https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Pred nami dva državna praznika

28.10.2011 ob 7:20  

Pred nami sta državna praznika dan reformacije in dan spomina na mrtve, začenja se podaljšan vikend, po praznikih pa še šolske počitnice. Tako je že danes v popoldanskem času na nekaterih cestah in mestnih središčih pričakovati, da bo prišlo do zgostitve prometa in možnosti zastojev. Da bi vsak udeleženec v prometu varno prispel na svoj cilj, vozimo previdno, upoštevajmo prometna pravila in hitrost prilagodimo razmeram na cestah še posebej pa bodimo strpni do drugih udeležencev v prometu. Vsakdo izmed nas je lahko udeležen v prometni nesreči, vsi skupaj pa lahko poskrbimo, da nam bodo prazniki minili brez nepotrebnih nevšečnosti.

Sicer je prejšnji dan v Pomurju minil brez hujših prometnih nesreč. Obravnavali so tri prometne nesreče z gmotno škodo, šest kaznivih dejanj, pet povoženj divjadi, dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru in pet kršitev javnega reda in miru. 

Na področju kriminalitete so obravnavali dva vloma, dve tatvini in ponarejanje listin. Tekom noči je neznani storilec vlomil v gostinski lokal v M. Soboti. Iz notranjosti je ukradel nekaj žgane pijače in denar ter lastnika oškodoval za 1 000 evrov. Vlomljeno je bilo tudi v poslovni prostor v Ljutomeru, vendar storilec ni ukradel ničesar. Povzročil je za 500 evro škode. Lendavski policisti so obravnavali moškega, ki je v trgovini poskušal odtujiti artikel manjše vrednosti. Na bencinskem servisu OMW v Grabonošu sta tujca v vozili natočila gorivo v skupni vrednosti 96 evrov in s kraja odpeljala brez plačila. Policisti PPIU so obravnavali tujca, ki je za vozilo imel ponarejeno listino o tehničnem pregledu. Zoper le-tega bodo podali kazensko ovadbo. 

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Vsi kršitelji so ob intervencijah policistov s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sta bila pridržana voznik osebnega avtomobila in kolesar. Vozniku tovornega vozila, ki je vozil v času izrečenega ukrepa prepovedi vožnje, je bilo vozilo zaseženo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju PP Gornji Petrovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.