https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vlada prioritetno rešuje problematiko energetske in prehranske draginje

10.07.2022 ob 6:00  

Vlada Republike Slovenije se zaveda resnosti razmer, zato pripravlja v sodelovanju s ključnimi deležniki, kot so avtoprevozniki, kmeti ter gospodarstveniki, celovit paket omilitvenih in ciljno usmerjenih ukrepov na področju energetske in prehranske draginje.


Vlada izzive naslavlja prioritetno, z nujnimi ukrepi je najprej naslovila problematiko visokih cen pogonskih goriv, kjer se je država odpovedala nekaterim dajatvam, da bi bila cena za končnega uporabnika čim nižja. Ponovna uvedba regulacije cen se je že odrazila v pocenitvi pogonskih goriv zunaj avtocest. Sledili so ukrepi za blažitve prehranske draginje, med drugim 22 milijonov evrov pomoči kmetom v obliki subvencij za repromaterial in gorivo, odkup domače pšenice in redno spremljanje cen košarice petnajstih dobrin. V pripravi so tudi dodatni ukrepi za najbolj ranljive skupine prebivalstva. Cilj ukrepov je porazdelitev bremen po celotni verigi in iskanje ravnotežja med državnim proračunom in končnim uporabnikom. Vsi ukrepi, tudi glede cen zemeljskega plina in električne energije, bodo predstavljeni v najkrajšem možnem času.

Zaradi rasti cen goriv, elektrike in repromateriala je vlada sprejela ukrepe v višini 22,4 milijona evra, namen katerih je pomagati kmetijskemu in ribiškemu sektorju pri soočanju z višjimi stroški proizvodnje in pridelave. Zaradi prejema pomoči vlada pričakuje, da proizvajalci in pridelovalci ne bodo zvišali maloprodajnih cen za potrošnike. Ukrepi se nanašajo na tri sklope: pomoč sektorju mleka, pomoč na sektorju pogonskih goriv za kmetijstvo in ribištvo in pomoč na področju gnojil in repromateriala.

Vlada se je odzvala na poziv Zadružne zveze Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije ter Sindikata kmetov Slovenije za odkup v Republiki Sloveniji pridelane pšenice. Vlada je na ta poziv odgovorila praktično v nekaj dneh, z odločitvijo, da bo povečala zaloge žita v okviru blagovnih rezerv in pridelek zadržala v državi. Kmetje bodo tako imeli zanesljivega kupca ter stabilno ceno. S tem ukrepom se bo zaloga domače pšenice v blagovnih rezervah bistveno povečala, kar je v primeru poglabljanja krize v Ukrajini in posledičnih motenj v zagotavljanju zadostne oskrbe izjemnega pomena. Na mesece, ki so pred nami, želimo biti dobro pripravljeni.

Država bo za sektor mleka namenila 5,2 milijona evrov pomoči, (izplačano predvidoma do septembra), sredstva bo prejelo okoli 4000 kmetijskih gospodarstev, ki redijo krave molznice.  Ukrep pomoči za pogonska goriva bo vreden 2,2 milijona evrov, ukrep za nakup reprodukcijskega materiala pa 15 milijonov evrov. Oba naj bi bila izplačana predvidoma do jesenske setve.

S Trgovinsko zbornico Slovenije je bila dogovorjena tudi okvirna košarica 15-ih živil. Namen tega je doseči večjo transparentnost cen primerljivih izdelkov, omejiti cenovne pritiske na samega potrošnika ter doseči informiranega potrošnika, ki bo z izbiro ohranjal svojo kupno moč.

Namen teh aktivnosti je tudi priprava podlag in pridobitev potrebnih podatkov in informacij za izvajanje morebitnih drugih aktivnosti in potrebnih ukrepov. Pripravljene pa bodo tudi podlage za spremljanje cen po verigi preskrbe s hrano na podlagi Zakona o kontroli cen. V kolikor bi bilo potrebno poseči po tem ukrepu, bo vlada sprejela tudi ustrezen akt. 

Vlada tako sprejema ukrepe, ki gredo nasproti tako kmetom kot na koncu celotne prehranske verige potrošnikom, ki se soočajo z vse višjimi cenami hrane.

Ukrepi pri naftnih derivatih so bili ne samo nujni, ampak urgentni, ker bi vztrajanje pri regulaciji, ki jo je uvedla vlada v prejšnjem mandatu (tj. določitev najvišje maloprodajne cene 95-oktanskega bencina in dizla na in izven avtocest) na koncu leta pomenilo do 800 milijonov minusa za državni proračun. Vlado Roberta Goloba so že takoj na začetku mandata pričakali več 100- milijonski zahtevki naftnih trgovcev po povrnitvi škode.

Prvi nujni ukrepi iz naslova regulacije cen pogonskih goriv so po dveh tednih že pokazali prve rezultate; s torkom, 5. julijem, sta se 95-oktanski bencin in dizel zunaj avtocestnega križa pocenila za nekaj centov. Kot kaže primerjava s sosednjimi državami, cene goriva v Sloveniji ostajajo med najnižjimi.  

Nov način regulacije cen pravičneje porazdeljuje breme med državo, naftne trgovce in državljane. S tem je vlada zagotovila večjo dolgoročno vzdržnost za slovenski proračun. Z omejitvijo marž, začasno odpovedjo okoljskih dajatev in najnižjih možnih trošarin pa je državljanom omogočila cenejše gorivo izven avtocest in cenejši dizel na avtocestah – kar je ugodno tako za državljane kot tudi za avtoprevoznike.

Vzporedno z reguliranjem marž je vlada pripravila še en omilitveni ukrep, uveljavljen s 1. julijem. Gre za zvišano neobdavčeno povračilo potnih stroškov za delovno aktivne, prav tako bo zvišan znesek povračila trošarin javnim prevoznikom (da se ohrani konkurenčnost javnega prevoza). Razbremenitve bodo deležni tudi kmetje oziroma vsi upravičenci kmetijskega resorja.

Ukrepi za zajezitev cen zemeljskega plina in električne energije so prav tako v pripravi in bodo predstavljeni v najkrajšem možnem času, so sporočili iz Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2022 ob 6:55 gost

      TA VLADA SE VSERE V HLACE

      24 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.07.2022 ob 7:20 gost gost

      PRIPRAVLJA ONA NIŠTA EN NA MORJU EN V GORICAH VSE ZA EN KURAC SEDETI BI MOGLI DAN IN NOČ IN REŠEVATI KRIZO POČEN DE PŠENICA AJDI ŠINKOVA NEMREŠ NIKAJ ODATI ČE NIMAŠ CENE EN KORENČEK MA CENO VIJ NIČ UPAN KA NATE DOLGO VRAG NAS ZEME PRLE

      22 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.07.2022 ob 7:23 Komunajzar šalabajzar gost

      Vlada prioritetno vse draži, da bo tako najhitreje poplačala dolg petkovim kolesarjem, ki so to vlado ustoličili

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 7:31 gost

        Sami komunajzari ! Morejo najprle poplačati dolg ka ga je komunajzar Janči napravo z boni. Kda je ta komunajzar na oblasti napravi gromozanski dolg.

        2 28 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 8:07 123 gost

        Vlada proba ublažiti tisto kar je šiptar zapravil z boni,svinje Janševe malo poglejte druge države, rajši vzemite cerkvi ki je največji sovražnik ima pa največje bogastvo, država jim pa plačuje prispevke,tisti keri so izgubili službo pa morajo cenzuse izpolnjevati,

        4 30 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 11:26 2021 gost

        07.31 - Te bone ka je Janševa vlada razdelila med prebivalce Slovenije, tako ali tako denarja nikjer nebo bilo, ker bi se porazdelil med tajkune in ožje levičarje,....dolg bi pa še bil mnogo večji in turizem bi nam tudi propadel. Ne poznam pa nobenega, da nebo izkoristil vaučerjev. Bomo videli kaj nam pripravlja Golob in svoboda,......mogoče še ena puška v koruzo in ta poteza za Slovenijo bi bila najboljša, saj je dr.Golob stopil v prevelike čevlje......Blamaže v Bruslju, državnem zboru, zunanji politiki, kmetijstvu, zdravstvu pa še in še......!

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.07.2022 ob 7:31 gost

      Totalno nesposobni,vsega kar se lotijo samo poslabšajo, v stilu, vidla žaba, da se konj podkuje pa i ona podržala noge.

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.07.2022 ob 7:37 gost

      Ja,ja,eno je bilo dobivati elektriko za 30 €,pa jo odavati za 300€, ka moreš dečko pač ne razume ekonomskih zakonitosti in potem se dela po načelu - lako čemo,nema problema, sredičemo...etc,etc, skratka nič od nič, oz.samo še poslabšanje stanja.

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.07.2022 ob 7:43 Karel K. gost

      Če jih vprašaš, kakšne svetovnonazorske poglede imajo, nebi znali odgovoriti. Oni so pač prišli na vrsto, da vladajo v imenu Kučanovega titoizma, ter mu spet za štiri leta podaljšalo dobo trajanja. Za to se v samostojni Sloveniji gre že vseh 31 let, da se ohrani ta slovenska posebnost, Titov otrok imenovan titoizem. Zato jih imenovati z levičarji je žalitev za proevropsko politično levičarstvo. To so ljudje v službi Kučana in titoizma, svoje delo pa opravljajo s populističnimi in politikantskimi izjavami, laganjem, manipuliranjem in seveda kriminaliziranjem ljudi kateri to vidimo in poizkušamo slovenski narod izpod Pece prebuditi iz sanj, da se končno postavi na noge in začne misliti s svojo glavo.

      22 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 12:17 gost

        Hlapček komunajzara Jančija. A imaš ti Karlek v tej glavici kaj možganov s katerimi bi lahko mislil ? Pusti titoizem in Kučana (mogoče misliš kmeta Kučana iz Tešanovec ) to je zgodovina Janšisti pa so sedanjost in trošijo in kradejo naš denar.

        1 9 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.07.2022 ob 8:06 gost

      Vlada ne more pokriti dolga vlade Janeza Janše keri je pridelal 40 milijard do gospodovega leta 2090. Vse bonbončeke je potrebno vrniti vse lažne obljube vlade Janeza Janše in kadrovanja nezakonita vsa prijateljevanja na jahaj in na golfih z tajkuni lobisti oligarhi itd. Kerim ja državno blagajno odprl nastržaj da so pokradli vse do dna plačati pa vse to mora glupi slovenski narod kot mu pravijo vsi desni cucki pedri.

      6 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 9:04 kilonja gost

        Debeli debeli, pa veš da so to9 pravljice za pred volitvami, zdaj lahko prenehaš s to propagando...vedno ko je Janša na oblasti imate isto propagando, ljudem poveste da boste kradli in potem to lažje sprejmejo ker jim operete možgane da bo treba vračati za Janšo dolgove. Komu pisariš te nebuloze, misiš koga od odraslih ljudi prepričati v vaše svinjarije ali imaš nalogo volilcem Goloba še malo mozek prati z Janšo da boste lahko kradli kolikor dolgo bo pač šlo ? Daj debeli najdi si zdaj nekega deda da bosta posvojila par črnčkov z AFrike da bosta bolj normalna izgledala pred vsem Svetom . Gremo akcija pederitoti levi.

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.07.2022 ob 8:08 gost

      Ja to je res še 100 let bomo plačevali dolg kerega nam je pridelala vlada Janeza Janše.

      5 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 8:33 JAKA gost

        123 Nehaj s temi svinjami in pazi da ne boš pristal na trdnih tleh Kako mora biti država vljudna oz spoštljiva do državljanov ,če se ti do pomurcov obnašaš nekolturno ne človeško , ki ti je dala kruh za boljše življenje .SRAM te je lako za tvojo starost 73 let ki si prišlek iz juge . Kar se pa tiče vlade je nesposobna ,zavajala ljudi za časa volitev .V enem žepu držala pest za zmago ,v drudem pa figo . So sramota za nas in za svet ,ki to opazuje . Iz nas so naredili prave hlapce 21. stoletja . Karel piše nonstop resnico ,le tej je potrebno pogledati v oči in se spametovati saj tisti ki ta problem vidimo, se tudi odzivamo . Ostalim pa še vedno plešejo je pa res ,da jaevsake veselice je enkrat konec ,,,,,,,,,

        16 3 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.07.2022 ob 8:10 gost

      Levojajčna ovca, bleješ neumnosti.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.07.2022 ob 8:19 gost

      Gost ob 8,10 bleješ in soliš pamet drugim a največji idiot si ti. Mati, ki je rodila takšnega idiota je sram iti v trgovino, gostilno, slaščičarno......

      0 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.07.2022 ob 8:20 Karel K. gost

      Koliko dolga je pridelal titoizem od leta 1945 naprej, slovenci ne bomo odplačali še pol tisočletja. Starosta titoizma, potomec madžaronov in rodbine, Kučan zdaj hoče s svojo titoisitčno ideologijo reševati Ukrjainsko krizo, ko pravi, da se mir v Ukrajini lahko sklene le s pogajanji. S to izjavo je pokazal, da je zagovornik Rusije in Putina, ne pa Ukrajine, saj s to svojo izjavo daje prav Rusiji. Po njegovem lahko sosed vdre v sosedovo hišo in je del zavzame, potem pa naj bi se lastnik hiče naj pogajal z nasilnežem koliko hiše mu bo odstopil, da sosed ne bo več nasilen. Torej tudi Kučan ima v svojih genih madžaronske okupatorske gene, ko tako razmišlja, da se lahko z nasiljem drugemu človeku ali narodu vzame svoboda in ozemlje.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 8:39 JAKA gost

        Tako je Karel resnico povedat na glas ,ne pa da se nekateri skrivajo za njo .Bom napisal kašni moški pa so ,,,,,Namesto hlač naj oblečejo krila !!!! 8:20

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.07.2022 ob 8:31 gost

      Ajde jugovič oladi, pa pisati se nauči.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.07.2022 ob 8:43 gost gost

      Glavno ,ka so pod mizo sprejeli zakon o posvojitvi otrok istospolnih,to je izgleda rešitev za Slovenijo.Ne pita se nikoga nika več.Za Takšne stvari so včasih bili referendumi in je ljudstvo odločalo.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 8:48 kilonja gost

        Zdaj imamo sprevrženo politično elito na oblasti ki nam sama določa kaj so ! človekove pravice " kaj te mi navadni kmeteki vemo, mi nismo sprevrženi in polni denarja, mi se ja ne moremo odločati o sprevrženi eliti kaj je normalno in kaj ne za njih .

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.07.2022 ob 9:16 kilonja gost

      Vlada prioritetno rešuje problematiko energetske in prehranske draginje...to bo izgledalo nekako tako : - Ne kupujte tam kjer je drago., ker ste zabiti vam bo vlada povedala kje je drago, trgovci bodo pa od sramu vsi znižali cene - pozimi obvezne dolge gate, grejte se ravno toliko da bo notri topleje kot od zunaj - če je tema je tema , kakšne luči, če že morete svetiti s čim si nabavite sveče, če je že nujno, ko je tema se spi - debeli bodo imeli prehranski limit, nič več prehranjevanja preko meja, kaj bo viška pa gre onim na socialni in za ilegalne migrante -tisti ki so vitki pa tako že danes ne jedo dosti - zaželena uporaba mamil in alkohola, se bo lažje preživelo krizo z motnimi možgani kot s treznimi . - frizer ni nekaj kar je nujno, poglejte Holoba on ima sicer dolge lase, ampak redke in mastne, da bi prihranil pri šamponi, vzamite si vzgled po njemu - oblačil ne rabite kupovat in se vsak dan preoblačiti, imate polne omare, poglejte predsednico parlamenta, pisana kot papiga Ara, če se lahko ona neokusno oblači iz svoje polne garderobe se lahko tudi vi - avtov ne potrebujete, imamo odličen poceni in hiter javni prevoz, če pa se že kdo more v teh časih z avtom vozit si pa kupite super poceni električni avto za borih 40.000 € , saj to ni predosti je rekel Holob, investicija se vam povrne v 4-ih letih, ker je polnjenje teh avtomobilov zastonj, samo lepo ga gledaš 6 ur in se sam napolni

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.07.2022 ob 9:23 gost

      Res je Jaka!!!! Delam čez mejo tudi , če sem hlapec me tega ni sram povedati dobim vsaj dostojno plačo , s tem lepo živim . Deležen spoštovaja, ki ga od lastne države nisem bil deležen . Mladi pot pod noge za boljši jutri ,ker ga v Sloveniji takšna kot se kaže sedaj ne boste deležni !!!!! Karel vam pa pohvale za dober kometar !!!!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.07.2022 ob 9:38 gost

      Karči nima nobenega pametnega komaentrja to kar tukaj bluzi mu je tvitnil ,,, Januš grozni,,, iz jahte ali pa z golf igrišča kjer se druži z svojimi oligarhi lobisti, tajkuni. Jakec, Jakec, kje si debil pederski cucek SDS ti nimaš pojma komu lizes posrano,, rit,,, največjemu mešalcu dreka v samostojni Sloveniji 30 let, Janušu groznemu. Keri za Slovenijo ni naredil nič, nič, nič dobrega. Edino kar je neredil je sramota vsemu slovenskemu narodu v svetu same zdrahe v Sloveniji ustvaril je kup tajkunov, lobistov, oligarhov. Okoli sebe pa ima kup debilov hlapcev, pedrov, neumneže skerim lahko manipulira.

      3 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 10:28 JAKA gost

        (73 letni )Nisem ne Janšev ,še manj pa Golobov . Si nezrela osebnost za moje pojme obišči psiatra . Takšen kot si pa ti so pa zame ničvredne osebe 9:38

        13 1 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      10.07.2022 ob 9:40 gost

      Bravo zelo............ Dobro napisano. To je vsa resnica o desnem polu politike sama gmad.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      10.07.2022 ob 10:19 gost gost

      GOST OB 9,40 TAK NOJROGA NEGA KAK SI TIJ GMAD ZAMAZANA KONČAJTE ŽE Z DESNIMI MATE NOVA VLADO TAUBEKA LEVAKI ENKRAT DE SVALILO PARTIZANOV KOMUNISTOV NORCOV KA DELALI VHLAČE SRALI

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      10.07.2022 ob 10:20 problem gost

      8:7 Dobil si že od ostalih komentar in te sprašujem tudi jaz ;____ali ti svoji materi položiš na grob šopek cvetja ali pest lasnega iztrebka ???? Sodeč po tvojih neokusnih komentarjih je v tebi ogromno sovraštva ,do sočloveka ali si doživel nekaj zelo hudega !!!!! Pri temu ti nismo krivi ,tudi pomagati ti ne moremo !!! Poišči si pomoč !!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      10.07.2022 ob 10:28 gost

      Ja pa ka se tij bebo non stop oglašaš, bebček levojajčni.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      10.07.2022 ob 10:56 gost

      Hi hi,hi prej prioritetno rešujejo energetsko in prehrambeno draginjo, vic stoletja, hi,hi,hi,isto kot je cigan hotel naučiti konja , da bi bil brez hrane, in ko ga je skoraj naučil mu je poginil, hi,hi,hi,ho,hi,ho.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      10.07.2022 ob 11:01 Karel K. gost

      Ta vlada nima človeka kateri bi odločal, to so le uradniki kateri so v službi, da dobivajo dobre plače. Da so še vedno v predvolilnem času ni vredno več ponavljati, še vedno Janšo krivijo za vse, ne pa da bi popravljali svoje grehe iz preteklosti kot so tisti iz časov Bratuškove in Šarca, zato pravim svoje, saj sta tidva tudi del zdajšnje vlade in pa svojih predhodnikov, kateri so državo zadolžili za sto milijard. Janša je del tega dolga dal državljanom najbolj ranljivim in delavskemu razredu po Mesečevi teotiji. Delavskemu razredu je dal, ko je firme držal s tem denarjem nad površjem, da so lahko delavci imeli delo in zaslužek in niso izgubili delovnih mest. V zdravstvu pa je nastal problem po celem svetu, saj nikjer niso znanstveno vedeli kaj je prav in kaj ni. Dodelil je nekaterim dodatke kateri jim niso pripadali in to so bili nevestni ljudje, da so sprejeli, zagotovo so iz vrst titoistične nomenklature. Zato ne rjovite na Janšo ampak že začnite nekaj popravljati. Janša je po dveh mesecih moral sprejemati rigorozne odloičilne ukrepe, da starejša in tudi srednja populacija slovenskega naroda ni vse pomrla. Golobovi pa še vedno plešejo na modnih pistah in se pripravljajo na jesenski ciklus volitev, da bi si podredili vso Slovenijo in potem bo tudi konec s Slovenijo, saj bodo ostali v tej državi samo titoistični lenuhi.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      10.07.2022 ob 11:07 gost

      JANŠA JE BOG, JANŠA JE CAR ZA TE JEBIVETRE.

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      10.07.2022 ob 11:07 gost

      Takšno gamad pa plačujemo ,da lahko dobro živijo !!!??? Ej volilci v kaj ste se spustili svojim otrokom ste odvzeli še tisto kar so sedaj imeli !!!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      10.07.2022 ob 11:18 gost

      POMUREC ne lažite. Vlada še ni nič napravila proti draginji. Podira pa ograjo na južni meji.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      10.07.2022 ob 11:22 gost

      Masnolasi Slobodan vas je postavil v RING ,da vam Zavec daje udarce !!!!!????

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 12:47 kilonja gost

        Mah kaj bo Zavec, si ga videl kdaj v živo ? meter zwanzig pravijo švabe takim malim prdecom.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      10.07.2022 ob 11:35 Janči gost

      Nisem veliko pričakoval od te vlade, dobil pa še manj. Manj kot nič. Bogatenje za priviligirano manjšino, za ostale skrajno levičarske besedne nebuloze in vsiljevanje LGBT ideologije. Janša, uči se! Če hočeš, da te bodo Slovenci volili, navijaj cene, obljubljaj svetlo prihodnost in organiziraj parade ponosa. To hočejo.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      10.07.2022 ob 12:19 gost

      Če ne bi bilo Karleka komunajzara Jančijovoga, sploh nihče ne bi komentare pisal.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      10.07.2022 ob 13:26 gost

      Hi,hi hi,zajček je končal posebno šolo, zdaj pa v parlamentu, gremo plesat.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      10.07.2022 ob 13:38 Karel K. gost

      Uf, je spet začel svoj stampedo ta 72/203/160 nad mano in tistimi kateri se ne strinjajo z njim. Kot izgleda je spet postala situacija resna, ker jim pišemo resnico o njihovi preteklosti in sedanjosti. Ni samo Janša sedanjost, Golob in Kučan sta sedanjost Kučan kot starosta tega zločinskega titoizma, kateri se zdaj v visoki starosti in pri polnem zdravju katerega malokateri v njegovi starostni dobi ima, je govorec na vsaki proslavi. In ti zganja titoistično propagando, ter poneumlja mladi ros slovenskega naroda. Mediji pa tega ne problematizirajo ampak štrajkajo zaradi tega, ker nekdo hoče te medije izrgati iz krempljev Štefančiča in Berganta, Staričeve in Peskove, Ljerke bizelj in Kršinarja, da bi se pisala resnica, da nebi Slovenija medijsko bila podobna Putinovi Rusiji, kjer se objavljajo laži o Ukrajini in vojni ki jo tam izvaja Putin. Janšo imate vi titoisti za sramotilni steber, on je zaslužen za to, da ste leta 1990 preživeli kot poliitčni sistem, saj je on ublažil in uničil program slovenske pomladi v celoti, osamosvojitev in glavni del zlom titoizma kateri je 45 let uničeval Slovenijo. Ostali Jugoslovanski narodi so se ga znebili, le v Sloveniji se je s pomočjo Janše, Peterleta, Rupla, Omana, Bavčarja, Bučarja ohranil do današnjih dni.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      10.07.2022 ob 13:45 gost

      Ka karći ka ti je nej jasno, človek je končo posebno šolo, zdaj pa je v parlamentu, halo.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      10.07.2022 ob 14:05 gost

      Takšen halo je bil za nošenje mask ,sedaj pa draginja na vrhuncu pa so tiho kot riti ,,,,,, .Se volivci res takšni strahopetci ,da si ne upajo zucnit proti lavakom ali so še pijani od Holobovega plesa !!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      10.07.2022 ob 14:14 gost

      Bosanc skidaj se dole nemoj , da prdaš u prazno : Brača te čeka sa velikom veseljem ajmo na zug pa gas i duge luči ,,,,čiha puha , čiha puha

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      10.07.2022 ob 16:00 gost

      Človek z podpovprečno inteligenco ne more napisati bolj pametnega komentarja kot jih piše neki bolnik z imenom Karel in neki še večji bolnik kilonija. Res z svojimi komentarji kažeta koga podpirata v Sloveniji kak prag manjvrednosti imat. Kajti ljudje keri so slabo ali sploh neizobraženi podpirajo skrajno desnico. Isto kot za časa druge svetovne vojne ko so desni skrajneži podpirali Hitlerja.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 16:40 gost

        Srbin zakaj se skrivaš z imenom imej j_jca kakšen moški pa si ali pa si oblečeni v krilo pa mi tega ne vemo !!!!!!!!! 16:00

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 23:24 kilonja gost

        Ti izobraženi, piše se S podpovprečno inteligenco in ne Z podpovprečno inteligenco...toliko za info od podpovprečno inteligentnega mene ;) .

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      10.07.2022 ob 17:29 gost

      Vsem levuharjem se golobeči s svojimi nesposobnimi POSERE NA GLAVO.Zdaj lahko razmišljate kak so vas spet NATEGNILI s GS in golobečim ,ki MORA ubogat strice iz ozadja - - -globoko državo. NAIVNI SLOVENCI ki ne mislite s svojo glavo.DRAGINJA na vseh korakih - - - TAK VAM JE TREBA.Pa uživajte.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      10.07.2022 ob 18:23 VSEM LEVUHARJEM gost

      V ROMUNIJI SO KOMUNISTIČNEGA DIKTATORJA USMRTILI TAKO: 25. decembra 1989 Ceausescuja in njegovo ženo Eleno je usmrtil strelski vod. Usmrčen je bil po hitrem sojenju, na katerem je bil obsojen na smrt. V SLOVENIJI LETA 2022 PA ŠE VEDNO VLADAJO.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      10.07.2022 ob 19:09 gost

      Idi bogi, vej pa te sta se nej pritožila na višje ali pa na ustavno sodišče, aja nej sta mela časa, roki pa to, geli bar.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      10.07.2022 ob 20:21 Bog Vam pomagaj gost

      Janševi pristavi se pač ne morete sprijazniti z dejstvom, da je Janša izgubil zadnjih 5 volitev. Da je politični mrtvak in da je vse od trgovine z orožjem in še čem delal Sloveniji samo škodo. Težava je v tem, da se te škode ne da popraviti čez noč, kar zdaj pričakujete od dr. Goloba. Janša in vsi vi njegovi pristaši ste sami v Sloveniji, sami v Evropi, sami v svetu. Dokler bo Janša v politiki, bodo levičarji zmagovali in desnica se ne bo dvignila!!!!!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2022 ob 20:53 TI OB 20:21 gost

        BOG NAJ TI POMAGA Pa ka si lejko takše tele mi ka smo stari + 70 smo to enoumje doživeli v Jugoslaviji, seveda vi deca tega niste doživeli ZATO TE PROSIM UTIHNI, KER NIMAŠ POJMA, pa se tu ne gre ne za Janšo ali Kučana GRE SE ZA DEMOKRACIJO, ali sploh veš kaj je demokracija ??? To kar trenutno izvaja, zavaja, laže Golobova vlada in menjava čisto vse strokovnjake, in namešča ministre z trgovsko šolo, brez 1 dneva delovnih izkušenj in namešča politike KI JIH LJUDSTVO NI IZVOLILO, ali je to demokracija ?? Sicer pa Goloba NI VOLILO 1.200.000 volilnih upravičencev ampak samo 400.000 TI TO KAJ POVE O DEMOKRACIJI V SLOVENIJI ?????

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      10.07.2022 ob 21:59 gost

      Imam en dober predlog za boj proti draginji in zmanjševanju čakalnih vrst. Vlada odstopite in prepustite vlado g. Janši. Uspeh zagotovljen.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2022 ob 1:26 Vizjak - minister - morski prašiček gost

        Poserjem se in namažem kokošeči drek jajošu na čelavo glavo. Bo imel vsaj lepe črnobele pramene. Bo izgledal kot navijač Mure. Bwaaaaahhhhhhhh

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      11.07.2022 ob 1:26 Avy gost

      S­t­a­r­t w­o­r­k­i­n­g f­r­o­m h­o­m­e! G­r­e­a­t w­o­r­k f­o­r-E­v­er, ­S­t­a­y a­t H­o­m­e M­o­m­s O­R a­n­y­o­n­e n­e­e­d­s­ a­n e­x­t­r­a i­n­c­o­m­e. G­e­t s­t­a­r­t­e­d. Y­o­u o­n­l­y n­e­e­d­ a computer a­n­d a reliable c­o­m­p­u­t­e­r c­o­n­n­e­c­t­i­o­n­ s­o d­o­n’t g­e­t l­a­t­e t­r­y… Read all about it here.......... 𝐖𝐰𝐰.𝐏𝐚𝐲𝐬𝟏𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      11.07.2022 ob 8:53 gost

      👠💃🕺🕊😅😂🤣

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      11.07.2022 ob 9:26 gost

      dokazati 9:25

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      13.07.2022 ob 20:53 gost

      123 kot zmeraj TELE OD TELETA TELE.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      15.07.2022 ob 7:56 gost

      Ta vlada ne dela NIČ ker so skadrovali same nesposobneže .Zdaj imejte goloba in GS. Lahko kar plešete v nedogled.To je to ko greš na volitve in ne uporabljaš SVOJE glave ampak kučanovO. ŽALOSTNO.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.