https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Iz Mure dvignili 110 steklenic penine, ki so na dnu zorele kar tri leta

Gornja Radgona, 26.06.2022 ob 17:00  

Danes so Radgonske gorice v svoje kleti povabile množico obiskovalcev. V sklopu odprtih vrat so potekali tradicionalni vodeni ogledi kleti, degustacije, pohod in vožnja z mini busom skozi vinograde ter dvig penine iz reke Mure. 

Po dolgih dveh letih so danes ponovno na široko odprli vrata v najstarejšo peničarsko klet v Sloveniji. Ljubitelji vin in penin so si lahko na Dan odprtih kleti v Gornji Radgoni ogledali kleti Radgonskih goric, degustirali nagrajena vina in penine, med njimi tudi Untouched by light, se udeležili pohoda skozi vinograde ali pa se z mini busom kar zapeljali skozi. 

Ob tej priložnosti je bila za obiskovalce odprta tudi Kodoličeva klet, po kateri obiskovalce popeljejo le ob Dnevih odprtih kleti in kjer so si gostje lahko ogledali, kako poteka pridelava vin in penin v kleteh Radgonskih goric. 

Dvig penin iz reke Mure

Na Mostu prijateljstva so ob 12. uri iz globin skrivnostne pomurske reke, ki se vije tik ob vinskih kleteh Radgonskih goric, dvignili 110 steklenic Zlate radgonske penine. Tokrat so zares posebne, saj so prvič v vsej zgodovini potapljanja na dnu reke Mure zorele ne eno, ampak kar tri leta. 

Hkrati pa so v reko spustili novih 110 steklenic Zlate radgonske penine, ki bo zorela pod Murinimi valovi vse do naslednjega leta, ko bo spet "privrela" na dan.

Pestro glasbeno dogajanje

Po dvigu penin se je pestro dogajanje na Jurkovičevi ulici v Gornji Radgoni nadaljevalo, za kar so poskrbeli tudi glasbeni gostje: Leopold I., skupina King Foo in Nina Pušlar. 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2022 ob 17:48 gost

      Hik, na zdravje !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2022 ob 18:10 gost

      ka so nej prle povedali nema veze ce smrdi po ribah

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.06.2022 ob 19:16 Pomurec krivi kurec gost

      Tisto scavnico naj pije kdor hoče. Dejstvo je da je VSAKo vino po enem letu ali največ dveh, zanič. Zgodna o nekem staranju vina je lari fari

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.