https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih izpeljali 2. Mladinski festival

Župnija sv. Cirila in Metoda , 03.09.2022 ob 6:05  

Minuli konec tedna je Škofijski odbor za mlade škofije Murska Sobota po vzoru Mladifesta iz Medžugorja organiziral 2. Mladinski festival v Sloveniji.

Škofijski odbor za mlade škofije Murska Sobota je po vzoru Mladifesta iz Medžugorja organiziral 2. Mladinski festival v Sloveniji, ki je potekal v župniji sv. Cirila in Metoda v Radencih.

Z geslom festivala "S teboj, Mati Marija" so želeli prenesti utrip Medžugorja.

Gre za dogodek, ki je bil namenjen vsem generacijam s posebnim poudarkom na mladih.

Lansko leto so Mladinski festival izvedli prvič - v spletni obliki, kjer jih je v povprečju spremljalo več kot 1000 spletnih gledalcev. Letos pa so ga izvedli končno v živo.

2. Mladinski festival v Sloveniji se je začel 27. avgusta, ko so priromali v župnijo sv. Cirila in Metoda v Radencih. Ob 14. uri so nato odprli skupno dogajanje in se tako podali na pot kateheze, ki jo je vodil letošnji novomašnik Janez Meglen iz novomeške škofije. Skozi svojo pot duhovništva jim je predstavil, kaj pomeni zaupanje v Boga ter jim vlil poguma za naslednje korake. 

Po bogatem duhovnem programu so si vzeli čas za telesno okrepčilo, se spoznavali, delili izkušnje ter se pripravljali na sveto spoved ter slovesno sv. Mašo. 

Ob 18. uri so začeli molitev rožnega venca in molitev k sv. Duhu. Slovesno sv. mašo je vodil soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf ob prisotnosti duhovnikov iz celotne Slovenije, ki so na dogodek prišli z mladimi iz svojih župnij. 

Zadnje dejanje večera so zaključili s pesmimi izpod rok in glasov pevskega zbora in benda mladih s Škofije Murska Sobota ob zborovodkinji Petri Ivančič.

Več fotografij v spodnji galeriji …

Foto: Sonja Kamplet Rotar

 

    Fotogalerija