https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Broken Hearts - skupina fantov z zlomljenimi srci, ki so srečno zaljubljena

 

Broken Hearts postajajo čedalje bolj priljubljen band v Pomurju, ki zabavajo tako staro kot mlado. Pred kratkim so izdali tudi nov komad z naslovom Med vodo in soncem, band pa se predstavlja tudi v novi zasedbi.

 

 

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na pota glasbenih karier.

Kdaj in kako je nastala skupina Broken Hearts in od kod sploh izvira ideja?

Skupina Broken Hearts je nastala naključno, sredi februarja letos, ko smo trenutni člani, vsak po svoji poti, iskali prave ljudi za glasbeno sodelovanje. Gregor je to objavil na nekem forumu, kar smo ostali člani zasledili in ga kontaktirali. Eni smo se med seboj poznali že od prej, drugi pa smo se spoznali kar na prvih "vajah". Takrat prvotna zasedba, Borut, Filip, Kristian in Zoli smo en večer prišli h Gregorju, se bolje spoznali in poprijeli za nekaj tistih prvih "skupnih" akordov, če temu sploh lahko rečemo akordi. Čeprav smo vsi imeli za seboj že kar nekaj glasbenih izkušenj in sodelovanj na tem področju, so bili naši začetki precej težki, kajti vsak je do takrat igral drugo zvrst glasbe.

Foto: Brokenhearts.si

Naj omenimo, da smo pred kratkim spremenili tudi našo zasedbo, saj se nam je po odhodu kitarista Zolija, pridružil klaviaturist Vladimir Majcen. Ko smo končno našli nek kompromis, smo začeli izbirati priredbe, katere smo se sproti učili, nekaj doma, ostalo na vajah in končno se nam je v začetku aprila ponudila priložnost za naš prvi nastop v živo. To je bilo v diskoteki Black & White v Beltincih, kamor je prišlo precej obiskovalcev. Ker smo spoznali, da lahko s skupnimi močmi, z vajami in trdno voljo naredimo veliko dobrega, ne le zase, temveč tudi za druge, smo se odločili, da nadaljujemo, vadimo in ustvarjamo.

Zakaj ravno Broken hearts in kako bi se kot skupino opisali v enem stavku?

Očitno je res že čas, da izdamo, kako dolgo nismo vedeli imena skupine. Iz vaj v vaje smo resno premišljevali o tem, a nikoli ni bilo tiste prave ideje. Šele v studiu, po končanem snemanju našega prvega avtorskega singla, smo prišli do prave ideje glede imena skupine, ko smo dejali, naj bo Broken Hearts. Res, da ime ni slovensko in res, da pomeni "zlomljena srca", kar pa nikakor ne pomeni, da je z nami res tako, kajti kar nekaj članov je srečno zaljubljenih.

Vzemite naše ime (Broken Hearts) kot dokaz, da, čeprav se včasih znajdemo v situaciji, ko smo "zlomljeni" in čisto na tleh, se vedno lahko poberemo in najdemo moč in energijo, kar dokazujemo z našimi nastopi, ter "srce" kot enega izmed dejavnikov življenja.

Vsak član je zagotovo zaradi nečesa poseben in zakaj?

Seveda. Res, da smo kot glasbeniki te skupine skupaj šele pol leta, ampak vemo o vsakem članu že zelo veliko. Postali smo kot družina, med seboj si zaupamo in iz slabega poskušamo vedno izvleči le najboljše. Na vajah se skupaj tolažimo in skupaj se smejemo raznim šalam in dogodivščinam. Zaenkrat se še ne bi spuščali v podrobnosti glede posameznikov v skupini, saj upamo, da bo še dovolj časa in priložnosti, da rečemo kakšno besedo podrobneje o tem in mogoče bomo takrat vedeli povedati še marsikaj bolj zanimivega o posamezniku.

Do sedaj ste odigrali že na več koncertih. Vaš prvi in vaš najboljši koncert?

Kot smo že omenili, je naš prvi in hkrati otvoritveni koncert bil 9. aprila v diskoteki v Beltincih, s katerim smo bili presenetljivo zadovoljni, tako glede izpeljanega nastopa, kot tudi glede obiska. Naš, ne največji, vsekakor pa najboljši koncert, se je zgodil 5. avgusta na srečanju motoristov MK Moliboga v Lukavcih, ko smo nastopili kot glavna skupina, igrali pozno do jutranjih ur, predvsem pa zato, ker je res delovala tista neverjetna energija med publiko in nami.

Morda kakšna zanimiva prigoda s kakšnega koncerta ali vaj?

Zanimiva prigoda? Morda zanimiva prigoda iz vaj, katero od takrat naprej vse bolj pogosto vključujemo v naše koncerte, in sicer, vadili smo priredbo Lutka za bal in basist Filip ima ponavadi ob sebi tudi mikrofon, da, če ne zapoje kakšnih spremljevalnih vokalov, vsaj koga kaj opomni, ko smo drugi z mislimi drugje. Takrat pa je Gregor spet z mislimi drugje in po prvem refrenu "pozabi", da mora peti naprej, kar reši Filip, ko hitro vskoči z nežnim visokim glasom, kar se nam je zdelo precej izvirno in prav to, zaradi bolj razgibanega in zanimivega nastopa, vključujemo tudi na naših koncertih.

Počasi in vztrajno pa tudi javnosti predstavljate avtorske komade. Kako nastajajo in kateri vam je do zdaj najljubši avtorski komad, najljubša priredba?

Tako je. Zakaj ne bi na vajah, ob vseh priredbah, katere igramo, poskušali narediti še kaj svojega. No, prvi avtorski singel "Daj srce, zaštekaj" je nastal po pogovoru s tekstopiscem Tilenom Majeričem, kateri je sodeloval tudi z Neisho. Gregor je besedilu dodal še glasbo in morali, res smo morali to posneti. Drug avtorski singel "Ti si ta" je nastal pod peresom in trzalico Gregorja in tudi to smo kaj hitro posneli. Prva dva avtorska singla smo posneli v studiu ART Music, kjer nam je v veliko pomoč bil Roman Sarjaš.

VIDEO: Broken Hearts - Med vodo in soncem

In zdaj sveža novica, za katero vas morda še ne ve veliko, in sicer, prav ta teden, v ponedeljek in v torek, smo se fantje, tokrat z drugim kitaristom Demijanom, kajti en kitarist nas je zaradi osebnih razlogov zapustil, podali na snemanje tretjega avtorskega komada. Tokrat smo tvegali več in se kot prva prekmurska glasbena skupina podali na snemanje v enega izmed najboljših glasbenih studijev v Evropi, to je studio RSL Production v Novem mestu. Na to snemanje smo se pripravljali precej več časa, vložili precej več truda in že v teh dneh lahko na naši uradni spletni strani www.brokenhearts.si ali na spletni strani Youtube, slišite svež singel z naslovom "Med vodo in soncem". Tokrat je pri produkciji in aranžmaju sodeloval eden bolj priznanih slovenskih producentov in tehnikov, to je Tomaž Maras – Mot, katermu gre posebna zahvala.

Prav zato, ker je singel "Med vodo in soncem" svež, nam je tudi najljubš in upamo, da se bo čim bolj ujel tudi z ušesi poslušalcev. Mi imamo kar dve najljubši priredbi, kateri ponavadi na koncertih zaigramo povezani, to sta priredbi Ako su to samo bile laži in Lutka za bal. Publika obe pesmi v precejšnji meri dobro pozna, z nami zapoje in to je tisto, kar mi hočemo – da publika poje z nami, čuti energijo ter da se skupaj imamo preprosto fajn.

Broken Hearts zaradi zlomljenega srca torej, kaj pa nasprotni učinek? Menite, da imate sedaj kot člani benda več punc na izbiro kakor prej? Imate kot člani benda še kakšne prednosti ali privilegije, ki jih nimajo ostali?

Kot smo že omenili, naslov naše skupine ni mišljen v tem smislu. In če smo že pri tem, dvomimo, da je zaradi tega, ker smo glasbeniki, "povpraševanje" kaj večje, kot bi bilo sicer. Vsekakor se vedno najdejo posameznice, katere zanimamo le zaradi tega, kar smo glasbeniki, ampak to ni tisto, kar večina nas išče in hoče. Omenili smo že tudi, da je kar nekaj članov srečno zaljubljenih, ostali smo pa zaenkrat srečno samski. Morda nekateri res mislijo, da kot člani skupine imamo razne prednosti in privilegije, ampak temu ni tako. Če že kaj, imamo v večji meri ravno nasprotno, saj moramo paziti, kaj kje rečemo, kako se obnašamo in kaj počnemo. Skratka, ni nobenih izrazitih razlik med nami in ostalimi.

Pred kratkim ste nastopali prvič v Mariboru. Kakšna je tam publika v primerjavi s pomursko? 

Ja, prav ta mesec smo nastopili v Mariboru, na enem od večjih dogodkov v tem mestu. Odvijal se je dogodek Gremo na prvi rok, ki je bil namenjem predvsem začetku novega študijskega leta. Nastopili smo na glavnem odru, skupaj s skupinami Big foot mama, Slon in sadež, Nude, Coffee&Milk in Majo Keuc. Če je razlika? Vsekakor je razlika, če ne v drugem, že v tem, da je bilo tam zbranih približno 10.000 ljudi, med drugim se pa pozna, da so ljudje tam, v primerjavi z nami, bolj pripravljeni na zabavo, na sodelovanje in veliko lažje je nastopati pred publiko, katera v trenutku koncerta "diha" s teboj. Naj pa omenimo, da se iz koncerta v koncert čuti, da tudi Pomurcii znamo zapeti ob pesmi in sodelovati. Predvsem tisti večji koncerti, ki smo jih imeli v okolici Ljutomera, so priča temu.

Pa še za konec, kakšne načrte imate z Broken Hearts in kje vas lahko naslednjič vidimo v živo? Bi še kaj sami povedali ali sporočili bralcem Pomurca?

Nekih posebej zadanih ciljev nimamo, saj razmišljamo morda le mesec dni v naprej, smo pa lahko ponosni nase, da vse, kar si zadamo, izpeljemo do konca in to, če se le da, v najboljši luči. Kot vsakemu glasbeniku in vsaki glasbeni skupini nam je prioriteta, da na vsakem koncertu čim bolj zadovoljimo publiko. Tam nekje, daleč v mislih se prižiga tudi "iskrica" za snemanje in izdajo prvega avtorskega albuma, trenutno pa sledi predstavitev novo posnetega komada, za katerega upamo, da bo v čim večji meri osvojil ušesa Slovencev.

Zaenkrat nimamo koncertov, se pa sproti pojavljajo zraven, tako da spremljajte našo spletno stran. Sporočilo za bralce pa naj bo to: "Delajte, ustvarjajte to, kar vas veseli, kar vas polni s pozitivno energijo in v tem predvsem v veliki meri uživajte. Vedite, da fantje skupine Broken Hearts igramo in ustvarjamo za vas, zato upamo, da se čimprej vidimo na kakšnem špilu in rečemo kakšno besedo (mogoče dve)."


PRIPOROČAMO:

VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Komentarji

    1. BrokenHearts
      21.11.2011 ob 19:27 BrokenHearts

      Skupina Broken Hearts v stari (prvi) zasedbi, brez klaviaturista, torej spet člani: Gregor, Filip, Zoli, Kristian in Borut. Lp, BH

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.