https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Katera pomurska podjetja so prejela priznanja visoke kakovosti izdelkov?

Gornja Radgona, 29.06.2022 ob 6:00  

V prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni so včeraj predstavili rezultate mednarodnih ocenjevanj kakovosti pod okriljem jubilejnega, 60. mednarodnega kmetijskega sejma AGRA. 

Prvi del 43. mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov, ocenjevanje svežega mesa je potekalo med 18. in 20. majem. Med 22. in 23. junijem pa je v Gornij Radgoni sledilo še ocenjevanje mesnih izdelkov.

Na ocenjevanju je sodelovalo 44 slovenskih, hrvaških in avstrijskih podjetij s 458 izdelki. Strokovna komisija je izdelke ocenjevala v naslednjih kategorijah: standardni izdelki, novi izdelki, varovalne mesnine in meso. Strokovna komisija je izdelke nagradila z 31 šampionskimi naslovi, z eno veliko zlato medaljo, 97 zlatimi medaljami, 41 zlatimi medaljami za tržno ponudbo, 181 srebrnimi, 41 srebrnimi medaljami za tržno ponudbo, z 42 bronastimi ter z 9 bronastimi medaljami za tržno ponudbo. 

Ob visokem deležu nagrajenih izdelkov z zlato medaljo so posebej vredni pohvale dobitniki posebnih priznanj »šampion kakovosti« za stalno visoko kakovost, ki so jo pokazali na treh zaporednih ocenjevanjih. Posebej gre izpostaviti Panvito Mir iz Gornje Radgone, ki je prejela »šampion kakovosti« za domače suhe ocvirke in hrenovke AVE ter balkanske čevapčiče 480g in Kodilo iz Markišavec, ki je prejela ta naziv za prekmursko šunko in pašteto z bučnimi semeni. 

36. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov je potekalo med 31. majem in 3. junijem na Pomurskem sejmu. Sodelovalo je 22 podjetij s 199 izdelki iz 6 držav. Strokovna komisija je izdelke nagradila s 4 šampionskimi naslovi, 44 velikimi zlatimi, 35 zlatimi, 82 srebrnimi in 25 bronastimi medaljami. 

Posebno priznanje za doseženo izjemno kakovost je komisija soglasno podelila siru ementalec, Pomurske mlekarne d.d., za dolgoletno, konstantno visoko kakovost sira.

In nenazdanje še rezultati 26. mednarodnega ocenjevanja sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod, ki je potekalo med 25. majem in 1. junijem. Na ocenjevanju je sodelovalo 37 podjetij s 143 izdelki. Strokovna komisija je izdelke nagradila s 7 šampionskimi naslovi,  31 velikimi zlatimi, 32 zlatimi, 47 srebrnimi in 15 bronastimi medaljami. 

Prejemniki zlatih, srebrnih in bronastih medalj so tudi pomurska podjetja: Pomurske mlekarne iz Murske Sobote, PE Eko-socialna kmetija Korenika iz Šalovec ter Radenska iz Boračeve.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2022 ob 7:04 gost

      Vse je kakovostno najbolj pa cena. Samo za bogate keri pa to kakovost potem vržejo v koš.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2022 ob 9:01 gost

      Se ne strinjam s tojim komentarjem, veliko se meče v koš po brezglavih nakupih po Lidlih, Eurospinih, Hoferjih, Mercatorjih pa ne ravno tistih, ki so po tvoje ""bogati". Eni pač znajo biti zmerni pa si tako kaj prihranijo.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.06.2022 ob 9:05 gost

      Čestitke nagrajencem ,,,,,,,,,,

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.06.2022 ob 11:55 Veverca gost

      Pomurske Mlekarne se kitijo,nad zaposlenimi se pa izvaja novodobno suženjstvo na podlagi 15 stoletja .

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.06.2022 ob 14:47 Čergoli gost

      Marsikatera oz. većina šunk je boljše kvalitete in cenejše od butcherjeve kudile, ki misli, da je edino on pameten......

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.06.2022 ob 18:43 gost

      več denarja, višje priznanje… stara praksa…

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.