https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Konjeniški center Dvorec Rakičan privabil ljubitelje konj

Konjeniški center Dvorec Rakičan, 14.09.2022 ob 11:00  

Konjeniški center Dvorec Rakičan je v nedeljo, 11. septembra 2022, priredil dogodek „Na konju v novo šolsko leto 2022“ ter ob tem odprl vrata vsem, ki jih zanimajo konji, jahanje in druge dejavnosti kluba. Ker jim je vmes zagodlo vreme, bodo dogodek ponovili 25. 9. 2022.

 

Mladim obiskovalcem in njihovim staršem so predstavili konjeniški center Dvorec Rakičan, šolo jahanja, preskakovanje ovir, predstavitev poni male šole in pravilno nego ter oskrbo konj.

Prav tako so organizirali jahanje za otroke in predstavili vprego in vožnjo s kočijo na hibridni pogon.

Možno je bilo obiskati tudi hleve in maneže, inštruktorji pa so bili obiskovalcem na voljo za vse dodatne informacije.

Predstavili so tudi brezplačne tematsko obarvane ustvarjalne delavnice za družine, ki bodo potekale v okviru Družinskega centra za Pomurje.

Obiskovalce pa razvajali z domačimi langaši ter omogočili vpis v jahalno šolo.

Ponudba Konjeniškega centra Dvorec Rakičan zajema: začetne tečaje jahanja, nadaljevalne tečaje jahanja (priprava in izvedba izpitov Jahač 1 in 2), terensko jahanje, jahanje ponijev, sprehod s konji v naravi, jahanje v maneži, terapevtsko jahanje, pri njih pa lahko najamete tudi boks v hlevu ter šolate oziroma prevzgojite konje. Izvajajo pa tudi počitniške tabore s konji za otroke, praznovanje rojstnih dni in animacije s konji ter učenje osnov dresure in preskakovanja ovir.

Trenutno je pri njih nastanjenih 20 konj. Več si lahko preberete na tej povezavi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija