https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina bo pomagala pri razvoju podjetništva in malega gospodarstva

Mestna občina Murska Sobota , 06.09.2022 ob 15:00  

Mestna občina Murska Sobota je z namenom razvoja podjetništva in malega gospodarstva v Mestni občini Murska Sobota v maju 2022 objavila Javni razpis za dodelitev pomoči za razvoj podjetništva in malega gospodarstva v Mestni občini Murska Sobota v letu 2022. Vloge je oddalo 70 prijaviteljev. Sredstva pa so dodelili 44 upravičencem. 


Predmet javnega razpisa je bila dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za uresničevanje ciljev mestne občine na področju razvoja gospodarstva, ki se dodeljujejo po pravilih o dodeljevanju pomoči de minimis za naslednje ukrepe:
Ukrep 1: sofinanciranje materialnih in nematerialnih investicij,
Ukrep 2: sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov in
Ukrep 3: sofinanciranje samozaposlovanja in odpiranja novih delovnih mest.

Na razpis se je odzvalo 70 prijaviteljev, ki so do razpisanega roka oddali spletno vlogo na razpisane ukrepe.

Za Ukrep 1 sofinanciranje materialnih in nematerialnih investicij je vlogo vložilo 35 prijaviteljev. Glede na razpoložljiva sredstva za Ukrep 1 in glede na doseženo število točk ter navedene kriterije za razdelitev sredstev nekatere vložene vloge niso dosegle praga za uvrstitev med vloge za dodelitev sredstev, zato se tem prijaviteljem sofinanciranje razpisanih investicij ni odobrilo. Tako so se 17 prijaviteljem, ki so dosegli prag, odobrila sredstva v skupni višini 39.000,00 evra.

Za Ukrep 2 sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov je vlogo vložilo 47 prijaviteljev. Glede na razpoložljiva sredstva za Ukrep 2 in glede na doseženo število točk ter navedene kriterije za razdelitev sredstev nekatere vložene vloge niso dosegle praga za uvrstitev med vloge za dodelitev sredstev, zato se tem prijaviteljem sofinanciranje najemnine poslovnega prostora ni odobrilo. Tako so se 34 prijaviteljem, ki so dosegli prag, odobrila sredstva v skupni višini 24.953,69 evra.

Za Ukrep 3A sofinanciranje samozaposlovanja so prispele 4 vloge, od tega so se 3 upravičencem odobrila sredstva v skupni višini 4.500,00 evra. Vloga 1 prijavitelju ni bila odobrena, saj je bil poslovni subjekt dne 30. junija 2022 izbrisan iz Poslovnega registra Slovenije.

Za Ukrep 3B sofinanciranje odpiranja novih delovnih mest je prispela 1 vloga, ki so se ji odobrila sredstva v skupni višini 1.500,00 evra.

Na podlagi predloga Komisije za izvedbo postopka javnega razpisa dodelitev pomoči za razvoj podjetništva in malega gospodarstva v Mestni občini Murska Sobota v letu 2022 se je tako med 44 upravičencev (nekateri so vlogo oddali za več ukrepov) s sklepom o odobritvi razdelila celotna vrednost razpisanih sredstev v skupni višini 69.953,70 evra.

V skladu z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo se med upravičencem in mestno občino sklene pogodba, s katero se določijo medsebojne pravice in obveznosti. Na podlagi predloženega zahtevka za izplačilo se bodo upravičencem odobrena sredstva nakazala še v letu 2022, so sporočili iz Mestne občine Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2022 ob 15:30 gost

      Vsi bodo pomagali malim in velikim firmam občine, država, Evropa itd kje pa je delež vseh teh direktorjev in kapitalistov za solidarnost krize. Komu se odpovejo vsi ti kapitalisti keri breme polagajo na državo oni si pa bodo dalje kopićili dobiček.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.09.2022 ob 15:33 gost

      Podjetniki kapitalisti ne delajo drugega kot jamrajo da več niso kos tem podražitvam. Malo morgen,,, lažejo,,, kot so dolgi in široki glavno da dalje kopičijo dobičke.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2022 ob 15:35 gost

      To je isto kot v zdravstvu ker so lažno prikazovali dolge čakalne vrste z mrtvimi ljudmi in takimi keri sploh ne obstajajo. Samo da so od države vlekli dodatni denar za čakalne vrste.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2022 ob 15:59 DorothyRichardson gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.09.2022 ob 16:26 HelenSinquefield gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.09.2022 ob 19:43 gost

      Gospodarstvo je nezadovoljno z vlado !!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.09.2022 ob 19:59 gost

      Gazpron sporoča Evropi - zima bo velika , samo mrak in sneg .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.09.2022 ob 20:40 Maricelaohnston gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.09.2022 ob 23:09 MariTullos gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.