https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pred nami je nov vroč teden, temperature do 37 stopinj Celzija

18.07.2022 ob 10:55  

Na Primorskem se je vročinski val že začel, čez nekaj dni pa bo zajel celotno državo. V sredini tega tedna se bodo temperature povzpele do 35 stopinj Celzija, konec tedna do 37 stopinj Celzija. 

Danes bo pretežno jasno. Najbolj vroče bo na Primorskem. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem od 19 do 24 stopinj Celzija.

Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri, šibka burja na Primorskem pa bo dopoldne večinoma ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Primorskem do 33 stopinj Celzija. Na Krasu in v Slovenski Istri je razglašena velika požarna ogroženost v naravi.

Napoved za ta teden

V torek in sredo bo jasno in iz dneva v dan bolj vroče, vse do 35 stopinj Celzija. V četrtek bo sončno in vroče, popoldne ali zvečer bodo nastale posamezne vročinske nevihte. Tudi v petek in soboto bo sončno in vroče, najbolj vroče predvidoma v soboto, ko bodo po nižinah najvišje dnevne temperature od 32 do 37 stopinj Celzija. Od nedelje naprej se bo znova povečala verjetnost za vročinske nevihte, vročina pa naj bi nekoliko popustila, napoveduje Arso.

Vročina v Evropi ne popušča, na Otoku v pričakovanju toplotnih rekordov

Na pragu vročinskega vala so tudi naši južni sosedi. Na Hrvaškem bodo vrhunec prav tako dosegli sredi prihodnjega tedna s temperaturami, ki se bodo gibale okrog 36 stopinj Celzija.

Prav tako je Velika Britanija prvič izdala rdeče opozorilo pred rekordno vročino, kar pomeni, da obstaja možnost, da bodo temperature na Otoku presegle 40 stopinj Celzija. Medtem po zahodu Evrope v več državah zaradi vročine divjajo tudi siloviti gozdni požarim, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2022 ob 11:10 gost

      Počitek v senci ,veliko tekočine , hišne ljubljence v primerne prostore, vode , z njimi na sprehode v poznih urah itd

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.07.2022 ob 20:38 gost

      gremo na morje se plavati učit

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.