https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenski politiki izrazili sožalje ob smrti britanske kraljice

09.09.2022 ob 13:50  

Na smrt britanske kraljice Elizabete II., ki se je včeraj poslovila po več kot 70 letih na prestolu, so se kmalu po objavi vesti odzvali številni slovenski politiki. 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob smrti kraljice Elizabete II. zapisal: »V svojem imenu, v imenu Republike Slovenije in vseh naših ljudi izražam globoko žalost in sožalje ob smrti kraljice Elizabete II. Vladala je Združenemu kraljestvu, a je pripadala celemu svetu.

Kraljica Elizabeta II. je v evropsko in svetovno povojno zgodovino vtisnila neizbrisen pečat. Z njo izgubljamo zgodovinsko osebnost, ki je simbolizirala trdnost in zaupanje. Hvaležen sem, da sem jo imel možnost osebno srečevati in občudovati, nazadnje v začetku 2019 v Buckinghamski palači ob uradnem obisku Združenega kraljestva.«

Predsednik vlade Robert Golob je izrazil iskreno sožalje britanskemu ljudstvu in novi britanski premierki Liz Truss ter povedal: "Slovenija vam v teh težkih časih stoji ob strani. Njeno veličanstvo bo ostalo v naših srcih kot prava prijateljica Slovenije. Njen obisk Slovenije leta 2008 bo za vedno ostal v našem spominu. Ob tem pa sporočil, da ga je smrt kraljice "močno užalostila." 

Sožalje in poklone ob smrti britanske kraljice je na Twitterju izrazil tudi Janez Janša. "Počivajte v miru, vaše visočanstvo. Sožalje kraljevi družini in našim prijateljem iz Commonwealtha," je zapisal.

Sožalje je izrazila tudi zunanja ministrica Tanja Fajon, ki je zapisala: "Zapustila nas je Elizabeta II., kraljica z najdaljšim stažem v zgodovini Velike Britanije. Pogrešali bomo njeno modrost, preudarnost in vizijo. Iskreno sožalje kraljevi družini in britanskemu narodu. Naj počiva v miru."  

V poklon preminuli kraljici je zapisal Matej Tonin sledeče: 

Sožalje ob smrti britanske kraljice je izrazilo tudi več slovenskih evropskih poslancev. "Kraljevi družini in vsem Britankam in Britancem izrekam iskreno sožalje ob smrti Kraljice Elizabete II. Danes ne žaluje zgolj Združeno kraljestvo, ampak celoten svet, in zaznamuje konec dobe velike monarhinje," je dejal Matjaž Nemec.

Milan Brglez, pa je zapisal:  "Izjemna in modra vladarica, ki je z Britanijo previharila viharje. Ne Britanija in ne svet po njej ne bosta več enaka. Naj počiva v miru."  

"Svet jo bo pogrešal. Iskreno sožalje britanski kraljevi družini," je zapisala Ljudmila Novak. 

Evropski poslanec Klemen Grošelj pa je zapisal:

Poklone skrbi in želje po kraljičinem okrevanju so, na žalost zaman, izrazili tudi številni svetovni voditelji. 

* Foto: Twitter Borut Pahor.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2022 ob 16:09 Janeerry gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2022 ob 16:33 JuanitaHall gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2022 ob 18:35 gost

      Vse lepo in prav da se izreče sožalje. Ob izgubi take ikone vladanja kere ni bilo in je nikoli nebo. Še lepše bi pa bilo če bi se vsi keri hitijo in se drenjajo gdo bo prvi izrekel sožalje. Od te velike ikone vladanja vzel vzgled in začel tako odločno tako pošteno tako karizmatično vladati v svojih domovinah. Takrat bo svet lepši za vse.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.09.2022 ob 18:55 gost gost

      NAJ SE POGLEDNEJO V OGLEDALO BANDA PA POTEM SE IMAJO ZA POLITIKE ZAKAPLETE SVOJE KAK PSE ZDAJ TE VIDLI KA JE POGREB PA KA POMENI DOBER ČLOVEK NA SVETI

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.09.2022 ob 12:33 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kaj pa je baburda bila zame,nič.Bila je naslednica in uživalka krvi in gorja,ki so ji ga priskrbeli predniki z mečem in pogoltnostjo.Vedno polna rit in sijaj.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.09.2022 ob 12:49 likvidator gost

      zdaj še samo njega likvidirati.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.09.2022 ob 13:06 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Nikakor likvidacija,Pahorček se zaveda svoje gnojnice osebne in družinske(sina poriva v politiko),sral pa je po njemu Ivan Domobran....ali pa mu je zabil kol v rit ...nemara zato tako hodi ....

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.09.2022 ob 15:20 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Usrani Pahor,sem ti mar podelil svojo besedo sočutja ob tej smrti ,nisem .Sem državljan,ki mu je malo mar za to baburdo,zato se ne vecemeri nad to kravetino anglosaško ,ne v mojem imenu .Prasica polna riti je pač stegnila.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.09.2022 ob 15:26 gost

      Kakšni nečloveški komentarji ! Bože mili !!!??? Ja jezo moraš stresat nekje . Jo pa daš tam ,ki ti je to dovoljeno oz. si jo vzameš na portalu ki pa ni primerna za druge oči . 13:6 , 15:20

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.09.2022 ob 15:46 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Finoča ti ena,kaj pa je ta prasica dobrega storila svetu ......podpora vojn ,oziroma nenasprotovanje angleški agresiji na Irskem,Libiji,Tunisu,Falklandom,Siriji ...pljuvanje po EU....,kurbaraj v družini....a zdaj bomo pa vsi žalostni za to riti polno kravetino.?

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.09.2022 ob 15:39 gost

      Pomurec com. Mislim ,da takšni komentarji niso primerni za objavo ki so napisani od Lendavskega nadvojvoda . Mislim da je pošteno in prav da jih brišete in zablokirate temo . Lp

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.09.2022 ob 15:53 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Bombek,si že slišal za svobodo besede in mišljenja,jaz jo imam,ti si pa le rit ,ki je nimaš,si rit.Amen.LENDAVSKI NADVOJVODA JE GOVORIL,LENDAVSKI JE NEZMOTLJIV,JE VSE TO KAR VI PEDERASTI NISTE,SEM MOŠKI ,SLOVENEC S SVOJIM JAZOM .

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.09.2022 ob 15:46 gost

      Zbudite se pomurec spite !!!!!!!!!!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.09.2022 ob 15:56 gost

        Pridi na drugi list tam ti je napisano v istem smislu kot jo pišeš ti . Strelaj v puno **********

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.09.2022 ob 4:23 dilinka gost

      Jeeeee babica Lizika je odišla, tej Karči pa zgleda kakšen pijanček, ova dillinka Kamilica pa buldog - boksar. Lejpo LADY DI pa so spakivale!!!!! Ta je bile še boukša od moje Fefike - dillinke.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.