https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Lendavi odprli razstavo »Plečnik v Pragi«

Gledališka in koncertna dvorana, 07.09.2022 ob 6:05  

V ponedeljek, 5. septembra 2022, sta veleposlanik Češke republike, Nj. eksc. Juraj Chmiel in podžupan v funkciji župana Občine Lendava Ivan Koncut v preddverju gledališke in koncertne dvorane v Lendavi odprla razstavo "Plečnik v Pragi".  

Na svojem prvem obisku na začetku leta 2022 je češki veleposlanik vodstvu Občine Lendava predstavil možnosti sodelovanja na področju turizma, kulture, pobratenja mest in gospodarstva.

Rezultat povezav in dogovorov je tudi razstava o slovenskem arhitektu, ki je ključno zaznamoval prestolnici obeh držav, ki sta tesno povezani že od nekdaj. 

Ob tej priložnosti je podžupan v funkciji župana Občine izrazil veselje, "da sodelovanje med Češko in Lendavo tokrat nadgrajujejo tudi na kulturnem  področju. Na športnem področju ga negujejo že od leta 1994, prav tako pa so od nedavnega v evropskem projektu WE4EU, kjer sodelujejo z mestom Mělnik."

Veleposlanik Češke republike, Nj. eksc. Juraj Chmiel je povedal, "da je prisotnost in impozantnost Plečnikove arhitekture tako v Pragi kot v Ljubljani nespregledljiva, a so ga v obeh državah zares začeli odkrito spoštovati šele ob koncu 20. stoletja, ko sta se obe državi postali samostojni."

Tako praški, kot ljubljanski opus mojstra Plečnika sta vpisana v UNESCO-v seznam kulturne dediščine in sta deležni vedno več odmevnosti in občudovanj po vsem svetu. 

Plečnik je kot žlahtno staro vino, starejši, kot je, boljši in kakovostnejši je. Jože Plečnik je v obeh prestolnicah tudi poučeval, njegovi učenci so znameniti slovenski in praški arhitekti, ki so v obeh državah bili varuhi njegove dediščine in hkrati ključni oblikovalci nove podobe obeh prestolnic, so sporočili iz občine Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Tomaž Galič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2022 ob 11:58 PatriciaVergara gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2022 ob 23:26 Tuti gost

      Ge ma biciklin?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.