https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Moravske Toplice proslavila 26. občinski praznik

Prosenjakovci, 11.09.2022 ob 6:05  

V prostorih Dvojezične osnovne šole Prosenjakovci je minuli petek potekala slovesna prireditev ob 26. občinskem prazniku občine Moravske Toplice.


Slovesna prireditev se je pričela z otvoritvijo prenovljene Dvojezične šole Prosenjakovci, ki je letos obeležila 40. obletnico delovanja. Županu Alojzu Glavaču sta se pri prerezu slavnostnega traku pridružili še nekdanja ravnateljica Jožefa Herman in sedanja ravnateljica Gyöngyike Kranjec.

Med vodenim ogledom šole so si zbrani gostje lahko pobližje ogledali prenovljene prostore.

Slavnostni govornik je bil Ferenc Horváth, poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije in predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti.

Ob spremljavi kulturnega programa je sledila svečana podelitev priznanj občine Moravske Toplice.

Priznanje župana so prejeli:
- Ferenc Horváth, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije in predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, za podporo pomembnim projektom v občini Moravske Toplice, posebno na dvojezičnem območju občine.
- Mitja Slavinec, Pomurski akademik, za podporo pomembnim projektom v občini Moravske Toplice in za dolgoletno sodelovanje pri podeljevanju štipendij občine Moravske Toplice
- Jožefa Herman, ravnateljica Dvojezične osnovne šole Prosenjakovci, za dolgoletno uspešno vodenje šole in dobro sodelovanje z občino Moravske Toplice.
- Larisa Puhan iz Bogojine za izjemen učni uspeh in pridobljen naziv zlata maturantka na poklicni maturi.
- Ajda Kuhar iz Tešanovcev, za izjemen učni uspeh in pridobljen naziv zlata maturantka na splošni maturi in
- Mišel Novak iz Fokovcev za izjemen učni uspeh in pridobljen naziv zlati maturant na splošni maturi. 

Priznanja občine Moravske Toplice so prejeli:
- Julijana Puhan iz Motvarjevcev, za razvoj turizma v vasi Motvarjevci in za obogatitev svojih ponudb, predvsem prekmurske in madžarske kulinarike
- Vlado Vučkič iz Sela, za raznoliko in uspešno delo v krajevni skupnosti in nogometu ter za pozitiven doprinos v družbi.
- Nogometni klub Čarda iz Martjancev, ob 50-letnici kluba, za promocijo nogometnega športa, prijateljskih vezi z društvi in nogometni klubi ter za uspešno delo z mladimi selekcijami in
- Jožef Horvat, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, za podporo pomembnim projektom v občini Moravske Toplice.

Nagrajenci občine Moravske Toplice:
- Naziv častna občanka občine Moravske Toplice je dobila Jožica Celec iz Ratkovcev, za prispevek k ohranjanju medičarstva in kulturne dediščine ter za prepoznavnost kraja, občine Moravske Toplice in širše.
- Veliko zahvalno listino je prejel Geza Grabar iz Tešanovcev, za dolgoletno požrtvovalno delo na področju gasilstva, novinarstva in športa in
- Nagrado občine Moravske Toplice je prejel Janez Škalič iz Sela, za zasaditev belih murv ter promocijo teh pri mladih ljudeh in za vzgojo gosenic sviloprejk.

Najlepši kraji v občini:
- Najlepši med manjšimi kraji so Ratkovci.
- Najlepši med srednjimi kraji so Mlajtinci in
- Najlepša med večjimi kraji je Bogojina. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija