https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

VIDEO: Sandi Horvat Sunny predstavlja priredbo stare ljudske prekmurske pesmi

26.06.2022 ob 20:10  

Sandi Horvat Sunny v sodelovanju z Bežanovo domačijo, predstavlja priredbo stare ljudske prekmurske pesmi "Stara mati, dober den...".

Prekmurska ljudska pesem, ki je po ljudskem izročilu iz Žižkov je po vseh teh letih dobila moderno priredbo, ki jo izvaja prekmurski vsestranski glasbenik Sandi Horvat Sunny.

Idejo za pesem je prispeval njegov petletni sin Samo Horvat, ki je pesem spoznal v vrtcu in doma odpel svojemu očetu z željo, da jo ta posname.

Za odigrane instrumente, produkcijo in aranžma je poskrbel Sandi Horvat, njegov sin Samo pa je odigral tolkala in poskrbel za dozo zabave in motivacijo.

Poskrbeli so tudi za videospot, ki ga je posnela Sanja Baranja; punca omenjenega glasbenika, katera se je prvič srečala s kamero in z snemanjem glasbenega spota. Za montažo videa je poskrbel Sandi.

"Velika zahvala gre skrbnici Bežanove domačije Ivanki Celec, ki nas je zelo lepo sprejela in nam omogočila, da posnamemo ključne kadre pred Cilino Ižo v Gornji Slaveči. Cicilija Bežan, skromna starejša gospa, ki je v pesmi prevzela glavno vlogo stare matere, je fantastično delo tesarja Stanislava Atelška iz Šmihela nad Mozirjem," pove Horvat.

"Cilina iža- Bežanova Domačija je najstarejša hiša v občini Kuzma in leži v vasi Gornji Slaveči, zgrajena je bila okrog leta 1870, ter je značilna prekmurska stavba, tlorisno oblikovana v obliki črke L. Pod skupno slamnato streho združuje bivalne in gospodarske prostore, razen hleva, ki je grajen iz opeke in ometan s klasičnim apnenim ometom, je preostala večina stavbe cimprana in ometana z blatom. V hiši je ohranjena črna kuhinja."

* Foto: Horvat osebni arhiv

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.06.2022 ob 15:48 kilonja gost

      Pohvale.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.