https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Nad čakalne vrste v zdravstvu z zakonskim predlogom

08.07.2022 ob 16:15  

Današnja novinarska konferenca je potekala po seji vlade. Odločitve, sprejete na današnji seji, so predstavili minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec in minister za finance Klemen Boštjančič.


Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, poudari da so sprejeli zakon za stabilizacijo razmer v zdravstvenem sistemu. "Z vsemi akterji so iskali možnosti, kako zdravstveni sistem približati ljudem. Ključno sporočilo je, da želimo močan javni zdravstveni sistem, v katerem bomo izboljšali dostopnost in skrajšali čakalne dobe, " doda minister.

Minister za finance Klemen Boštjančič pove, da bodo sredstva, ki jih bodo dodatno vložili v zdravstvo, imela merljive, pozitivne učinke. Gre namreč za ciljne ukrepe, ki bodo povečali učinkovitost in stabilizirali zdravstvo pretežno na primarni ravni, kjer je zaostanek največji. "Sanacija zdravstva in stabilizacija razmer prva prioriteta vlade, " doda Boštjančič. 

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec izpostavi, da morajo biti na prvem mestu javni zavodi, nato koncesionarji in na koncu še zasebniki. Javni zavodi so hrbtenica zdravstvene mreže in zato morajo biti vsi napori k urejanju razmer v zdravstvu usmerjeni vanje.  

Obenem pa doda, da je Ustavno sodišče danes razsodilo, da je razlikovanje med raznospolnimi in istospolnimi pari neustavno in kot minister to odločitev pozdravlja. "Ustavno sodišče nam nalaga, da to neustavnost odpravimo. To bomo v najkrajšem možnem času tudi storili, zakon je že v pripravi," poudari minister.

 FOTO: Pixabay. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2022 ob 16:33 gost

      Vseeno so še dvoživke ostale. Tam je potrebno vse porezati. Največ jih je v celjski bolnišnici. Zakaj le ker je tam zaposlena minisrca za zdravje prejšnje vlade iz ozadja.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2022 ob 17:14 gost

      Lorko ti se pridruži kar Šarku !!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.07.2022 ob 18:30 gost

      Kaj se greste banda ena 2.milijona nas je,pa nismo vsi naenkrat v bolnišnicah zakaj čakalne dobe,kdo koga nateguje.Koliko je bolnišnic v Sloveniji.Kar nekaj zadosti sam treba je delati in ne na umetno ustvarjati čakalne dobe Kako za boga vas ni sram,da se take stvari dopuščajo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.07.2022 ob 18:46 krgs gost

      na bruhanje mi gre ob tem zakonu glede istospolnosti. vsem se že meša.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.07.2022 ob 19:23 kilonja gost

      prednostno se bodo reševali primeri homoseksualnosti in njih posvojitev otrok.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.07.2022 ob 19:42 gost

      fuj gamad levojaja! naj vas natehujejo pedri v vaše greznice--svinje

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.07.2022 ob 20:40 gost gost

      To ob 19.42 si pa resan zabito, primitivno budalo. Drugo ne veš ,kak eno in isto skos pisariti, ja pisariti, ker pisati ne znaš. Takše budale se niti pisati nemrejo navčiti. Si sramota za narod, pa za kakši koli. Svašta za smeti je na zemli.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.07.2022 ob 21:16 kilonja gost

      Po pričakovanjih leva vlada, ilegalni migranti, homići, nastavljanje svojih kadrov in nabijanje davkov za državljane,ter metanje drobtinic tistim z najnižjimi dohodki in na socialni podpori.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.07.2022 ob 22:13 gost

      👠💃🕺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.