https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Odkrivali so skrite kotičke grajskih dvorišč

Rakičan, 02.10.2022 ob 6:05  

V okviru čezmejnega programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija so v sredini septembra praznovali letošnji, že enajsti Dan evropskega sodelovanja. Poleg promocije programa in sofinanciranih projektov je bil dogodek namenjen tudi mladim in sodelovanju z njimi.

V okviru dogodka so se zjutraj srečali na dvorcu Rakičan in se s skupnim prevozom podali po cesti gradov na obisk gradu Kornberg. Na avstrijskem Štajerskem so projektni partnerji projekta Castle Road z obiskovalci delili svoje izkušnje, ki jih bo vsebinsko dopolnil ogled Gradu Kornberg.

Na dogodku jih je spremljala tudi »čezmejna« skupina mladih, dijaki Gimnazije Murska Sobota in BORG Bad Radkersburg.

Dogodek so nadaljevali na grajskem dvorišču Dvorca Rakičan, kjer so se družili ob ogledu rezultatov projekta E-Carriage in interaktivni pripravi kosila. Skupno druženje so zaključili ob odprtju ptičje opazovalnice projekta BioDiTour, ki je potekalo na Soboškem jezeru.

V okviru dogodka se jim je pridružil tudi minister Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, dr. Aleksander Jevšek, ki je izpostavil, da brez čezmejnih projektov tovrstnega sodelovanja najverjetneje ne bi bilo, kot tudi ne bi bilo številnih konkretnih rezultatov za državljane, ki imajo dolgoročen učinek na področju gospodarstva, turizma in ohranjanja bogate naravne in kulturne dediščine.

Dogodek je potekal pod okriljem Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK).

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.