https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO in VIDEO: Drugi koncertni večer Glasbene mladine Slovenije navdušil občinstvo

Glasbena šola Murska Sobota, 16.07.2022 ob 18:00  

V petek, 15. julija, je v Glasbeni šoli Murska Sobota potekal že drugi koncertni večer Glasbene mladine Slovenije, kjer so glasbeniki predstavili rezultate svojega intenzivnega dela v Murski Soboti.


Na 28. poletnem glasbenem taboru Glasbene mladine Slovenije v Murski Soboti je ustvarjalo 34 mladih glasbenikov - violistov, pevcev, komornih godalnih zasedb in skladateljev, ki so rezultate intenzivnega enotedenskega dela predstavili na dveh zaključnih koncertih: v četrtek, 14. julija, in petek, 15. julija.

Tečaji Glasbene mladine Slovenije potekajo že od leta 1976 in so odprti za vse, ki želijo izpopolniti svoje znanje in pridobiti nove izkušnje, ne glede na stopnjo dosežene glasbene izobrazbe.

Udeleženci so številni mladi glasbeniki iz Slovenije, Evrope, Azije, Afrike in Amerike. Od leta 2013 tabor poteka v Murski Soboti v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Glasbeno šolo Murska Sobota.

Poletni glasbeni tabor je bil letos namenjen mladim skladateljem, violistom, godalnim komornim zasedbam, pevcem in publicistom.

Letos pa so ustvarjali pod vodstvom mentoric in mentorjev: Maja Rome (viola), Dušan Bavdek in Nenad Firšt (kompozicija), Zoran Bičanin (komorna igra za godala in godala s klavirjem), Tatjana Vasle (petje) in Veronika Brvar, ki je pripravila seminar za glasbeno publicistiko. Korepetitorca je bila Darja Mlakar Maležič, moderator pa Urošo Mijošek.

Več fotografij v spodnji galeriji…

 

    Fotogalerija