https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Kolektivna prizadevanja za učinkovito pomoč

19.08.2022 ob 18:00  

"Za vzgojo otroka je potrebna celotna vas. Prav tako je slednja potrebna za pomoč človeku v humanitarni krizi," je geslo letošnjega svetovnega dne humanitarnosti, ki ga obeležujemo danes. Ob številnih humanitarnih krizah po svetu je humanitarni dan namenjen ozaveščanju o pomenu kolektivnih prizadevanj za zagotavljanje potrebne pomoči prizadetemu prebivalstvu v humanitarnih krizah. 


Generalna skupščina Organizacije združenih narodov je 19. avgust razglasila za svetovni dan humanitarnosti, ki je posvečen tako ljudem, ki potrebujejo pomoč, kot humanitarnim delavcem, ki se v središču konfliktov, vojn in nasilja vsak dan soočajo z nevarnostmi, da bi nesebično pomagali ljudem v stiski.

Prav humanitarni delavci so v ospredju letošnje kampanje ob dnevu humanitarnosti, ki dan za dnem zagotavljajo potrebno pomoč, ob težkih pogojih, ko je pogosto ogroženo tudi njihovo lastno življenje. S kolektivnimi prizadevanji in ob podpori organizacij rešujejo človeška življenja, zagotavljajo potrebno zdravstveno pomoč, hrano in pitno vodo, zaščito in druge oblike pomoči. Zato se letos s ključnikom #itTakesAVillage spomnimo na pomen sodelovanja za doseganje hitre in učinkovite pomoči vsem, ki jo potrebujejo.

Slovenija poudarja pomen kolektivnih prizadevanj za zagotovitev potrebne pomoči vsem, ki jo potrebujejo. Ob tem je nujno zagotoviti spoštovanje mednarodnega humanitarnega prava in humanitarnih načel, ki predstavljajo osnovo za učinkovito delovanje. Prizadevanja Slovenije so usmerjena v zagotavljanje pomoči državam in ljudem v jedru humanitarnih kriz – v letošnjem letu Ukrajini, Jemnu, Siriji, Afganistanu, državam v podsaharski Afriki, kakor tudi drugim državam, ki se soočajo z nenadnimi, dolgotrajnimi ali pozabljenimi humanitarnimi krizami. Zaradi naraščajočih potreb po svetu je Slovenija zgolj v prvih sedmih mesecih letošnjega leta namenila več humanitarne pomoči kot v celotnem preteklem letu skupaj.

Slovenija pomoč usmerja preko mednarodnih organizacij, predvsem iz sistema Združenih narodov ter preko Mednarodnega odbora Rdečega križa ter Mednarodnega združenja Rdečega križa in Rdečega polmeseca. Poleg tega Slovenija humanitarno in postkonfliktno pomoč nudi tudi preko ITF - Ustanove za krepitev človekove varnosti, Uprave RS za zaščito in reševanje, nevladnih organizacij in drugih ustanov so zapisali na Ministrstvu za zunanje zadeve.

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2022 ob 18:45 gost

      Škoda da tega kar vidijo navadni ljudje nočejo videti tisti ki so krivi za vse te slike in podobe ubogih ljudi. To so nesramno bogati ljudje keri so izgubili kompas za realnost. Vsi keri bi lahko to uničenje ustavili še pa raje delajo slepe gluhe in neumne. Vse samo da bogatune ne razočarajo pri njihovem uničenju planeta.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2022 ob 19:09 kilonja gost

      Klinčeva rasističnina propaganda, a belopolti otrok pa ni nikjer lačen ? sami črni in azijski lenuhi na slikah ki se množijo kot stenice. Povejte da nagovarjate nas, bele, mi bi mogli delati za ves ostali Svet do iztrebljenja. Poglejte si samo Evropo, ljudstva Evrope bodo v 200 letih izginila.

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.08.2022 ob 19:24 gost gost

      kilonja, pa si pokazal kakšo zabito desno budalo si.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2022 ob 19:47 kilonja gost

        Jaz sem ponosen belec, ne pa homoseksualec ki ga privlačijo kozojebski brezzobi ilegalni migranti, kot so všeč tebi in Golobu , ter pujsi pepi iz 8 marca. Petokolonaš levuharski, partizani bi vas ganjali še dlje od Argentine ;) .

        3 14 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.08.2022 ob 21:34 gost

      Kakšni komentarji ,tebe so pa res vzgajali v hlevu ali pa v gozdu !!! 19:47

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.08.2022 ob 21:55 gost

      19:47 Kulture pa ne poznaš .Kakšne ljudi ta svet nosi .,,,,,,,,,

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.08.2022 ob 23:33 gost

      Komu so še všeć od Kilonja komentarji da daje minuso na njegove izpade, ja si mu podoben ,,,,,,,,,,

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.08.2022 ob 7:30 gost

      Za uničenje sveta niso krivi ne beli ne črni ne rumeni. Krivi so 10 procentov svetovnih nesramno bogatih govnarov keri obvladujejo svet. Kajti z svojim pohlepom uničujejo vodo zrak svobodo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.