https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Čeh na finalu diamantne lige zmagal v metu diska

8.9.2022  

Svetovni prvak Kristjan Čeh je v švičarskem Zürichu na finalu diamantne lige zmagal v metu diska s 67,10 metra in po drugem mestu lani dosegel največji uspeh v tem tekmovanju za slovensko atletiko. 


Podvinčan je vodil od prve do zadnje serije in je prepričljivo zmagal ter v diamantni seriji sezone ostal nepremagan. S 64,42 m je povedel v prvi seriji, drugi je bil Američan Sam Mattis s 63,12 m, tretji olimpijski zmagovalec Daniel Stahl iz Švedske z 62,88 m. Mattis je v drugi seriji vrgel 65,24 m, a je Ptujčan odgovoril z 66,79 m in je vodil tudi po drugi seriji. Na tretje je prišel Litovec Andrius Gudžius s 65,08 m, Stal je z neveljavnim drugim metom padel na četrto.

Čeh je zmagal tudi na vseh štirih tekmah v disku na diamantnih tekmah, v Birminghamu, Rabatu, Rimu in tudi Stockholmu, kjer je bila zadnja tekma najvišje serije pred finalom v disciplini 30. junija. Z 32 točkami je bil krepko pred drugim Stahlom, ki je zbral 23 točk. A je moral Čeh za diamantni pokal zmagati na finalni diamantni tekmi. Na njej je manjkal Litovec Mykolas Alekna, ki je na EP edini premagal Čeha, ker je že končal sezono, v finale pa se ob le enem nastopu, v Stockholmu je bil drugi, ni niti uvrstil, poroča STA.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2022 ob 21:20 JanetOrtega gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2022 ob 6:43 Magyar Bacsi gost

      Lepo ampak jaz nič nimam od tega!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2022 ob 7:18 gost

      Bravo, čestitke samo bi se o takih pozitivnih dogodkih moralo več poročati. Samo zdaj ko ima tv Slovenijo v oblasti Janez Janša z pomočjo Nej večjega debila Urbanija se pozitivne stvari ne poroča. Se pa samo poroča laži spletke neresnice opozicije z debilno na čelu Janezom Janšo. Ker se na njegove tvite več nihče ne ozira in jih nejebe.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.09.2022 ob 7:29 gost

        7:18 Opazi pa se kako laže levojaja gamad in se hvalijo sami za nič storjenega v 100 dneh !!

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.09.2022 ob 16:14 Janeerry gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.