https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

FOTO: Srce parajoče podobe Krasa

23.07.2022 ob 6:00  

Helikopterji z vodo, ki letijo skozi gost črni dim, goreča drevesa in gasilci, ki si neutrudno prizadevajo pogasiti podivjane požare, so bili ujeti skozi fotografski objektiv.

Gasilci se na Krasu s požarom borijo danes že deveti dan. Včeraj je bilo še posebej stresno, tudi z evakuacijami, ki so ostale v veljavi tudi preko noči. Ogenj se je močno razširil, najbolj aktiven pa je bil na Trstelju in Cerju. 

Foto: Slovenska vojska 

Zračne sile se bodo danes začele z ognjem bojevati že ob šestih zjutraj, je napovedal poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan. Ob šestih bodo imeli na razpolago 11 helikopterjev in tovorno letalo pilatus, pridružil se jim bo tudi hrvaški helikopter, ob sedmi uri pa bo gasiti začel tudi hrvaški kanader, poroča STA.

Foto: Slovenska vojska

Danes se jim bodo številčnejše pridružili tudi pomurski gasilci.

Foto: PGD Borovnica

Foto: PGD Senožeče

Foto: PGD Senožeče

Foto: PGD Rogaška Slatina

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2022 ob 7:48 UKINITEV NVO gost

      DAJMO ORGANIZIRAJMO REFERENDUM za ukinitev nepotrebnih nevladnih organizacij kot 8. marec, Metelkova in ostale, ki niso od nobene koristi, razen da trošijo denar. Da boste vedeli za ta denar, naš denar, ki ga je država potrošila za to nesnago, delomrzneže v zadnjih 5 letih BI LAHKO KUPILI 10 KANADERJEV ZA GAŠENJE POŽARA. Edino kanaderi so uspešni pri tako obsežnem požaru, ker kanader zajame 7000 l vode in več ti helikopterji pa samo 600 l . Kaj pomaga če to kar spuščajo vode helikopterji in kar špricajo gasilci je v 15 minutah spet vse nazaj suho vse ostalo je mučenje gasilcev. Toliko da boste vedeli spoštovani državljani in davkoplačevalci zakaj na Krasu že tako dolgo gori, ker v Sloveniji nimamo kanaderjev imamo pam celo armado NVO. Kako ni sram politikov, ki se hodijo tja slikat ONI SO KRIVI DA SE DENAR NE NAMETI TJA KJER JE POTREBA.

      30 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.07.2022 ob 8:06 NAPAČNA TAKTIKA gost

      Vso to špricanje cele armade gasilcev in polivanje helikopterjev, ki nosijo samo 600 l vode, je pri tako obsežnem požaru, popolnoma brez koristi, saj to izhlapi pri tako visokih temperaturah v manj kot 15 minutah. To se je tudi pokazalo v praksi na terenu ko ne uspejo požara pogasiti že10 dni. Ne vem kako to ni jasno ducatu gasilskih oficirjev, ki vodijo to gašenje, mislim, da bi ti morali iti v šole in usposabljanje malo k gasilcem Hrvaške predvsem Dalmacije pa bi se marsikaj naučili ne pa da mučijo gasilce, uničujejo njihovo opremo gori pa naprej. Zakaj trenutna samovšečna slovenska oblast S V O B O D A ni sposobna dobiti pomoč 6 kanadarjev in bi zadeva bila že zdavnaj pogašena. Celo slovenski evropski komisar Lenarčič se je prišel slikat pomoči od drugih držav pa ni sposoben urediti.

      12 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.07.2022 ob 9:52 Rkc gost

      Obdavčimo cerkev že končno enkrat, sedaj je čas, naj si sami plačujejo prispevke za svoje "uslužbence" in bo denarja dovolj za 500 avionov!

      14 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.07.2022 ob 9:56 gost

      Jebala te cerkev. Kako vezo ma z tem pozarom? To lahko samo teslo od debelega napise.

      17 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.07.2022 ob 9:58 Davek na rkc gost

      Kdor hoče podpirati cerkvene pravljičare, ki se mastijo na naših žuljih in agitirajo za skrajno SDS naj jim da sam svoj denar, država pa mora takoj prenesti ves denar iz proračuna namenjenega za cerkev gasilcem da bodo primerno nagrajeni in opremljeni za take nesreče.

      13 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2022 ob 11:33 2021 gost

        Ja v godlji v kateri smo se sedaj znašli je potrebno nekako rešiti, pa makar se bo voda dostavljala z vedri samo, da se reši ljudi in njihovo premoženje. Hvala vsem gasilcem in civilni zaščiti za požrtvovalnost in delo, Bog pa naj pošlje obilo dežja za pogašenje ognja. Res je pa, da vlada mora prevzeti odgovornost in začeti delati, .....ne pa da ji nevladniki in civilne skupine pišejo zakone, da se potem ima na koga sklicevati sama pa odgovornosti ne sprejema. Na volitvah na katerih so nevladniki, civilne skupine, skratka vsi volilci dali svoj glas konec ....in tako zavezali zmagovalca k svojemu programu tudi odgovornosti in delu. Ves denar od NVO in borcev NOB je potrebno nameniti za kanaderje in tako omogočiti državljanom gašenje v slučaju ognja.

        16 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.07.2022 ob 10:59 Gasilec Pepi gost

      Najbolj groteskno je bilo, ko je gospod tovariš Golob ugotovil, da so gasilci prostovoljci. Šok za nekoga, ki brez milijonskih nagrad do sedaj še s prstom ni mignil. Spoštovanje, gasilke in gasilci!

      21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.07.2022 ob 13:05 gost

      Me pa zanima kje ste zdaj vsi tisti ki ste volili toga goloba... Ne boste proti temu da bojo dobili financno pomoc? Ponavadi ste jamrali ko je prejsna vlada dajala vavcere pa nevem kako financno pomoc pa da bomo zaduzeni pa nevem kaj... Ocitno nismo tak v riti da ne bi se naslo se kak drobiza za prostovoljne gasilce... Mislim da je zelo ocitno da vas je nekdo nategnil in vsadil v vase glave napacno mnenje zato pa zdaj mamo tako svobodo kak je. Tudi vode ni zaradi vasega mnenja na referendumu o vodah.. butast narod zdaj se je pokazalo kdo so ovce.. da je vas golob tak dober bi dal gasilcem iz svojega zepa tak kak boscarol. Pri teh evrih bi pa ze lahko kaj doniral. Sicer pa zanimivo da prejsno vlado je mucil covid ta zdaj pa ma malo vec problemov in me res zanima razplet

      17 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.07.2022 ob 13:21 Roza gost

      Ta golob ne bo dav nic se tisto ka je rekel ga je lahk sram za prostovolce jas bi ga dala tja med to pogorisce in ogen pa bi ga prasala za tak mali denar da se naj on bori z temi zubli sram ga naj bo on pa zapravla drzavni in nas denar v tujinih in morju ko si ga od nas marsikdo nemore privosit to golaz n bi blo treba drugac obrnat

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.