https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

08.09.2022 ob 18:00  

Tudi ta vikend bo v Pomurju pestro, saj se bodo zvrstili dogodki in prireditve. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


 

Petek, 9. september

XXX. Košičevi dnevi kulture (9. 9. – 11. 9. 2022)

Jubilejni dnevi kulture bodo namenjeni trem stebrom kulture, ki so tesno povezani z Bogojino (Jožef Rogač, dr. Jožef Smej in arhitekt Jože Plečnik). ▪ 9. 9. 2022, 19.00, okrogla miza na temo "Plečnik v Bogojini" ▪ 10. 9. 2022, 19.00, Folklorni večer z gosti ▪ 11. 9. 2022, sv. maša v farni cerkvi v čast in zahvalo Jožefu Rogaču, dr. Jožefu Smeju in Jožetu Plečniku.

Sobota, 10. september

Bučarija

Turistično društvo Stara Cesta organizira tradicionalno 17. Bučarijo, ki se bo odvijala 10. in 11. septembra 2022 v Mekotnjaku. V soboto se bo dogajanje začelo ob 15. uri, v nedeljo ob 14. uri.

2x CACIB Lendava 2022

Kinološko društvo Lendava, na nogometnem igrišču v Gaberju pri Lendavi, organizira mednarodno razstavo psov vseh pasem. Dvodnevna prireditev bo v soboto in nedeljo potekala med 9. in 16. uro.

Radensko poletje - Hamo & Tribute 2 Love

V Radencih bo ob 19. uri nastopil Hamo & Tribute 2 Love, petčlanska ljubljanska blues-rock skupina, ki jo sestavljajo Matevž Hamo Šalehar (vokal, kitara), Martin Janežič Buco ( bobni, tolkala), Denis Horvat Duki (klaviature), Peter Dekleva (kitara), Uroš Škerl Kramberger Hipi (bas kitara). Pod krošnjami v parku lahko pričakujete izvedbo njihovih največjih hitov, kot so “Greva še mal dlje”, “Ona gre”, “Dolgo nisva pila”, “Rožice”, “Telo”, “Prva vrsta”, “Lepe stvari”, “Zabluzu”.

Športno kulturno avanturistični festival - ŠKAF

Mladinsko društvo Černelavci organizira Športno kulturno avanturistični festival - ŠKAF. Dogodek se bo odvil v soboto, 10. septembra 2022, v Športnem centru Černelavci, s pričetkom ob 10. uri. Dogodek je sestavljen iz zabavnih športnih iger, košarkarskega turnirja, animacije za otroke (napihljivi grad in poslikava obraza) ter večernega dogajanja. Za začetek bosta za dobre ritme ter sprostitev poskrbela mlada glasbenika Andrej Jablanovec in Jakob Podlesek, kasneje pa za plesne gibe lokalna skupina Špirit.

Mednarodne Veteranske športne igre 

Ob 13. uri se bodo pri Gasilskem domu na Pertoči odvijale 18. Mednarodne Veteranske športne igre Območnega združenja Veteranov vojne za Slovenijo. Tekmovalo bo 12. občinskih ekip ki jih pokriva O ZVVS Murska Sobota, ekipe sosednjih O ZVVS in Domoljubnih organizacij vključenih v KODVOP. Prijavljene so tudi 3. ekipe iz sosednje Madžarske. Ekipe se bodo pomerile v streljanju z zračno puško, metu ročne bombe, pikadu in metu na koš.

MIKKov MALI VELIKI ODER: KA TE TRGA

Ob 21. uri bo v MIKK Murska Sobota nastopila mlada pomurska skupina starih (mladih) rockerjev, ki preigrava tako avtorske pesmi, kot tuje in domače coverje. Trio deluje od leta 2020, člani zasedbe so Tine Lukač, Matevž Filipič in Vitja Rodež. Skupina deluje v duhu mladostne rocknroll energije, ki jo sestavljajo živi kitarski riffi, hitri bobni in težka bas kitara, ti pa polagajo temelje za živahno rock manijo.

Nedelja, 11. september 

Dan odprtih vrat KC Dvorec Rakičan

 Konjeniški center Dvorec Rakičan vabi na dan odprtih vrat.

Program bo potekal med 15. in 18. uro.
- Sprejem otrok in predstavitev konjeniškega centra Dvorec Rakičan,
- predstavitev pravilne nege in oskrbe konj,
- predstavitev jahalne šole,
- jahanje za otroke (od 16. – 18. ure),
- predstavitev vprege in vožnja s kočijo na hibridni pogon (od 15.30 – 18. ure),
- prikaz preskakovanja ovir,
- predstavitev poni male šole,
- brezplačne tematsko obarvane ustvarjalne delavnice za družine, ki bodo potekale v okviru Družinskega centra za Pomurje,
- možnost vpisa v jahalno šolo – informacije na stojnici pri jahališču.
Obenem se boste lahko razvajali tudi z domačimi langaši in uživali na sončni terasi naše kavarne Dvorca Rakičan s pogledom na grajske konje.

V primeru slabega vremena se dogodek izvede v nedeljo 25.9.2022.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.  

* Naslovna Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2022 ob 18:55 Helenpleby gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.09.2022 ob 19:41 MadgeSawyer gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.