https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pocrkljajte svojega kosmatinca, danes je njihov dan

26.08.2022 ob 15:00  

Danes je mednarodni dan psov. Na ta dan, ki ga je leta 2004 predlagala ameriška aktivistka za pravice živali Colleen Paige, naj bi se spomnili, da si vsak pes na svetu zasluži dobro življenje. Poleg tega naj bi z njim med ljudmi spodbudili zavedanje, da so posvojeni psi iz zavetišč prav tako čudoviti življenjski sopotniki.

Izvor človekovega najboljšega prijatelja sega v davno prazgodovino. Ljudje in psi so si dolga stoletja delili vse - hrano in življenje. Vsa ta leta so psi zagnano pomagali človeku pri lovu in varovanju živine, opravljali so tudi vlogo vodnikov, čuvajev hiš in stanovanj, smetarjev, vojnih tovarišev in še mnogo več. Danes pa so psi predvsem človekovi družabniki.

Leta 2021 v Sloveniji registriranih 245 tisoč psov

V zadnjih letih v Sloveniji beležimo porast števila registriranih psov. Leta 2020 je bilo namreč registriranih okoli 238.000 psov, leto kasneje pa okoli 7000 več. Leta 2019 je bilo v registriranih okoli 232.000 psov.

Najbolj priljubljena pasma še vedno nemški ovčar

Glede na podatke registra psov je v Sloveniji prijavljenih 338 različnih pasem psov, po podatkih Kinološke zveze Slovenije pa so med pasmami še vedno najbolj priljubljeni nemški ovčarji, sledijo pa španjeli Cavalier King Charles in borderski ovčarji. Edina slovenska avtohtona pasma psa je kraški ovčar ali kraševec.

V zadnjih treh letih je v Sloveniji najbolj priljubljeno ime za psičke Luna, za pse pa Medo, piše STA.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2022 ob 16:34 gost

      Našega Bučkota mi cartljamo vsaki dan ,ker je naš zvesti prijatelj , le govorit ne ve ,z določenim laježem pa to tudi pokaže .

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2022 ob 16:47 gost

      (in dodam) Vsem tistim ,ki vas daje samota ,vzemte si nezahtevno žival kot so pritlikavi psi ali muca ker s temi ni veliko dela . So bili trenutki da je človek na tleh midva z ženo sva imela le tega najinega prijateljčka ,ki naju je postavil nazaj na noge ,nama dal voljo in veselje .Z pisanjem se tega ne da povedati kako ljubeznivo žival imava. Je nama kot otrok 16:34

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2022 ob 16:53 gost

      Žival je človekov najboljši prijatelj ste pa strinjam s komentarjem ob 16:47

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.08.2022 ob 18:58 RobynCrowley gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.08.2022 ob 13:15 AndreaHensley gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.08.2022 ob 20:31 Lewis gost

      Ne predstavljam si dneva braz prijatelja na štirih nogah.Samo pobožaš ga in ti vrne ........

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.