https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Samo Budna odprl 14. festival OFAK

Ormož, 25.07.2022 ob 18:00  

Preteklo soboto se je v Ormožu začel že 14. festival OFAK, ki združuje zabavo, šport, kulinariko in kulturo.

Letos se bo od sobote do sobote zvrstilo osem različnih dogodkov. Festival se je letos odprl s Prleškim večerom, kjer so nastopili Tadej Vesenjak, Orkester Selotejp in pa Samo Budna & Band.

Dogajanje je v OFAKafani že zjutraj odprla prehranska svetovalka Katja Vizjak, ki je spregovorila o prehrani in kako ta vpliva na življenje vsakega posameznika.

Večerno dogajanje je odprl Tadej Vesenjak. Gre za najglasnejšega Prleka med kantavtorji in najbolj prleškega kantavtorja med Prleki. Njegova besedila so osebna, cinična, humorna, jezna, romantična, otožna… takšna, kot je življenje. So kritična, izpovedna in iskrena. Njegova glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rockovskim pridihom in občasnimi reggae izpadi. 

Sledil je vrhunec večera, nastop pevca in instrumentalista iz Ljutomera. Samo Budna je na slovenski glasbeni sceni že več kot 25 let - kot dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina, soustanovitelj Marko Bande, nekdanji vodja zasedbe Posodi mi jürja in zadnja leta kot frontman skupine Samo Budna & Band.

 

Večer so zaključila Ormoška zasedba Orkester Selotejp. Skupina je nastala leta 2001 v prostorih DAK Hum Ormož iz dveh bendov Za gnide in 1.ormoškega gimnazijskega benda Sarkofuck. Pod vodstvom Branka Puklavca, prvinskega kitarista in soustvarjalca skupine Pridigarji. Prvotni bend je deloval od 2001 do 2008. Bend se je ponovno sestal 2016 v glasbeni delavnici Hiška Pavlovci doma pri Brankotu, kjer se vadi in ustvarja nova glasba.

Pestro dogajanje v Ormožu se bo odvijalo po sledečem sporedu:
Nedelja: OFAKuhja
Ponedeljek: Back in time - ABBAMia Tribute band & DJ Mattias
Torek: Trivia večer in 30. obletnica Kluba ormoških študentov
Sreda: Gajaš, brez maske - monokomedija Vlado Novak
Četrtek: Odbojka na mivki & streetball & beerpong
Petek: Irish night - Happy Ol McWeasel, viaEntropia
Sobota: My House, My Castle 

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.