https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Velka meša h Gradu privabila obiskovalce

15.08.2022 ob 13:00  

Pri Gradu na Goričkem je danes potekala slovesnost ob prazniku Marijinega vnebovzetja, na kateri so zbrali številni verniki.

Grad na Goričkem je najsevernejša točka romanja po slovenskih božjih poteh in do leta 1952 je nosil ime Gornja Lendava. Na tukajšnjem skrajnem robu slovenskega ozemlja je domnevno že leta 1208 bila župnija pod zavetjem Matere božje.

Vsako leto je zato v župniji Grad praznovanje, imenovano "Vel´ka meša", torej praznik Marijinega vnebovzetja, saj je župnijska cerkev posvečena Mariji Vnebovzeti.

In tudi tokrat je potekala ob 10. uri slovesna romarska sveta maša v cerkvi Marije Vnebovzete, na kateri se je zbralo mnogo ljudi.

Kramarski sejem

Slovesni maši je nato sledil tradicionalni kramarski sejem, ki je privabil mnogo obiskovalcev. Ta je potekal v središču vasi, v Pörgi.

Verniki in ostali obiskovalci so se lahko, po maši, sprehodili med množico stojnic, kjer ni manjkalo prodajalcev suhe robe, ki jih je bilo zaslediti največ. Veliko ponudbe je bilo tudi med oblačili, zabavno elektroniko in podobnim. Obiskovalci pa so lahko tudi prigriznili ob stojnicah z medenjaki, sadjem in butičnimi mesnimi izdelki.

Nikakor pa ni manjkalo tudi dobre hrane in pijače, ki že tradicionalno spremljata ta praznik.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija