https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Ministrica Šinko izpostavila pomen zadružništva za povezovanje kmetov

09.09.2022 ob 15:55  

Ministrica Irena Šinko se je udeležila slavnostne akademije ob 150. obletnici Splošne kmetijske zadruge (SKZ) Ljutomer – Križevci z. o. o. ter zadružništva v Prlekiji. Ob tej priložnosti je zadruga svojemu namenu predala nove skladiščne prostore, ki so jih uredili s pomočjo sredstev Programa razvoja podeželja 2014-2020.


Ministrica je v nagovoru podarila pomen zadružništva v Sloveniji. Dodala je, da je vloga zadrug predvsem vključevanje in povezovanje kmetov v verige preskrbe s hrano. Le to bo imelo v prihodnosti velik pomen: »Za uspešen razvoj pridelave hrane v Sloveniji bo v bodoče pomembno predvsem uspešno zastopanje kmetov pri poslovanju z ostalimi močnejšimi deležniki v verigi preskrbe s hrano, ki postaja vse bolj pomembno v času rasti cen, ki so posledica vojne v Ukrajini. Glavno vlogo zadrug in zadružnega sistema tako vidim predvsem pri odkupu, pogajanjih, sklepanju dolgoročnih pogodb in naročeni proizvodnji.«

V nadaljevanju je predstavila tudi novosti na področju zadružništva, ki jih prinaša nov načrt skupne kmetijske politike za obdobje 2023 – 2027. Poudarila je, da bo nov strateški načrt še naprej podpiral in krepil vse člene v verigi preskrbe s hrano, prinaša pa tudi nekatere novosti: »Lahko bodo sodelovale pri vzpostavitvi kratkih dobavnih verig v okviru ustanavljanja skupin in organizacij proizvajalcev ter kot novost novega Strateškega načrta 2023 – 2027 kot nosilec ali član medpanožne organizacije, ki bo namenjena vertikalnemu povezovanju členov v verigi vrednosti.«

V okviru današnje slavnostne akademije je zadruga predstavila tudi prenovljena skladišča za žitarice in zelenjavo. Sestavni del naložbe je bila tudi tehnološka oprema za sušilnico in hladilnice ter druga oprema za skladišča. Investicija je stala nekaj več kot 1,5 milijona evrov. Sredstva so bila zagotovljena prek Programa razvoja podeželja (PRP). Le ta bo zadrugi v prihodnje v veliko pomoč: »S skladiščenjem proizvodov, pripravo za trg in predelavo se lahko dosežejo boljši pogoji, višje cene in s tem višja dodana vrednost kmetijskih proizvodov,« so sporočili iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.  

Naslovna fotografija: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.   

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2022 ob 16:10 Janeerry gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2022 ob 16:34 JuanitaHall gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2022 ob 19:23 dringi22 gost

      .......žal še ena od "plesalca", ki ni sposobna za minitrico: Na razpis države za odkup pšenice je prispela ena sama ponudba. HAAALOO! Z nekimi košaricami se ukvarja, kot neka navadna trgovka na tržnici. Minister se nima kaj ukvarjati s košaricami.....so bolj pomembne naloge in strateške rešitve so v kmetijstvu potrebne. A NE ? GREMO PLESAT !

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.09.2022 ob 22:36 gost gost

        Ministrica Šinko izpostavila pomen zadružništva za povezovanje kmetov, ki zadnjih 30 let še ni uspelo, torej nam prodaja znanstveno fantastiko !

        12 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.09.2022 ob 19:47 Karel K. gost

      Od te dekline ni pričakovati kaj pametnega, saj jhe ona bila vzgojena v bivšem sistemu. Ona funkcijo zadruge razume v skladu z nekdanjo Panonko, kjer so vsi kradli in so se pogodbe podpisovale le v korist privilegiranih kmetov. Ne gre tako naprej z istimi ljudmi in istimi kmetijskimi strokovnjaki kateri ne morejo iz preteklosti pa čeprav so morda malo mlajši. Potrebno je upoštevati kmetijsko stroko katera razmišlja proevropsko in relativno pošteno, ne pa populistično, prevarantsko in lopovsko, samo da prosperirajo privilegirani kmetje, kateri se držijo nad vodo s pomočjo državne podpore in se prikažejo kot uspešni, tisti pa kateri bi bili uspešni zaradi znanja in volje do dela pa plačujejo te politikantske privilegirane kmetavzarje.

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.09.2022 ob 21:49 KAREL KURAC gost

      Pridi, na Trg Republike, se nam predstavi in izvilili te bomo, da se rešimo Titoizma, ter zakorakamo v KARELIZEM. Boš mogoče tudi odrešenik Slovencev, samo najprej te moramo spoznati, ker ob šankih si npoznan Slovencem.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.09.2022 ob 22:03 TrinaCowen gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.09.2022 ob 5:55 gost gost

      BREZ VEZE TA SE NE RAZMI NITI KA JE KROMPIR MOGOČE REPA V GLAVI ZADRUGE PA TO JE PREŽIVELO DAVNO PANONKO SO UKRADLI ŠTO SE ZNA BANDA RDEČA

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.09.2022 ob 11:57 goričanec gost

        PANONKO SO UKRADLI ŠTO SE ZNA BANDA RDEČA, beli so pa pomagali in je tako ostalo več belim !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.09.2022 ob 12:28 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Prvo je potrebno povsem ukiniti vsakršne subvencije na površine,subvencije naj bodo na pridelano,tiste,ki so prodali žito tujcem izbrisati pri pomoči države,jaz delam v svojem podjetju za parazite kmečke izvržene.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.