https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vremenoslovci izdali opozorilo, možne močnejše nevihte z lokalnimi neurji

04.07.2022 ob 10:00  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes večinoma sončno, proti večeru bodo na severu prve nevihte. 

Danes bo večinoma sončno, pihal bo veter vzhodnih smeri. Pozno popoldne ali zvečer bodo predvsem na severu nastale prve nevihte, ponekod bo prehodno zapihal okrepljen severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 37 °C. 

 

OPOZORILO

"Danes bo po nižinah še velika toplotna obremenitev, v večjem delu države je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Proti večeru in ponoči, v južni Sloveniji pa tudi jutri zjutraj in dopoldne, so možne močnejše nevihte z lokalnimi neurji," opozarja Arso.

Vir: ARSO

Opozorilo pred nevihtami je izdal tudi portal Neurje.si.

"Kakšna predfrontalna nevihta je pozno popoldne in zvečer najprej možna zlasti v severni polovici države, pri čemer ni izključen pojav toče. Največja verjetnost za nevihte bo takrat na severovzhodu (Koroška, severna Štajerska in Prekmurje). V noči na torek bodo nevihte v obliki nevihtnega sistema ali linije iz smeri Italije dosegle tudi zahod države in potovale proti vzhodu v notranjost. Verjetnost za nevihte se bo takrat povečala tudi ob obali. V primeru razvoja nevihtne linije bodo glavno nevarnost predstavljali močni sunki nevihtnega piša ter močnejši nalivi. Padavine v obliki ploh in neviht bodo v drugem delu noči prehodno zajele večji del države (najmanj verjetnosti bo na jugovzhodu) in do jutra večinoma ponehale," navaja Neurje.si

Velja: 4. 7. 2022 ob 16.00 do 5. 7. 2022 ob 9.00
Smer pomikanja neviht: Z -> V (Vir: Neurje.si)

"Ponoči se bodo krajevne nevihte pojavljale tudi drugod po Sloveniji. Na Primorskem bo zapihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju in na Goriškem okoli 21 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C," navaja Arso.

Obeti

V sredo bo precej jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami.

Biovreme

V ponedeljek bo vremenski vpliv večinoma ugoden, sredi dneva in popoldne pa bo po nižinah počutje poslabšala velika toplotna obremenitev. Zvečer se bo pojavila zmerna obremenitev, ki bo trajala tudi v torek. Manjše vremensko pogojene težave bodo imeli predvsem vremensko občutljivi ljudje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2022 ob 10:31 Jože Činč gost

      Če de strejla vdarila se bom ukozil in podrislal!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.07.2022 ob 10:56 gost

        TI živci danes pa delajo !!! Podražitve so te očitno malo zjebale . Ni tisto kar si pričakoval .!!!Res pa je ,da se človek zmoti , saj drudič ne naredi te napake , da ne boš šel še enkrat na led Bacsi

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.07.2022 ob 13:11 gost

      SAMA GAMAD se oglaša ! budale na kubik !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.