https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Šalovci obeležila 18. občinski praznik

Šalovci, 15.08.2022 ob 11:10  

V nedeljo, 14. avgusta, so v Šalovcih slavnostno obeležili 18. občinski praznik.


Slovesnost se je začela s pozdravnim nagovorom župana občine Šalovci Iztoka Farteka. V svojem govoru se je dotaknil najpomembnejših projektov občine, med katerimi je tudi nova ekonomsko-poslovna cona, katere gradnja je končana. Pripravljena pa je tudi vsa dokumentacija za tehnični prevzem in pridobitev uporabnega dovoljenja. Ob tem pa poudaril, da obstaja veliko zanimanje s strani investitorjev za omenjeno ekonomskoposlovno cono, kar ga še posebej veseli, saj tako ustvarjajo pogoji za razvoj gospodarstva. 

"Občina Šalovci ima posebno mesto v mojem srcu, saj je tukaj moj rojstni kraj,“ je nato dodala slavnostna govornica na prireditvi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko. Nato je poudarila, da je za izboljšanje starostne strukture podeželja in s tem ohranitev podeželja pomembno, da bo lokalna skupnost postavila infrastrukturo in razvojne možnosti, ki bodo privabljale mlade iz mesta, da si tukaj ustvarijo življenje in ob tem mlade obdržale na podeželju. 

Slovesna prireditev pa je bila, kot vsako leto do sedaj, tudi priložnost za podelitev občinskih priznanj tistim, ki so s svojimi dejanji v preteklem letu zaznamovali življenje v občini.

Plaketo občine Šalovci je prejela Madžarska narodna samoupravna skupnost, za prispevek k ohranjanju in razvoju narodne identitete in kulturne dediščine.

Priznanje občine Šalovci je prejelo športno društvo Dolenci, za 20- letnico delovanja društva in za prispevek k razvoju športa.

Prav tako je priznanje občine Šalovci prejela Evangeličanska cerkvena občina Domanjševci, za 120. obletnico blagoslovitve cerkve.

Priznanje župana občine Šalovci je prejela predsednica zveze Slovencev na Madžarskem Andreja Kovač, za uspešno sodelovanje in povezovanje pri razvoju obmejnega območja.

Priznanje župana občine Šalovci je prejel Danijel Kalamar, za vložen trud pri uresničitvi projekta "Pomurski vodovod" in za uspešno vodenje podjetja Vodovod sistema B.

Prav tako je priznanje župana občine Šalovci prejela Ivanka Balek, za prizadevno vodenje društva upokojencev Šalovci.

Zahvalo občine Šalovci je prejela Alenka Kodila, za izdelavo kvačkanega grba občine Šalovci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.08.2022 ob 12:56 Ktj gost

      Čestitke obcanom ob prazniku. Zmaga pa poleg vodovods B še kvačkani grb.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.08.2022 ob 13:15 gost

      Samo neki občinski prazniki in podeljevanje priznanj,le komu in zakaj.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.08.2022 ob 17:52 Burgermaister gost

      V občinah kot so Šalovci, Hodoš, Kobilje in podobne, bodo v petih letih vsi občani nagrajenci in častni občani.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.08.2022 ob 18:13 gost

      ker si luzer 18:12

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.08.2022 ob 19:42 Neko gost

      Kelko pa te je krožišč v teh občinah? Npr. v Šalovskoj?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.08.2022 ob 19:56 Jouši gost

      Neje tisti kradnu gasilske pejneze?To so rejšili?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.