnih kiparjev, ki so ustvarjali na temo Panonske školjke, živali in na temo »dialoga«. 

V okviru razstave v Ljutomeru so tako na ogled postavljeni izbrani kipi iz gline različnih dimenzij umetnikov, ki so bili del festivala RePannonia.


Imena umetnikov, ki so se udeležili festivalov in razstav, so: Milojka Drobne, Dragica Čadež, Renate Mehlmauer, Albert Mesner, Nivea Kofol, Vasja Ulrih, Dime Temkov, Izidor Zadravec, Bryan Lauch in Robert Jurak.

Zaradi sanacije prostorov Galerije Ante Trstenjaka bo razstava na voljo za ogled do 15. julija 2022. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.06.2022 ob 12:45 Mateja gost

      Oooo bravo g.Jurak. Nikota,ki je prestopa v SVOBODO zaradi volitev pa nega??? Se se samo fotografira, samo ne vem ce za Panorganic, obcino naso naj pisti pri miru!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.06.2022 ob 14:20 Avy gost

      I get paid more than £145 to £395 per HOUR for working online. I heard about this job 3 months ago and after joining this I have earned easily £23k from this without having online working skills . Simply give it a shot on the accompanying site… Here’s what I do………… 𝐖𝐰𝐰.𝐏𝐚𝐲𝐬𝟏𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.06.2022 ob 15:17 Lotmerk gost

      Lotmerk ne rabi mafije, županji ne seze do glezjov, misli pa si, daje ohoho, mogoce kdaj,ampak ko ne bo naveze z Panorganicom,vsi vemo kaj so in za koga

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.06.2022 ob 16:53 aliva gost

      I get paid more than £145 to £395 per HOUR for working online. I heard about this job 3 months ago and after joining this I have earned easily £23k from this without having online working skills . Simply give it a shot on the accompanying site… Here’s what I do……https://www.earnhub7.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.