https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

S požarom na Krasu se bori več sto gasilcev, pomagajo tudi gasilci iz Pomurja

20.07.2022 ob 9:00  

Požari na območju Krasa še zmeraj gorijo, a so pod nadzorom, so sporočili gasilci. Z ognjenimi zublji se bori več sto gasilcev, na pomoč so se danes zgodaj zjutraj odpravili tudi pomurski gasilci. 

Požar na slovenski strani meje je po navedbah gasilcev pod nadzorom, k čemur so precej pripomogli helikopterji in vojaško letalo, ki so včeraj popoldne pomagali gasiti. Skrb so povzročale zlasti razmere na italijanski strani meje, kjer je v torek v bližini meje prav tako zagorelo na več lokacijah.

"Na terenu je trenutno več kot 500 gasilcev, trije helikopterji, z italijanske strani pa na pomoč prihajata še dva kanaderja," navaja 24ur.com. 

Pomurski gasilci

Z ognjenimi zublji se borijo tudi pomurski gasilci, ki so danes zgodaj zjutraj zbrali na počivališču Grabonoš in se odpravili proti Krasu.

69 gasilcev iz Pomurja je s 17 vozili, od tega 9 gasilskih avtocistern, že prispelo na Kras. Regijski poveljnik Dušan Utroša je poveljnik kontingenta, namestnik pa Damijan Jaklin.

 VIDEO: Dušan Utroša

Razmere na Krasu

"Včeraj okoli 12.30 je zagorelo na lokaciji Opatje selo – Miren v občini Miren-Kostanjevica. Požar pa se je tudi razširil na italijansko stran meje. Požar je na površini okoli 200 hektarov. Pri gašenju sodeluje Državna enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, dva helikopterja Slovenske vojske, helikopter Slovenske policije in transportno letalo SV Pilatus. Zaradi požara je zaprta cesta Miren–Kostanjevica in sistemski operater prenosnega električnega omrežja v Sloveniji pa je izklopil 400kW daljnovod Divača. Dodatno težavo gasilcem na goriškem Krasu povzroča hujša okvara na vodovodnem omrežju Opatje Selo – Sela na Krasu. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije so na območju požara odstranili sedem kosov NUS-a v skupni masi 35,74 kilogramov italijanskega in avstrijskega izvora iz obdobja 1. svetovne vojne. Ob 22.45 je ELES ponovno vkopil 400kW daljnovod Divača," navja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Po poročanju Radia Slovenija je burja čez noč razkadila dim z okoliških vasi. Regijski štab Civilne zaščite za Severno Primorsko je namreč v torek zvečer zaradi gostega dima pozval prebivalce Nove Gorice in bližnje okolice, Goriških Brd in spodnjega dela Posočja, naj ostanejo doma in ne odpirajo oken.

Foto: PGD Tešanovci, Sašo Kojek 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2022 ob 10:16 gost

      Pa srečno in brez nezgod !!!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2022 ob 10:17 ferenčak gost

      Ka tou gasijo, žejo ali požar ka tou ta požar nekam dugo traja pa telko jih je kak či bi vojno meli.

      4 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2022 ob 10:46 gost

        Se vidi ,da si komunajzar ,pameten kot tvoja perjanica ,ali si morda kupil doktorat v Bosni ??? 10:17

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2022 ob 10:56 gost

        Tebe 73 letni srbin izgnat iz Slovenije oz iz Prkmurja na Goli otok brez vode in hrane !!! Toliko si vreden in nič več !!!! 10:17

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2022 ob 21:48 gost

        Idi dol pa boš Vido majmun misliš da tam ležijo nikoli si nisi tega probal pa neves pa neboj pameten dečki vstanejo ob dveh zjutraj da so do sedmih tam pa 12ur na terenu pod ekstremnimi pogoji po končani izmeni pa se vožnja domov

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2022 ob 11:03 gost

      Pomurec ,com mislim da takšne komentarje napisani ob 10:17 ne bi smeli dovoliti .izbrišite ga ali pa zablokirajte temo .

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.07.2022 ob 11:55 gost

      vse lepo in prav,spoštovanje vsem gasilcem ,da priskočijo tvoarišem na pomoč,ste že pomagali se mi zdi da 2014? ko je pravtako gorelo na krasu,in pomagate sedaj..me pa nekaj zanima...a so mogoče tile z krasa,prišli pomagat v pomurje,ko so bile poplave...amm,ne niso prišli ..pomurski gasilci,varno se vrnite nazaj,in ukrotite rdečega petelina..z vašim pozdravom,na pomoč!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.07.2022 ob 13:52 gost

      Ko so bile poplave v Pomurju par let nazaj so po vaseh eni gasilci pomagali zelo veliko v tornišcaj su pa prek cerkve na parkirplaci sedeli in noge držali na mizo. Pa ko je odkrilo šolo v torniščaj in Dobrovnik. Dobrovnik je zadevo z gasilci rešil v 2 deh v tornišcaj pa v dveh tednih.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.07.2022 ob 13:54 gost

      Točno niso vsa gasilska društva ista. Eni delajo pomagajo vsem ki to potrebujejo. Eni pa imajo društvo smo za izbrane in za fešte in zastonj privilegije.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.