https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Tradicionalni sejem AGRA odpira vrata že šestdesetič

11.08.2022 ob 14:15  

Danes je v prostorih Pomurskega sejma potekala novinarska konferenca, na kateri so predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, izvršni direktor Boris Erjavec in vodja projekta Sandra Sedmak predstavili 60. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki praznuje svoj že 60. jubilej od 20. do 25. avgusta.

20. avgusta svoja vrata v Gornji Radgoni odpira jubilejni 60. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA v vsem svojem sijaju najboljši sejemskih let, na katerem bo sodelovalo 1.750 razstavljavcev iz 31 držav. Sejemski prostor se bo razprostiral na skupno kar na 70.800 m2 razstavnega prostora. Sejem bo odprl predsednik republike Borut Pahor, dežela partnerica sejma pa je letos Japonska. 

Sejem AGRA bo navduševal z vrhunsko tehniko, mehanizacijo, opremo in sredstvi za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. S strokovnimi razstavami živali bo predstavil vrhunske rejske dosežke in z najboljšimi sonaravnimi praksami vabil v bujne sejemske vrtove. Povezoval bo s strokovnimi in stanovskimi srečanji in nazdravil jubileju z najboljšimi kmetijskimi pridelki, prehrano in vini.

"Že polnih šest desetletij je sejem praznik zemlje, stroke, posla in srca. S svojimi bogatimi vsebinami je nepogrešljiv za razvoj slovenskega kmetijstva, živilstva in podeželja. Prinaša inovacije, trajnostne smernice in odlične prakse. Gospodarstvenikom omogoča nepogrešljive poslovne mednarodne povezave in strokovnjake sooča z novimi znanji. Potrošnikom, ki želijo varno in kakovostno hrano ter pristen stik s podeželjem, predstavlja najboljše tradicije, novosti ter odličnost pridelkov kulinarike in vin," pove predsednik Pomurskega sejma Janez Erjavec. 

Vrhunski domači in tuji razstavljavci bodo ponujali inovativne digitalne rešitve, najnovejšo tehnologijo in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske ter gozdarske mehanizacije in opreme. Na voljo bodo semena, sadike, sredstva za prehrano in varstvo rastlin, oprema za živilskopredelovalno industrijo in gastronomijo, s sočasnim sejmom INPAK pa tudi embalaža. Predstavljeni bodo odlični pridelki in prehranski izdelki slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Vinska hala bo ponujala odlična vina ter vinogradniško in vinarsko opremo. Bogat bo program kmetijskih gradenj ter opreme za urejanje vrtov in okolice bivališč.

Spremljevalni in družbeni program bodo zaznamovali sekaško tekmovanje, tekmovanje v plesanju polke, prikaz vodenja teličkov s strani najmlajših rejcev, srečanje starodobnih traktorjev in številna druga stanovska srečanja. Program pestrega dogajanja, ki ga ne smete zamuditi, si lahko pogledate tukaj

Posebno razstavo za počastitev visokega jubileja pripravlja Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona in si jo lahko pogledate v knjižnici v Gornji Radgoni. Pregledna razstava o zgodovini Pomurskega sejma in sejma AGRA pa bo tudi na samem sejmu, na novo pokritem prireditvenem prostoru. 

Na sejmu bo tudi letos bogata gostinska ponudba. Prav tako pa bo poskrbljeno tudi za najmlajše.

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2022 ob 15:29 gost

      vstopnica za sejem v GR

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2022 ob 15:34 Borut Pahor gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.08.2022 ob 15:34 Borut Pahor gost

      Brez njega ni veselice!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.08.2022 ob 15:35 Kmetijski minister gost

      On pa obvezno mora pridet kaj obljubit!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.08.2022 ob 15:53 gost

      Glavno ka nede SDS in nove Slovenije kajti te obraze je težje gledati kot divje svinje.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.08.2022 ob 15:57 gost

      majka ti ga je prdnila na čelo ho,ho,ho,puf

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.08.2022 ob 18:27 dringi22 gost

      .....pa ta zarjaveli, še vedno ni šel v penzijo ....kaj se komolčari ?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.08.2022 ob 21:44 gost

      I get paid more than £145 to £395 per HOUR for working online. I heard about this job 3 months ago and after joining this I have earned easily £23k from this without having online working skills . Simply give it a shot on the accompanying site… Here’s what I do---------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐮𝐳𝐳𝐉𝐨𝐢𝐧.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.08.2022 ob 22:24 Gost gost

      Ni VEC tradicinalni, ker ga lansko leto oz. 2020 ni bilo.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.08.2022 ob 6:02 gost

      Nebo nas vstopnice so za slovenskega kmeta enostavno predrage,drugo kar pa je,da stroji,ki so tam na ogled so enostavno preveliki in ne ekonomični za malega in srednje velikega kmeta.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.08.2022 ob 6:33 gost

      Za slovenskega kmeta predrage vstopnice nega srati. Vsi pa na grunti trakture za 500 tisočakov, kombanje, pune štale krav, svinj, avtojov 5 na grunti 150 kg žive teže kmeta itd. Pa še vse vrstne subvencije od države za sušo za točo za mali pridelek za gorivo. Tak ka država kmetje Nej kmet. Zato nehajte cmitzdriti kmeteki.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.08.2022 ob 8:13 gost

      6:36 Bom ga najavo ,da ga vzamejo samo en problem je ko bo prdnl bo štelco odneslo pa še grd je povrhu . To ne bo šlo !!Potem Radgona izgubi obiskovalce !!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.08.2022 ob 12:43 Tomaž 63 gost

      Ljudje božji, pa kje jih jemljete. A je to vaša sreča, da se zmerjate, žalite... Kam smo prišli, res žalostno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.