https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Odprli razstavo 29. likovne kolonije Izak Lipovci

Galerija Grad Beltinci, 28.06.2022 ob 15:00  

V ponedeljek, 27. junija, je Društvo za napredek umetnosti Aquila Lipovci v Galeriji Grad Beltinci odprlo razstavo likovnih del 29. mednarodne Likovne kolonije.


Društvo za napredek umetnosti Aquila Lipovci je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Lipovci, Občino Beltinci in Zavodom za turizem in kulturo Beltinci v Lipovcih pripravilo 30. mednarodno likovno kolonijo. Ob tem pa v Galeriji Grad Beltinci slavnostno odprlo razstavo umetniških del udeležencev 29. likovne kolonije Izak Lipovci 2021.

Kolonije zaradi epidemioloških niso prekinili, vendar je potekala v drugem terminu. Letošnja kolonija se je vrnila na tisto izvirno obdobje konec junija na začetek julija. Izidor Horvat Izak, ustanovitelj kolonije, je poimenoval prvo kolonijo "Petrovi slikarji" in letos je tako naneslo, da se obeležuje tudi 100 - letnica kapele Svetega Petra in Pavla v Lipovcih, pove gospod Sraka, ki je povezoval program.

Župan občine Beltinci Marko Virag pove, da mineva 700 let od prve pisne omembe kraja Lipovci. Doda, da so letos dokazali v koloniji, da so kos vsakemu izzivu. Glede presoje umetniških del pa bo le-to prepustil strokovnim očesom. S svojim laičnim pogledom pa vidi, da bodo nekatere krasile prostore občine Beltinci ali pa bodo zelo primerne za poslovna darila. Vsem sodelujočim pri mednarodni likovni koloniji pa polaga na rame, naj nadaljujejo z njihovo zgodbo, saj imajo njegovo popolno podporo za njihovo nadaljnje delo.

Za strokovno kritiko lanskih umetniških del pa je poskrbel mag. Franc Obal. Poudari, da je lansko leto obrodilo dobre sadove, kakor lahko reče za vse kolonije, ki jih je do sedaj spremljal. Veseli ga, da se ta prireditev že pelje 30 let. Umetniška dela lanskoletne kolonije so razstavljena, on sam pa je pripravil en kratek uvid v to umetnost, ki so jo lansko leto ustvarili in s tem tudi izrazili svoje notranje stanje, notranji pogled na zunanji svet, neko razmišljanje, filozofsko misel ali idejo, ki je skrita v teh delih in skuša doseči neko presežno vrednost v svobodnem smislu v svoji ustvarjalnosti. Ta je tisti višek, ki daje likovnemu delu možnost življenja tudi izven časa.

Na letošnji razstavi so predstavili svoja dela naslednji umetniki: Igor Banfi (Ljubljana-Murska Sobota), Jože Denko (Murska Sobota), Milena Gregorčič (Ljubljana), Paola Korošec (Ljubljana), Maša Mlinarič (Lipovci), Janko Orač (Novo mesto) in Gregor Pratneker (Maribor).

Že 30. mednarodna Likovna kolonija Izak-Lipovci 2022 pa bo v Lipovcih potekala od 27. junija pa vse do petka, 1. julija 2022. Na njej pa bodo letos ustvarjali Igor Banfi (Ljubljana-Murska Sobota), Jože Denko (Murska Sobota), Matjaž Duh (Maribor), Jožica Medle (Šentjernej), Maša Mlinarič (Lipovci), Zoran Ogrinc (Slovenj Gradec) in Ahmet Özel (Istanbul, Turčija). 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija