https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mlade na mladinski izmenjavi obiskali iz Centra za krepitev zdravja

26.04.2022 ob 11:00  

Na mladinski izmenjavi z naslovom Mind full or Mindful?, ki jo je pripravil Zavod Sofiz in poteka v Dvorcu Rakičan med 21. in 30. aprilom, so mlade v petek in ponedeljek obiskali iz Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Murska Sobota. 36 mladih iz Slovenije, Madžarske, Litve, Latvije, Poljske in Hrvaške se na mladinski izmenjavi osredotoča na duševno zdravje in stres med mladimi.


Predstavnica Centra za krepitev zdravja je v petek pripravila uvodno delavnico, na kateri je predstavila različne vidike duševnega zdravja (dobrega in slabega) in s čim se soočamo pri slabem duševnem zdravju ter kako priti do dobrega duševnega zdravja. Izpostavila je tudi vpliv epidemije koronavirusa na duševno zdravje mladih. Izpostavila je predvsem izgorelost, ki je v zadnjih nekaj letih že pri mladih pogosto prisotna. Na ponedeljkovi delavnici sta predstavnika Centra za krepitev zdravja tekom praktične delavnice prikazala različne vrste meditacij, prav tako pa so razvili svoj načrt, kako bodo skrbeli zase. Razpravljali so o pomenu zdrave prehrane in telesne aktivnosti na duševno zdravje, po prikazu pravilnih obrokov je sledilo rahlo ogrevanje telesa, kakor bi se moglo izvajati vsako jutro, da telo pripravimo na vsakdanje napore.

Mladi so z obeh delavnic odnesli mnogo novega teoretičnega in praktičnega znanja, vsi so bili mnenja, da jim bodo nove izkušnje zelo pomagale v prihodnosti.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.