https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Znane so podrobnosti streljanja v Lendavi

Ulica arhitekta Novaka, 23.06.2022 ob 13:50  

V ponedeljek, 20. junija, malo pred 20. uro so bili policisti obveščeni o dogodku v Lendavi, kjer je bilo uporabljeno strelno orožje, ko je neznani storilec z orožjem poškodoval osebni avtomobil in s kraja pobegnil. Nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana. Tekom noči je bil osumljenec prijet in odvzeta mu je bila prostost.


Danes je vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous podal več informacij o dogodku v izjavi za javnost. Pove da je operativno  komunikacijski  center  PU  Murska Sobota v ponedeljek, 20. junija 2022 ob 19.47  uri  prejel  obvestilo  o več strelih pred gostinskim lokalom v Lendavi. Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so  začeli zbirati obvestila in opravili ogled kraja dejanja. Na podlagi opravljenega  ogleda in na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da je  tedaj  še  neznani storilec imel v lokalu verbalni konflikt z lastnikom vozila,  nakar je  odšel  na parkirni prostor in trikrat ustrelil v vozilo oškodovanca in s kraja pobegnil.

Policisti in kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil, opisu osumljenega in predhodnih ugotovitev utemeljeno sklepali, da gre za 30-letnega moškega iz  UE Maribor,  zoper  katerega  so  vodili  preiskavo za kaznivo dejanje nasilništva.  Na podlagi  podvzetih  ukrepov  za  izsleditev  storilca, so policisti in kriminalisti osumljenega prijeli istega dne ob 23.22 uri in mu odvzeli prostost.

Po  opravljeni  hišni  preiskavi dne 22. junija 2022 je bil ob 18. uri priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi pripornih razlogov in ponovitve nevarnosti za kazniva dejanja Povzročitve splošne nevarnosti, Poškodovanja tuje stvari in Nasilništva.  Preiskovalni  sodnik  je zoper utemeljeno osumljenega odredil pripor.

V predmetni zadevi gre za slovenskega državljana, ki neuradno prebiva tudi na območju občine Moravske Toplice. V opravljeni hišni preiskavi strelnega orožja, s katerim je bilo storjeno kaznivo dejanje, niso našli. Potekajo pa še aktivnosti za najdbo omenjenega strelnega orožja.  

Motiv za storjeno kaznivo dejanje za zdaj še ni znan. Osumljeni je imel tudi pridobljeno legalno dovoljenje za posest orožja dveh pištol. Za eno so ugotovili, da je v času pred storitvijo kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti prodal. Za drugo pa s katero pa je bilo izvršeno omenjeno kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti pa za zdaj niso našli. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2022 ob 14:11 Čergoli gost

      To je bil moj prijatelj Nemanja Milovič - Prva pesnica Prekmurja!!!!

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2022 ob 14:49 gost

      Opisu usumljenega in predhodnih ugotovitev?? Na podlagi tega ste prišli do imena in priimka? Lepo vas prosim, ne z takimi.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.06.2022 ob 15:28 Čergoli gost

      To sta bila dva pedera Rdeča pesa in Pipec.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.06.2022 ob 15:45 gost

      Ta tip je znan vsaki babici v Lendavi. Če je to bilo težko.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.06.2022 ob 16:31 gost

      Čergoli, ti je že kdo povedal, da niti malo nisi smešen kaj šele duhovit, enostavno nimaš talenta za to, verjetno si sam sebi smešen.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.06.2022 ob 16:32 mesnarics gost

      ka za avtom je vse vrejdi ? Gumo pa steklo ma že nouvo ?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.06.2022 ob 16:33 krumpšek gost

      Vedelo se je ,da med storilcem in oškodovancem moralo nekaj biti...ločitev ?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.06.2022 ob 20:27 jankovička gost

      ka je motiv, jao koja debilnost! ja valda sprtost!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.