https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta vikend?

14.07.2022 ob 18:00  

Tudi ta vikend bo v Pomurju zelo pestro, saj se bodo zvrstili številni dogodki in prireditve. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Petek, 15. julij

Radgonsko poletje: Yani Pearl & Martin Martis + Sia Lana

Od 20. ure naprej bo pred Mladinskim centrom Gornja Radgona potekal koncert avstralske kantavtorice Yani Pearl in slovenskega multiinsštrumentalista, producenta in samostojnega glasbenika, Martina Martisa ter koncert 24 letne Sie Lana. Vstop je prost.

DOROJA Z GOSTI – 40

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota vas vabi, da prisluhnete na Trgu kulture od od 21. ure dalje koncertu soboške glasbene skupine DOROJA Z GOSTI – 40. Zasedb sestavljajo: Dorina Gujt (glas, flavta), Roman Kovačič (glas, kitara) in Janez Žekš (glas, kitara, orglice). DOROJA je soboška glasbena skupina, ki daje poseben pečat vsakemu svojemu koncertu. Ko na odru sprostijo pozitivno energijo in vključijo humor, te preprosto zasvojijo. Znani so po tem, da se včasih tudi »zmejšajo«, vendar vsako napako zakrijejo s karizmo in humorjem. Za skupino je lepo število avtorskih skladb, ena njihovih največjih uspešnic pa je zagotovo Marihuana. Skupina DOROJA je tako ekscentrična, da se ni hotela nikoli pretirano izpostavljati na glasbeni sceni. Kariero so gradili na dobrem odnosu s publiko. Iz obiskov in razpoloženja na njihovih koncertih izhaja, da jim to tudi vedno uspeva, kar jim veliko pomeni. Glasbena skupina že 40 let nastopa v originalni zasedbi.

KONCERT UDELEŽENCEV 28. MEDNARODNEGA POLETNEGA GLASBENEGA TABORA GLASBENE MLADINE SLOVENIJE

Od 20. ure naprej lahko prisluhnete v Glasbeni šoli Murska Sobota že drugemu koncertnemu večeru Glasbene mladine Slovenije, kjer bodo glasbeniki predstavili rezultate svojega intenzivnega dela v Murski Soboti. Glasbena mladina Slovenije pripravlja poletne glasbene tabore že od leta 1976. Udeleženci so številni mladi glasbeniki iz Slovenije, Evrope, Azije, Afrike in Amerike. Od leta 2013 tabor poteka v Murski Soboti v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Glasbeno šolo Murska Sobota. Poletni glasbeni tabor je bil letos namenjen mladim skladateljem, violistom, godalnim komornim zasedbam, pevcem in publicistom. Letošnji mentorji so Dušan Bavdek, Nenad Firšt, Maja Rome, Tatjana Vasle in Zoran Bičanin.

GROSSMANOV FESTIVAL 

Na Glavnem trgu Ljutomer so letos od 14. ure dalje v okviru Grossmanovega festivala pripravili bogat spremljevalni program. Letos predstavljajo posebni spremljevalni zabavni program pod skupnim naslovom Nočna mora v Ulici trte. Tam vas pričakujejo 1. Grossmannov fantastični dvoboj - vinarji proti kraft pivovarjem, Prleška odprta kuhinja, več DJ programov in še marsikaj! Ob enem lahko obiščete Subkulturno tržnico. Hkrati so pripravili v atriju Mestne hiše v Ljutomeru USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE, ki bodo potekale med 15. in 17. uro. Delavnice so primerne za predšolske in šolske otroke. Obvezne predhodne prijave in več informacij o vsebini programa na: petja.kolenko@grossmann.si.  Ob 18. uri sledi še predstavitev knjige filozofa Petra Mlakarja,"Drugačni svet" ter koncert ob 18:30, kjer bodo nastopili Yellow Spots iz Budimpešte.  

JAM SESSION

MIKK Murska Sobota vas od 20. ure dalje vabi, da se jim pridružite na grajskem dvorišču V Murski Soboti na poletni JAM SESSION! Lahko prinesete svoj instrument in zaigrate skupaj z različnimi glasbeniki (ozvočenje bo postavljeno) ali pa pridete poslušat različne improvizacije, ki se bodo spontano ustvarjale. 

Sobota, 16. julij

Vaški dan v Gaberju - A gyertyánosi Falunap

Pri vaškem domu v Gaberju organizirajo vaške igre.
Od 12.00 naprej langaš za domov
12.00: Sprejem gostov iz pobratenih vasi Bejcgyertyános in Söjtör
13.00: Sprejem gostov iz vasi Gab(e)rje
14.30: 4. FESTIVAL LANGAŠA (zbiranje ekip)
15.00 - 17.00: Tekmovanje za najboljši langaš – priprava in peka langašev
17.00: 4. OBČINSKE VAŠKE IGRE (zbiranje ekip)
18.00: OBČINSKE VAŠKE IGRE – pričetek tekmovanja (nogometno igrišče)
Animacija za otroke
20.00: Zabava z glasbeno skupino DUO Savana
Glasbena gosta: Franc Gorza & Ivan Mezga
Organizatorji: KS Gaberje, TD Gaberje, KD Zarja Gaberje, NK Panonija Gaberje, PGD Gaberje

Soboško poletje:  To ni pika! - Hiša otrok in umetnosti 

Deček in deklica se igrata s črkami, s katerimi sestavljata svoji imeni. Toda ko po nesreči izpišeta besedo POK, se vse njune črke raztreščijo. Kmalu najdeta samo nekaj okroglega – je to kolo, morda žoga ali milni mehurček? Ne, to je O, črka O. Spoznata, da so črke povsod okoli nas, vsak predmet je lahko črka in vsaka črka, je lahko predmet. Med igranjem s predmeti odkrivata nove črke in z njimi potujeta med deželami črk, kjer vsaka živi po svoje – T-ji so tovarna, E je notno črtovje in D je družinsko drevo. Predstava, ki se začne ob 10. uri na Trgu zmage, je primerna za otroke od dopolnjenega 2. leta in traja 35 minut.

PGD KAPELA PRAZNUJE 90. LET z GADI

PGD Kapela prireja slavnostno prireditev ob 17. uri in veselico ob 90. obletnici društva, pred gasilskim domom na Kapeli. Na prireditvi bodo predali obnovljen Dom gasilcev in krajanov Kapela svojemu namenu. Sledi zabava s skupino Gadi. Za jedačo in pijačo pa bo poskrbljeno. 

Skrito dvorišče: NATALIJA TUMPEJ IN JOŽE ZADRAVEC JAZZ KVARTET

Natalijo Tumpej mnogi poznajo z razprodanih koncertov glasbene skupine Jazz Ladies, v kateri je Natalija pevka. Poleg številnih nastopov s skupino Jazz Ladies se Natalija predstavlja tudi s samostojnimi nastopi, kjer s svojim jazzovskim stilom in pristnim stikom s publiko takoj prepriča in osvoji poslušalce. Med pomembnimi nastopi je nastop z Vladom Kreslinom in svetovno znanim pevcem vokalnega kvarteta New York Voices Petrom Eldridgem. Na Skritem dvorišču jo bomo slišali z odličnimi glasbeniki in prijatelji, s katerimi je svojo jazzovsko pevsko pot tudi začela. Zasedba: Stane Hebar (kitara), Luka Gaiser (kontrabas), Gregor Zver (saksofon), Jože Zadravec (bobni) in Natalija Tumpej (glas). Koncert se začne ob 21. uri na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot.

Poletni sobotni večer: Romska zasedba Romano Glauso in animacija z vedeževalko Tejo

Skupina Romano Glauso je nastala leta 2018. Zase pravijo, da širijo ljubezen do romske glasbe in igrivo veselje s plesanjem po mizah in pitjem vina. Menijo, da so mogoče ena rahla posebnost v romskem glasbenem polju, saj že od samega začetka delovanja neobremenjeno razvijajo avtorski pristop do romske glasbe. Ustvarjajo pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa.Člani skupine Romano Glauso: Harmonika – Igor Baranja Kitare – Darko Rudaš, Danilo Horvat in Milan Šarkezi Bas in kontra bas – Belmondo Stojanovič Bobni in tolkala – Miki Horvat vokal Dušan Horvat – Vajta Romska animacija z vedeževalko Tejo "Ciganka ne laže, to karta pokaže". Teja je vedeževalka mladega vala, zna pogledati v dlani, kavo in v karte. Ob kuhanju ciganske kave na tleh se zaziba v ciganskih ritmih in napove prihodnost! Pridružite se ji na zelenici v središču Moravskih Toplic od 19.30 dalje. 

10. pokal Pertoče 2022 – Memorial Simona Čontala @ Tarapana Band IN Blue planet 

GD Pertoča prireja 10. gasilsko tekmovanje za pokal Pertoče – Memorial Simona Čontala s začetkom ob 21. uri na nogometnem igrišču na Pertoči (zraven OŠ). Po tekmovanju sledi zabava s skupino Blue planet in gosti večera Tarapana band. 

POTOPISNI VEČER: ANJA KOVAČIČ - UJETA V SVOBODI 

Mladinski center Gornja Radgona vas vabi ob 20.30 na potopisni večer z Anjo Kovačič: Ujeta v svobodi. Roman Ujeta v svobodi je izpoved popotnice, ki zaradi ukinjenih letov ob začetku svetovne pandemije ostane ujeta na Salomonovih otokih. Sama. Vstop je prost. 

100 let PGD GRAD in veselica z ANSAMBLOM MODRIJANI  

Prostovoljno gasilsko društvo Grad praznuje 100. obletnico ustanovitve.
Ob tej svečanosti za vas pripravljajo svečano proslavo in gasilsko veselico z Ansamblom MODRIJANI.
PROGRAM:
* Svečana proslava z gasilsko parado bo pred šotorom pri igrišču nogometnega kluba Grad ob 17. uri.
* Zabavni del z veselico v šotoru ob nogometnem igrišču NK Grad. Od 16. ure naprej bo za disko ritme poskrbel DJ KIKI MC. Od 19.30 naprej pa sledi prava gasilska veselica z Ansamblom MODRIJANI.
V popoldanskem času bo poskrbljeno tudi za najmlajše obiskovalce z otroškim kotičkom kjer vas bo pričakal Krtek Oli in napihljivo igralo Gasilec. 

Akustični koncert: FRIŠKE 

MIKK Murska Sobota vas vabi, da jih obiščete na grajskem dvorišču, kjer se bo predstavila glasbena zasedb FRIŠKE, ki jo tvorijo mladi glasbeni ustvarjalci/ke. Tričlanska zasedba, ki jo tvorijo Taja Časar - vokal, Tara Jug - vokal in kitara ter Andrej Jablanovec - bobni, vam bo skušala pričarati prijetno vzdušje na Grajskem dvorišču ob preigravanju komadov, ki sežejo vse od Michaela Jacksona, Amy Winehouse, Siddharthe, Dan D in lastnih avtorskih pesmi. Vabljeni na prijeten akustični večer. Kaj za popit, si prinesite s sabo. Koncert se začne ob 21. uri Vstop je prost. 

GROSSMANOV VLAK 

Ob 16. uri vas bo popeljal Grossmanov vlak iz Gornje Radgone v Ljutomer na 18. Grossmannov Festival fantastičnega filma in vina. Vsak potnik bo na vlaku deležen darila in presenečenja, v središču Ljutomera pa vas čaka pestro dogajanje z ogledi filmov, subkulturna tržnica, maskiranje in parada zombijev, Grossmannov fantastični dvoboj vinarjev in kraft pivovarjev in še mnogo več. Vstop na vlak bo mogoč na: železniški postaji Gornja Radgona, železniški postaji Radenci in železniški postaji Križevci pri Ljutomeru. Na vlaku bo tudi OTO in ekipa! Vozni red vlaka: ODHOD: Gornja Radgona ob 16:00; Radenci ob 16:10 in Križevci ob 16:24. PRIHOD: Ljutomer mesto ob 16:36. Povratna vožnja vlaka: ODHOD Ljutomer mesto ob 01:00;  PRIHOD Križevci ob 01:11; Radenci ob 01:27 in Gornja Radgona ob 01:37. Cena povratne vozovnice: 15,00 evra. Vozovnice za vlak so na voljo v TIC Gornja Radgona. 

ZRINIJADA

Hrvaški kulturni dom Zrinski bo letos prvič izvedlel kulturno- turistično prireditev ZRINIJADA, ki bo potekala od 12. ure dalje v Lendavi na Glavni ulici. Na kulturno- turistično prireditvi se bodo na ogled predstavile: srednjeveške obrti iz Koprivnice, Varaški šujstre iz Turnišča, Društvo zbirateljev Pomurja in Društva za razvoj podeželja - Pomelaj. Obiskovalci pa bodo lahko poskusili tudi tradicionalne jedi: trgance, pretepeni fižol, langoše in perkelt Zrinski ter lendavska vina in špricer. Ob 16.00 sledi kulturni program, kjer si boste lahko ogledali: -gledališko predstavo "Ivek in Micika KUD Žiškovec", avtorja Stjepana Škvorca, -"tamburaši in folklor Kud Žiškovec in HKD Pomurje", - iskanje skritega zaklada Zrinskih ter - fotografiranje z divjim prašičem. Vstop je prost. 

GROSSMANOV FESTIVAL

Na Glavnem trgu Ljutomer vas od od 12. ure dalje v okviru Grossmanovega festivala pričakuje Maskiranje za Marš zombijev. Ob 16. uri sledi Nočna mora v Ulici trte. Obenem lahko obiščete tudi Subkulturno tržnico. Ob 17. uri sledi koncert Ka te trga (Prekmurje). Ob 18.30 pa koncert Yellow Spots iz Budimpešte.  Sledi pa tradicionalni Marš zombijev ob 19:30, kjer bo na čelu letošnje povorke zombijev Pihalni orkester Ljutomer, ki letos praznuje stoto obletnico. Pridružite se hordi nemrtvih ljubiteljev godbe na pihala! Grossmanov festival pa se bo zaključil ob 21. uri z Zaključno prireditvijo, kjer bodo podelili nagrade 18. Grossmannovega festivala! Podelili bodo nagrade za najboljše filme in vina ter se poklonili častnima gostoma Robertu Englundu in Jacku Sholderju, ki bosta prejela vsak svojega častnega hudega mačka. 

FESTIVAL JEZERSKA VILA 

Vabljeni od 11. ure dalje na sobotno dogajanje na Bukovniško jezero! Poleg obstoječe ponudbe: pustolovski park, pravljični park, sladoled, domača kulinarika, energetske točke, Vidov izvir, vas vabijo na dodatno ponudbo: napihljivo igralo, vrtiljak, vožnja z električnim vozilom in električnimi kolesi, Kürtöš ter ogled rezbarske kolonije. 

Nedelja, 17. julij

ŽETEV PO INDAŠNJO

Kulturno turistično društvo Puconci organizira na "Tajnikova" njiva nasproti Pošte v Puconcih med 9. in 14. uro, "ŽETEV PO INDAŠNJO“. “Nekoč je življenje prebivalcev prelepega Goričkega spremljalo predvsem poljedelstvo. Eno izmed najbolj prepoznavnih poletnih opravil je seveda bila ŽETEV. V preteklosti so žito najprej ročno s kosami pokosili, nato pa so ga naložili na voz in ga odpeljali do kmetije. Tradicionalna oblika žetve je zahtevala veliko število poljedelskih delavcev zato je žetev bila tudi družabni dogodek. Žal pa zaradi razvoja kmetijske mehanizacije tradicionalni prikaz ŽETVE izginja. Člani različnih turističnih društev v Prekmurju se vsaj delno trudijo v obliki tradicionalnih prireditev ohraniti nekaj teh navad. Ravno zaradi tega so se odločili, da v Püconcih izvedejo prikaz prave žetve po indašnjo. Člani KTD PUCONCI so se v sodelovanju s pridelovalci žita v domači vasi dogovorili, da obiskovalcem pokažejo, kako so se včasih pripravljali na žetev in kako so želi žita, iz katerega je potem v mlinu zadišalo pa pravi prekmurski moki. Poskrbeli so za lepo vreme, zato vabijo vse, ki bi želeli videti, kako so včasih potekale ŽETVE, da se jim pridružite na Tajnikovi njivi – to je prva njiva preko od pošte v Puconcih. Moko, ki jo bodo na koncu pridelali, pa bodo uporabili na tradicionalni Dödolijadi v mesecu septembru.” 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2022 ob 18:30 gost

      Ta slika v avtu je ogabna

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2022 ob 11:07 gost

      Gremo na morje, saj Golob govori samo resnico.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.07.2022 ob 0:16 gost

      Ta v avtu,to je volilka slobodana taubeka,samo skandal!!!ona se vozi ..ne plese ...dokumentirana volilka holobnjaka

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.