https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO in VIDEO: V Murski Soboti ob zaključku projekta »Jaz pa berem« podelili priznanja

Murska Sobota, 18.06.2022 ob 6:05  

V sredo, 8. junija 2022 je potekala v avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota zaključna prireditev bralnega projekta " Jaz pa berem".

Gre za projekt bralne značke Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, ki ga vodi bibliotekarka in pravljičarka Ana Sušec.

V bralni znački sodelujejo člani knjižnice stari med 4 in 10 let. Za uspešno opravljeno bralno značko pa je bilo treba prebrati pet knjig iz pripravljenega seznama.

Otroci, ki že vedo pisati so morali nato za osvojeno priznanje o vsebini knjige nekaj lepega napisati oziroma odgovoriti na zastavljeno vprašanje, glede vsebine zgodbice. Ostali malo manj vešči v pisanju, pa narisati risbico o vsebini prebrane knjigice, v podano predlogo. Če je bilo zgodbic več, so si otroci izbrali vsebino le ene. Odgovore in risbice pa so nato morali oddati knjižničarkam na mladinskem oddelku.

Za sodelovanje v projektu so otroci prejeli zraven priznanja še nagrado. Letos so ob zaključku bralnega projekta podelili kar 86 priznanj. Za nagrado pa so otroci prejeli majčke.

Ob končanem projektu pa so po dveh letih premora zaradi epidemioloških razmer vsem otrokom pripravili tudi presenečenje. Tako so si lahko otroci ogledali predstavo „Dobri gusarček“, Gledališča Smejček. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.