https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Priljubljena trgovina z modnimi oblačili vendarle ostaja v Sloveniji

05.07.2022 ob 10:00  

Veriga ženskih oblačil Orsay je zaradi finančnih težav v nekaterih evropskih državah zaprla vse svoje poslovalnice, vendar pa te še naprej ostajajo odprte v Sloveniji. Se je pa dokončno poslovila njihova spletna trgovina. Blagovna znamka ima novega lastnika, ameriško investicijsko družbo Gordon Brothers.

Pred časom smo pisali, da se blagovna znamka Orsay, ki s svojo modo nagovarja dekleta in ženske, umika iz Slovenije, kar so nam neuradno potrdili tako na sedežu podjetja v Nemčiji kot izpostavi podjetja na Poljskem. Uradnih informacij o zaprtju trgovin slovensko vodstvo podružnice podjetja takrat ni imelo, dejalo je le, da obstaja verjetnost, da trgovine v Sloveniji ostanejo.

Pogajanja so bila uspešna in blagovna znamka vendarle ostaja v Sloveniji. Kot je za N1 pojasnila Urša Kaučič, direktorica podjetja Ordislo, ki upravlja trgovine Orsay po Sloveniji, je s 1. julijem poslovanje trgovin prešlo na franšizni sistem pod okriljem ameriške investicijske družbe, ki je nova lastnica blagovne znamke. “Lastnik blagovne znamke ni več Orsay Gmbh, ki je v stečaju, ampak ameriški Gordon Brothers. Ordislo pa še naprej prodaja oblačila pod znamko Orsay, a pod pogoji novega lastnika,” je pojasnila Kaučič in dodala, da gre pri tem predvsem za videz in urejenost trgovin, izložb in kako se bo znamka pri nas oglaševala.

Blagovna znamka Orsay v Sloveniji deluje od leta 2013, po državi ima več kot 10 trgovin in zaposluje približno 50 ljudi. Trgovine nemoteno delujejo tudi na Hrvaškem, je zagotovila direktorica podjetja Ordislo, ki poleg slovenskih upravlja še podružnice na Hrvaškem.

Spletne trgovine ni več

Dokončno pa se je poslovila spletna trgovina Orsay, od preteklega petka oblačila pod omenjeno blagovno znamko najdete le še na platformi Aboutyou. “Tako so se odločili lastniki Gordon Brothers,” je pojasnila prehod na drugo platformo.

Oblačila omenjene blagovne znamke bodo še naprej prodajali v trgovinah Sportina, so za N1 potrdili v Sportini group. “Z veseljem bomo spremljali prodajno strategijo novih lastnikov blagovne znamke Orsay in na osnovi slednjega sprejeli strateške odločitve glede nadaljnjega sodelovanja,” so med drugim zapisali.

Orsay GmbH s sedežem v Nemčiji je v stečaju od novembra lani, družbo so sicer junija 2021 rešili pred stečajem s 33 milijoni evrov državnega posojila, a je do konca novembra nemški Orsay postal insolventen, zaprli so vseh 197 poslovalnic. Kot glavni razlog so v družbi omenjali koronavirus in manjše povpraševanje po oblačilih. Podobno se je zgodilo na Madžarskem, Poljskem in tudi v Avstriji. Časnik Kleine Zeitung je maja pisal, da je tekstilna veriga Ordia Austria, ki je upravljala trgovine pri severnih sosedih, pred meseci morala vložiti predlog za stečaj, zaprla je 51 podružnic.

Je pa ameriška investicijska družba Gordon Brothers vložila v češko verigo Ordiczech, tudi tam trgovine Orsay nemoteno nadaljujejo poslovanje.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2022 ob 12:48 gost

      Kaka spletna trgovina to je bil največji nateg. Jaz sem naročil moško srajco dobil pa pajaca za malčka.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.07.2022 ob 0:42 avy gost

      I make 85 dollars each hour for working an online job at home. I never thought I could do it but my best friend makes 10000 bucks every month working this job and she recommended me to learn more about it. The potential with this is endless. For more detail—————> 𝐖𝐰𝐰.𝐏𝐚𝐲𝐬𝟏𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.07.2022 ob 0:53 gost

      sicer nehote a z valom me je aprila potegnil nek čuden cunamij,svobodnega plesanaj ,in sedaj po tolših mesih plesanja sen spoznal da je pa inn biti plesalec z perjanico,a obstaja kaka trgovina z perjem? da ne bom izstopal med tem čudovitim plesom v pogubo ,pač bi rad plesal z peerjanico,saj je pa mogočni vodja sedaj pernati smešnojoajčnik dvorni norček evrope Slobodan Tauba ..no porsim za pomoč..kje naj dobin perjenico

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.