https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Približujemo se vrhuncu poletnega dogajanja v Pomurju

04.08.2022 ob 15:00  

Tudi ta vikend bo v Pomurju zelo pestro, saj se bodo zvrstili številni dogodki in prireditve. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Petek, 5. avgust

Soboško poletje: Wiyaala (Gana) in Six One Five Collective

Wiyaala je večkrat nagrajena glasbenica iz Gane. Njeno ustvarjanje se povezuje z zahodnoafriško tradicionalno glasbo in sodobno afriško popularno glasbo. Wiyaala je afriška zvezda, ki s svojo neustavljivo odprtostjo občinstvo vedno navduši in navda z ljubeznijo. Prisluhnete ji lahko na Trgu kulture ob 21. uri.

Pomurski poletni festival: Big Foot Mama

Tokrat bo za noro zabavo na festivalu poskrbela slovenska rock skupina Big Foot Mama, na elektronskem odru pa bo za elektronske ritme skrbel DJ Črt.

Literarni večer: Predstavitev knjige Borisa Brunca Balkanska lepotica

Predstavitvi knjige Balkanska lepotica lahko prisluhnete ob 19. uri v gradu v Beltincih. Literarni večer bo popestrila domača glasba in glasba, ki jo je ustvaril Boris Brunec. 

Sobota, 6. avgust

Prleški sejem

Na prostornem Glavnem trgu v Ljutomeru vas čaka pestro sejemsko dogajanje, kjer boste zagotovo našli nekaj zase in svoje najmlajše. Preživite izjemno kul prleški dan z Ansamblom Štrk, Alyo, BQL in Budale ter Polkaholiki.

Poletni sobotni večer: Romano Glauso 

Poletni večeri v Moravskih Toplicah bodo popestrili vaše dopustniške trenutke. Pripravili so raznoliko poletno glasbeno dogajanje, tokrat bo ob 19.30 stopila na oder skupina Romano Glauso. Za animacijo pa bo poskrbela vedeževalka Teja. 

Radensko poletje: Ivana Kovač

V Radence prihaja hči slavnega pevca Miša Kovača, pevka hrvaške glasbe, Ivana Kovač. V okviru "Radgonskega poletja", ki ga organizira Mladinski center Gornja Radgona, bo na oder v parku Radenci stopila ob 20. uri.

Praznik vina in perecov

Prireditev Praznik vina in perecov v Dobrovniku bo trajala od 6. do 7. avgusta. Kulturni program vsebuje degustacijo vin, vinogradniške igre, prikaz peke perecov, postavitev klopotca in druženje ob zvokih ansambla Prebrisani muzikanti.

Pomurski poletni festival: Severina

Pomurski poletni festival se bo zaključil s koncertom Severine, pred njo pa bo na oder stopila še skupina Prestiž.

Nedelja, 7. avgust

XXI. sodobne rimske igre

Turistično društvo Stara Cesta v okviru občinskega praznika Občine Ljutomer organizira XXI. rimske igre v gasilskem domu Mekotnjak ob 15. uri. 

Festival kmetijske tehnike

Društvo Oldtimer Stara Gora organizira v Bolehnečicih srečanje traktorjev, stabilnih motorjev ter raznih drugih priključkov. Ob 10. uri je start panoramske vožnje. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.