https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Elektro Maribor najboljšim dijakom Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota podelil nagrade

13.07.2022 ob 6:05  

Elektro Maribor že enajstič zapored podeljuje nagrade za odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom srednjih elektro šol na svojem oskrbnem območju.


Naj dijaki Srednje poklicne in tehniške šole v Murski Soboti so:

 

Benjamin Rajner

Benjamin je bil odličen dijak v vseh štirih letih izobraževanja na SPTŠ Murska Sobota v programu elektrotehnik. V tem šolskem letu je dosegel izjemen uspeh na državnem tekmovanju elektro šol v Mariboru, kjer je v kategoriji elektrotehnik postal državni podprvak v znanju avtomatizacije hidropostaje. Udeleževal se je tudi tekmovanj iz matematike, bil je član šolske ekipe na tekmovanju iz energetike “Mladi genialci”, v tekmovanju “Poliglot” iz angleščine pa je osvojil bronasto priznanje. Še posebno je izkazoval svojo nadarjenost in delavnost pri praktičnem pouku elektrotehnike, kjer je poleg številnih izdelkov za zaključni izdelek izdelal svojo robotsko roko. Benjamin je bil zelo aktiven tudi v oddelčni skupnosti, zaradi svoje nesebične pomoči pa še posebej cenjen med svojimi sošolci.

Aljaž Serec

Aljaž je v šolskem letu 2021/2022 zaključil izobraževanje v programu elektrikar. Vsa tri leta izobraževanja je zaključil z odličnim uspehom. Bil je vzoren dijak, motiviran za delo na vseh področjih. Skozi celo izobraževanje je bil vodja oddelčne skupnosti, se udeleževal sestankov dijaške skupnosti, kot pravi vodja pa je k sodelovanju pri pouku in ostalih dejavnostih spodbujal tudi sošolce. Letos se je udeležil tekmovanja iz matematike, kjer je prejel bronasto priznanje. Aljaž je lep uspeh dosegel tudi na državnem tekmovanju elektro šol v Mariboru v kategoriji elektrikar, kjer je osvojil odlično 4. mesto v znanju ožičenja krmilne električne omarice.

Patrik Lisjak

Patrik je bil odličen dijak v vseh štirih letih izobraževanja na SPTŠ Murska Sobota v programu elektrotehnik. Tekmoval je na tekmovanjih iz matematike, bil je član šolske ekipe na tekmovanju iz energetike “Mladi genialci”, na Cankarjevih tekmovanjih pa je osvojil tri bronasta priznanja in eno srebrno priznanje. V teh štirih letih izobraževanja je izjemen pečat pustil v šolski glasbeni skupini, s katero je nastopal na vseh proslavah in dogodkih naše šole. Svoje veselje do glasbe in pridobljeno znanje elektrotehnike je združil v zaključnem izdelku, ko je izdelal svoj lasten ojačevalec.

Priznanja sta dijakom podelila Rajko Palatin, predstavnik Srednje poklicne in tehniške šole v Murski Soboti ter Uroš Kolarič, predstavnik družbe Elektro Maribor d.d..

Najboljši dijak je prejel zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 evrov, drugouvrščeni srebrni znak odličnosti in nagrado v višini 200 evrov, tretjeuvrščeni pa bronasti znak in nagrado v višini 100 evrov.

Jože Hebar, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, je ob tej priložnosti povedal: «S srednjimi šolami, ki izobražujejo tehnični kader, družba Elektro Maribor sodeluje že več let. Ob tem dijakom tudi nudimo opravljanje prakse. S tem jim omogočimo, da povežejo teoretična znanja, ki so jih pridobili v šoli, s prakso. Družba Elektro Maribor si prizadeva širiti energetsko odličnost pri svojem delovanju. Zavedamo se, da je potrebno vložiti veliko truda v uspehe in odlične dosežke, ki so jih dijaki dosegli v času svojega šolanja, zato najboljše med njimi, iz srednjih elektro šol na našem oskrbnem območju, tudi nagrajujemo. Iskrene čestitke vsem nagrajencem za njihove uspehe. Želimo jim veliko uspeha tudi pri nadaljnjih izzivih.«

* Foto: Boštjan Rous

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2022 ob 12:55 Pomurje004 gost

      Dijakom nagrade, lep in čestitke njim Nam pa višje položnice za 30% Vstopne cene so enake že nekaj let, prodajne pa preko 300% čeprav imamo več kot 80% samooskrbe z elektriko Kriva je seveda zopet Ukrajina in Rusija, eni pa kovejo v dražvni firmi enormne dobičke pa si delijo miljon nagrade za uspešnost itd... Ovce pa gledajo in jamrajoo Bravo

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.