https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO in VIDEO: Izumitelj elektrificirane kore navdušil obiskovalce na Trgu kulture

Trg kulture, 30.07.2022 ob 11:10  

V sklopu Soboškega poletja, ki ga organizira Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, so obiskovalci lahko v petek, 29. julija 2022, na Trgu kulture, prisluhnili Sekou Kouyate Experience iz Gvineje.


Gvinejski mojster Sekou Kouyate je izumitelj elektrificirane kore, 21-strunske afriške harfe, in velja za enega največjih virtuozov tega glasbila na svetu.

Zakoreninjen v svojih zahodnoafriških tradicijah in pod vplivom sodobnega bluesa, soula, funka in jazza potuje v sodobno glasbo z vsega sveta.

Osupljiva hitrost igranja in uporaba raznih kitarskih efektov mu je prislužila vzdevek afriški Jimmy Hendrix.

Slovenija ga že pozna, saj je pred leti veliko nastopal s slovensko spremljevalno skupino in posnel tudi albuma Dia in Live in MB.

Zasedba: Sekou Kouyate (kora, glas), Igor Leonardi (kitara), Tadej Kampl (bas), Janez Gabrič (bobni) in Lazaro Hierezuello (tolkala).

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2022 ob 12:48 Xjjjz gost

      Đizus ka vse ne prešten...od jimija do izumitelja elekt kore. In eno in drugo je eno plehko natolcevanje nekoga ki poma nema o čem piše. Dajte se bar malo izobrazit, če že pišete. Bar google otprite. Sicer je bil pa koncert zelo fajn in čestitke organizatorju....in seveda bandu.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.