https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pošta spet draži svoje poštne storitve

10.08.2022 ob 12:50  

Pošta Slovenije je z avgustom spremenila cene svojih poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je višja za sedem centov in znaša sedaj 0,69 evra, cena prednostnega standardnega pisma pa je višja za osem centov in znaša 0,75 evra, so za STA potrdili v podjetju.

Pošta Slovenije je s soglasjem Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS spremenila cene univerzalne storitve za standardna in navadna pisma, dopisnico, tiskovine, priporočena in vrednostna pisma ter pakete v notranjem in mednarodnem prometu.

Nove cene poštnih storitev precej poskočile

"Spremembe cen so različne glede na storitev in glede na masne stopnje znotraj posamezne storitve. Cena standardnega pisma v notranjem prometu, ki je največkrat uporabljena storitev, se je povišala za 11 odstotkov, cena navadnega pisma v notranjem prometu se je povišala za povprečno 20 odstotkov, cena za priporočeno pismo v notranjem prometu pa je višja za povprečno 22 odstotkov. Cene pošiljanja paketov so v povprečju višje za šest odstotkov," so pojasnili v Pošti Slovenije.

Razlogi za podražitev so v povišanju stroškov energentov, povišanju cen prevozov, dvigu stroškov dela ter upadanju storitev klasične pisne korespondence. "Pošta Slovenije je cene spremenila zaradi nepokrivanja lastne cene, ki jo ustvarja z opravljanjem univerzalne storitve in je predpisana z zakonom o poštnih storitvah," pravijo.

Dodali so, da mora Pošta Slovenije skladno z zakonom za vse uporabnike poštnih storitev zagotavljati cene storitev, ki so stroškovno naravnane, hkrati pa mora obdržati zakonsko predpisano raven kakovosti izvajanja univerzalne poštne storitve. V kratkem ne načrtujejo dodatnih sprememb cen.

Občutno višje cene v primerjavi s tujino

Pošiljanje priporočenega pisma v tujino se je z avgustom podražilo s 6,3 na 7,22 evra, pri čemer po poročanju portala N1 bode v oči primerjava s tujino. Avstrijska pošta naj bi namreč za enako storitev zaračunavala 4,65 evra, podobno tudi pošte v Nemčiji, Španiji in Franciji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2022 ob 13:12 gost

      To oskubite ljudi do kosti !!!

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2022 ob 13:16 gost

      Golobizem v polnem zamahu.

      20 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.08.2022 ob 13:20 gost

      To ni več pošta ampak trgovina na drobno. Vse delajo samo ne poštne storitve.

      27 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2022 ob 13:53 gost

        Je posebne vrste ta golobček o sivoglavi glasni tici ,če povemo čisto po resnici videti je bolj kot kakšen pobček .

        15 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.08.2022 ob 14:09 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Mlejko de po stari cejni?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.08.2022 ob 15:33 1 kilo krüja gost

      Po čen de pa krüj?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.08.2022 ob 19:34 postarbomba gost

      sram jih naj bo. še te njihove zabite glave bi trebalo podlati na kraj sveta, da ne bi več zmišljevali take drage storitve.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.08.2022 ob 14:16 gost

      Golobek ima VSE pod nadzorom !!!??? on si kaka v svoje levojajarsko pape---gobec !!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.08.2022 ob 15:49 Tom gost

      Zdaj imamo več konkurence tako da se bom pošti Slovenija odrekel,pa tudi kar bom naročil bom šel sam iskat,od mene ne dobijo niti centa več.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.08.2022 ob 12:59 gost

      joj joj na pošto ste navalili, ker je direktor bolj desni. Draži se vse po spisku, ne samo pošta, pa o tem nič. Kaj je s temi Slovenci, dvoličnost na kubik! Te pa se pitamo, zakoj je bilo po drugi SV tolko grobišč, dvoličnost že takrat, danes Adolfov, jutri Josipov, v Evropi takega usmrajenega naroda niti približno nega.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.