https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Ministrica za kulturo Asta Vrečko na odprtju 50. mednarodnega folklornega festivala

Beltinci, 22.07.2022 ob 14:00  

V beltinskem gradu so sinoči, 21. julija, otvorili jubilejni, 50. mednarodni folklorni festival, ki bo v Beltincih potekal vse do nedelje, 24. julija 2022.

 

Festival so otvorili z odprtjem fotografske razstave Janeza Eržena z naslovom “Tudi to je festival,” program so popestrile BeleTinke in Tamburaška skupina KUD Beltinci.

Petra Vučko, predsednica Kulturno umetniškega društva Beltinci, je zbranim namenila uvodni pozdrav. "Jubilejen festival bi morali praznovati pred dvema letoma, a zaradi vsem znanim razmer, to ni bilo mogoče, bo pa zato te dni bolj veselo. V Beltincih je kultura doma in Beltinci živimo za folklorni festival, saj je v njegovo organizacijo vpeta domala vsa občina, z društvi in krajevnimi skupnostmi," med drugim pove predsednica društva.

Festival je sootvorila ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki je ob tem dejala, da festival ne združuje zgolj tradicijo in kulturo tega prostora, ampak na njem sodelujejo že leta in leta številne države širom Evrope. "Ni mnogo prireditev pri nas, ki bi se lahko vendarle ponašale s takšno tradicijo s festivali, ki bi trajali kontinuirano od leta 1969, kot je ta folklorni festival," pove ministrica in doda, da tudi folklorno društvo, ki je bilo ustanovljeno pred 75 leti, v domačem okolju pustilo močen pečat. 

"Jezik in kultura sta tisti determinanti, ki najbolj determinirata narod, in jezik ter kultura sta tista, ki delata Prekmurce-Prekmurce, mednarodni folklorni festival pa dela Beltinčane-Beltinčane," pove župan Občine Beltinci Marko Virag in doda: "Dokler boste med nami vsi vi, se za prihodnost ni bati, zato verjamem, da bo čez 50 let slovesno, kot je danes." 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija