https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Zbralo se je čez 1500 nastopajočih

25.06.2022 ob 6:05  

Praznik slovenske ljubiteljske kulture je dan, ko lahko vsakdo najde kaj dobrega zase in naredi kaj dobrega za druge.


V Arboretumu Volčji potok je v soboto, 18. junija 2022, ob koncu Tedna ljubiteljske kulture, ki je potekal med 20. majem in 19. junijem 2022, potekal Festival Dober dan. Prireditev je bila letos posebnost, saj je potekala prvič v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) skupaj z Občino Kamnik in Arboretumom Volčji potok. Celodnevni dogodek, ki je potekal pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja, je potekal med 10. in 18. uro in je imel poleg osnovnega cilja - predstavitve različnih dejavnosti s področja ljubiteljske kulture - tudi dobrodelen namen. S Festivalom Dober dan bodo v sodelovanju z ustanovo za pomoč otrokom z rakom z zbiranjem donatorskih sredstev pomagali otrokom, obolelim za rakom.

Zbralo se je čez 1500 nastopajočih, ki svoj čas namenjajo ljubiteljski kulturi. Med njimi tudi iz lendavske izpostave JSKD: oktet Belmura, Folklorna skupina Prekmurje Lendava ter likovnik Ludvik Žižek. Obiskovalci so lahko ves dan spremljali prireditve na različnih prizoriščih. Nastopili so pihalni orkestri, pevski zbori, harmonikarji, vokalne zasedbe, gledališke in lutkovne skupine, plesne skupine, predstavljene so bile tudi literarna, folklorna in likovna dejavnost, skratka kulturniške skupine in posamezniki, ki ljubiteljsko delujejo v okviru JSKD Slovenije. Poleg omenjenih so se predstavili še čebelarji, lovci, ribiči, gasilci in drugi. Tudi za ljubitelje kulinarike je bilo poskrbljeno. Vstop v Arboretum je bil ta dan prost.

* Foto: Rozina Nemec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.